Går grå maling av moten?

click fraud protection

Så vi har kommet oss gjennom den første uken i 2021, og det ser ut til å bli like begivenhetsrikt og uforutsigbart som 2020. Strålende. Så vi kan like godt begynne året stort, og bli sittende fast i det brennende spørsmålet som hver interiørelsker spør seg selv - er grå maling fortsatt i stil?

Bør du fortsatt male rommene dine grå? Hvilke farger skal du kombinere grå med? Er det noen nye gråmalingstrender du bør følge? Vi vet at dere alle dør for å vite det.

Satirisk tone til side, grå maling er der mange av oss starter når det gjelder å pusse opp et rom. I flere tiår har det vært det mest populære nøytrale, og du kan fremdeles ikke bla gjennom Pinterest eller Instagram uten å se grå vegger.

MEN er de fortsatt på trend for 2021, eller burde vi forlate vår kjærlighet til denne kule nøytrale tilbake i 2020?

Vel, vi har kalt inn ekspertene på Farrow & Ball, Valspar, Benjamin Moore, Sherwin-Williams og mer for å finne ut ...

  • Liker du denne nyansen? Se Grå maling: 10 av de beste fargene og hvordan du bruker dem
Farrow and Ball grå stue

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

Er gråmaling fortsatt populær i 2021?

Alt du trenger å gjøre er å se på Årets farger for 2020 og 2021 for å se at vi definitivt beveger oss bort fra vår kjærlighet til kule nøytrale. I stedet oppmuntrer malingsfirmaer oss til å være dristigere i innredningen vår.

Samtidig som Pantone valgte den bleke Ultimate Grey som en av årets farger i 2021, den andre fargen, den dristige gule Illuminating er så langt fra grå som du kan komme. Aegean Teal av Benjamin Moore er lys og oppløftende, mens Behr valgte en fargetrendpalett fra 2021 full av varmhvit, terrakotta og safran. Britisk lakkmerke Dulux gikk med den lyse taupe -skyggen av Brave Ground. Og endelig, Sherwin-Williams gikk fet på en mindre fargerik måte med (vår personlige favoritt) den veldig mørke og dramatiske Urban Bronze.

Men erstatter disse fargene faktisk grå? Eller bringer de bare noe nytt til bordet, for å sitte ved siden av alles favorittfarge? Vi tror personlig at det er det som skjer her - grå blir ikke mindre stilig, det skifter bare fra sitt veldig klassiske, veldig naturlige, veldig rene, klassiske utseende.

"Grå gir en tom skifer for huseiere å sette sine personlige preg på et rom med kunstverk og innredning," sier Sue Wadden, direktør for fargemarkedsføring i Sherwin-Williams.

'Nå mer enn noen gang, tenker huseiere på måter å gjøre plassene sine mer allsidige. For eksempel kan det hende at en stue også må fungere som hjemmekontor og lekerom for barn, og bruk av grå maling som bakteppe kan gi plass til en rekke formål - profesjonelle eller lekne! ' 

'Jeg tror grått alltid vil være en viktig nøytral og en populær farge for både byggherrer og designere, akkurat som hvitt alltid har vært. Imidlertid har vi de siste årene lagt merke til at mennesker har lyst på farger i hjemmene sine, noe jeg tror er et direkte svar på hvor gjennomgripende skandinavisk minimalisme var det forrige tiåret. Dette betyr ikke at vi slipper grå, mer slik at vi leter etter forskjellige versjoner av det. '

Tepperett a/w

(Bildekreditt: Carpetright)

Sue Kim, fargemarkedsføringssjef for Valspar er enig; 'Gråtoner er fantastiske grunnleggende farger å ta med inn i hjemmet ditt! Det kan være puslespillet som bringer alle fargene i hjemmet ditt sammen. Med så mange grå alternativer tilgjengelig fra lys grå til mørk kull, er det virkelig et sted som kan passe ethvert hjem og enhver stil. '

Et innlegg delt av Valspar UK & Ireland (@valsparpaintuk)

Et bilde lagt ut av on

'Grått, som hvitt, vil alltid ha en plass i interiørdekorasjonen. Spesielt i den lysere enden av paletten der grå fremstår som en nøytral, for eksempel den milde ammonitten, forklarer Patrick O'Donnell, Farrow & Ball Merkeambassadør.

