Monty Don: Alder, formue og karriere

click fraud protection

Monty Don er en berømt forfatter, gartner og et velkendt ansigt på tv som vært for BBC Gartnerens Verden. Han har også optrådt i en række andre shows - her ser vi på den produktive journalist og tv -spreders liv og karriere.

Hvor gammel er Monty Don?

Monty Don blev født George Montagu Don den 8. juli 1955 i Iserlohn, Vesttyskland. Det gør ham 66 år gammel.

Monty Don

(Billedkredit: Alamy)

Efter at have vokset op i en landsby i Hampshire, studerede han på Magdalene College, Cambridge, og var Observatør haveredaktør fra 1994 til 2006. Han har skrevet utallige bøger om havearbejde, rådgivet fra sine personlige oplevelser og delt hans opfattelse af, at havearbejde er hemmeligheden ved at leve godt.

I modsætning til andre berømte gartnere som Alan Titchmarsh har Monty Don aldrig været en professionel gartner. Siden omkring 7 år har han simpelthen nydt at lave en have og dyrke grøntsager til egen glæde - og har inspireret så mange amatørgartnere til at gøre det samme.

I 2017 bog Monty Don ned på jorden, skriver han siger 'Jeg har haft et meget heldigt liv. Jeg har lavet haver med en, som jeg elsker, og det har bragt mig stor lykke. Du har brug for held for at være glad. Men lav en have, og du øger dine chancer. '

Monty Don efter at have fået en OBE

(Billedkredit: Alamy)

Hans seneste bog erDen komplette gartner: En praktisk, fantasifuld guide til alle aspekter af havearbejde, på Amazon. Monty har også arbejdet inden for tv i over tredive år, og i 2018 blev han tildelt en OBE.

Monty Don ses ofte iført et tørklæde og taler i et interview for nylig på podcast Heldigvis... Med Fi & Jane nævnte han, at han ofte bærer det samme tørklæde hele vejen gennem optagelse til et tv -show for at hjælpe med kontinuitet.

Hvem er Monty Dons kone?

Monty Don er gift med forfatteren og guldsmed Sarah Don, som han mødte, mens han studerede ved Cambridge University. Parret drev et kostume smykkeselskab sammen i 80'erne.

Monty og Sarah bandt knuden i 1983 og bor i Herefordshire. De har tre børn, Freya, Tom og Adam og et barnebarn ved navn George.

Monty Don og hustru Sarah

(Billedkredit: Alamy)

Hvor er Longmeadow fra Gardener's World?

Monty Dons smukke have strækker sig over to hektar og er opdelt i flere forskellige områder. Disse omfatter juvelhaven, skrivehaven, urtehaven og sommerhushaven med en topiary Nigel til minde om hans golden retriever elsket af sin familie og Gartnerens Verden seere ens.

Den elskede gartner har talt om sin oplevelse af depression gennem årene, og da han fik et slagtilfælde i 2008, fik det ham til at tage en pause fra arbejdet. Han har beskrevet havearbejde som sin 'kur'. Følg Monty Don på Instagram, hvor han er @themontydon.

Vores foretrukne havetip fra Monty Don

Gartneren har 50 års erfaring med havearbejde og viden, men der er et par tips, som vi synes er særligt nyttige.

  1. Monty Dons container havearbejde hemmelighed for at tilskynde flere blomster til at blomstre er bestemt værd at bemærke.
  2. Monty Dons byhave tip er perfekt til os, der er velsignet med et lille udendørs rum. Han brugte dette enkle lille have idé i sin have, da han boede i London - det er en fantastisk måde at tilføje masser af farve og duft til, når der er lidt plads.
  3. Det tre blomster for at tiltrække dyreliv til din have - for at hjælpe dig med at skabe en have, der summer med bier og fyldt med attraktive blomster.

instagram viewer