'Men vi ser nå at det er et subtilt skifte til varmere nøytraler som Jitney, da vi anser trøstende toner for ro og ro.'

Benjamin Moore grå kjøkken

(Bildekreditt: Benjamin Moore)

Hvilke nyanser av maling bør du bruke i 2021?

Puh, så konsensus er at grå fortsatt er i stil. Men hvis du vil male hver vegg i hjemmet ditt i denne lenge elskede allsidige fargen, hvilke gråtoner bør du gå for i år?

Stemningen vi har fått så langt er at veldig kjølig-tonet, ganske flatt midt grå er ute, og mer myke, varmere grå er i. De sistnevnte gråtonene er perfekte for alle rom, i alle størrelser som får naturlig lys, og vil alltid bringe varme og kos inn i rommet.

Tash fra Slikke er enig: 'Kalde, flate gråtoner er ute og rike, varme gråtoner er inne! Trenden for en grå med varme eller rike undertoner endrer måten vi føler om dem. Å ha en grå med en grønn undertone som vår grå 07 får deg til å føle deg stabil og gir energi til rommet. Mens Grey 03/04 som har en lavendelundertone får denne nøytralen til å føles varm og livfull. '

Vi vil alltid si at for å stoppe at disse gråtonene blir for sløve og avslappede, kontrast dem med en veldig lys hvit - si på treverket og taket - og legg til noen mørke farger som svart og kull gjennom det myke møbler.

Beige spisestue

(Bildekreditt: Benjamin Moore)

Det sier seg selv at dette skiftet mot varmere, mykere og koseligere toner er knyttet til det faktum at de fleste av oss tilbrakte 2020 hjemme. Vi ble tvunget til å omfavne Hygge -bevegelsen vi hadde fablet om i mange år og hunker ned hjemme (minus det nydelige skandinaviske bakteppet).

'Etter hvert som vi bruker mer tid hjemme, leter forbrukerne etter måter å gjøre hjemmene sine koseligere og mer innbydende,'. ' sier Helen Shaw, Benjamin Moore Storbritannia Regissør.

'I de siste årene har grått vært vår favoritt for alle rom, enten det er en grå aksentvegg, grått tilbehør eller grå gulv-det er ingen unnslippe populariteten til den kule fargen. Vi forventer at grå ikke kommer til å gå noen steder snart, men mer nylig ser vi en oppgang i salget av varmere gråtoner, passende omtalt som "greige" farger. '

Greige stue

(Bildekreditt: Benjamin Moore)

"Vi ser varmere grønne og beige øke i popularitet," fortsetter Sue Wadden, direktør for fargemarkedsføring på Sherwin-Williams.

'Mens vi merket et skifte mot varmere farger før COVID-19, mens alle brukte så mye tid hjemme, forventer vi at denne trenden vil fortsette. Disse varme, jordiske tonene skaper en følelse av ro og dyrker følelsen av velvære i hjemmet, noe som er akkurat det huseiere trenger akkurat nå. ' 

Et innlegg delt av Lick (@lick)

Et bilde lagt ut av on

Ved siden av disse varmere gråtonene er det også en trend for å bli dristigere med våre nøytrale, og bytte ut de knapt lette lysene for modigere, mer dramatiske kullfarger.

'Lyse gråtoner har alltid vært populære fordi de føles lette og luftige, men de har begynt å skifte fra kule til varme nyanser,' forklarer Sue Kim, fargemarkedsføringssjef for Valspar.

'Forbrukerne blir mer vågale med nøytrale farger, og introduserer dype og mørke nyanser som føles veldig komfortable - med at dype kullfarger blir omfavnet for å skape et koselig tilfluktssted.' 

Matt og Emma Rawlinson forvandlet en nedslitt eiendom full av sengeplasser i Cheltenham til et pulserende familiehjem

(Bildekreditt: Kasia Fiszer)

Våre favoritt greige maling for 2021? Så glad du spurte. Vi elsker Farrow & Ball's Elefantpust Benjamin Moore Stone Hearth og Lick's Grå 2.

Hva er den beste gråmaling?

Soverom malt i grått

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

Dette avhenger av plassen din - hvor stort det er, hvor mye lys det får, hvilken stemning du går for. De mest populære gråmalingene pleier å være de mest allsidige, og det vil derfor fungere i de fleste mellomrom, og det beste stedet å begynne å lete er på malingselskapets bestselgerlister. Vi har samlet de bestselgerne fra våre favorittmerker pluss hvilke rom de ville fungere best i:

Den mest populære gråmaling fra Farrow & Ball (og en vi alle har brukt mye) er Elefantpust. Dette er en av de advarselgreigemalingene alle har snakket om. Det er perfekt for rom som mangler naturlig lys eller er nordvendt, hvor det blir nesten som en myk syrin. Det vi liker så godt med denne fargen er at den utvikler seg gjennom dagen: det er kjøligere om morgenen og blir dypere og stemningsfullere om kveldene.

Benjamin Moores toppgrå er Coventry Grey en mellomtonet grå som har mye dybde. Undertonene er på den grønne/blå siden, men det varmes opp i mykt lys. Perfekt for alle rom i alle størrelser, men dette er en grå som kan se så annerledes ut i forskjellige lys, så sørg for å bestille en prøve først.

Valspar Tyngdekraften er en av de mest populære gråtonene på grunn av sin allsidighet. Skyggen er lys og luftig, så ideell for å skape et rent, moderne utseende; men nøytraliteten til skyggen betyr at den vil fungere med alle varme eller kule toner du kanskje allerede har påført hjemme.

Godt grå er Sherwin-Williams mest populære grå akkurat nå. Igjen, det er på den mye varmere siden og er perfekt for å skape de koselige, innbydende områdene vi alle ønsker i hjemmene våre akkurat nå. Du kan sette dette på veggene i alle rom, men det vil se renere ut i naturlig lyse rom, og i mørkere rom vil mer av den brune undertonen komme ut.

Du kan finne mange flere av de beste grå maling i vår kjøpsguide.

Hvilke farger passer best med grå maling?

Som vi har gjentatt, er grå en så allsidig farge at den kan kombineres med nesten alle farger under solen, men hvilke kombinasjoner er på trend for 2021?

"Du vil definitivt se på undertonene i den grå malingsfargen din før du bestemmer deg for hva du skal koble den til," sier Sue Wadden, direktør for fargemarkedsføring på Sherwin-Williams. 'Men jeg elsker kombinasjonen av grå maling på veggene og hvit trim.' 

'Agreeable Grey SW 7029 ser så skarp ut med trimmen malet Pure White SW 7005. Jeg elsker også hvordan Modern Grey SW 7632 kombineres med årets farge i 2021, Urbane Bronze SW 7048. Urbane Bronze er en så rik, vakker farge og å kombinere den med en kontrastfarge som Modern Grey hjelper til med å balansere den. ' 

Et innlegg delt av Benjamin Moore (@benjaminmoore)

Et bilde lagt ut av on

I følge Slikke hjem's fargespesialist Tash,' Gray spiller som en vakker nøytral til et jordisk opplegg. Så det er perfekt kombinert med mørke rosa og rike greener. Grå er også det perfekte bakteppet for sterkere farger, som rik gul og blues, noe som bidrar til å balansere opplegget. ' 

Et innlegg delt av Farrow & Ball (@farrowandball)

Et bilde lagt ut av on

'Disse fargene er favorisert mot beige og havregryntoner som fungerer med både varme og kule ordninger. De tidløse, nye nøytrale nyanser vil fungere med en rekke farger, fra rike terrakottatoner for en jordnær utseende eller myke salviefarger for å skape en gjenopprettende helligdom. ' sier Helen Shaw, Benjamin Moore UK Regissør.

Så, der går du. Vi kan alle slappe av i vissheten om at gråmaling definitivt fortsatt er i stil og kan fortsette å dekorere med det med glans!

Hvilke vegger skal du male først???

instagram viewer