En psykolog forklarer hvorfor vi alle er besatt av disse ikoniske Farrow & Ball -malingsfargene

click fraud protection

Takket være de unike fargene er Farrow & Ball der oppe blant de mest populære malingsmerkene. Det har steget så mye i popularitet at mange av dets nyanser, inkludert Haagblå og Elephant's Breath, har oppnådd en så ikonisk status at de kan navngis ved syn.

Men hvorfor kan vi ikke få nok av disse rike nyanser? For å gå dypere inn i hvorfor disse fargene er de mest populære, snakket vi med en kreditert psykolog Lee Chambers.

Det er ingen overraskelse F&B er et av de mest populære malingsmerkene på Instagram med 1 238 000 hashtags. De beste Farrow & Ball malingsfarger vil heve ethvert rom med sine rike, arvfarger.

Nylig forskning utført av Hjemmetre avslørte at de mest populære fargene av alle er dype blues og gråtoner - vi vet, vi er også sjokkert... Haagblå er selvfølgelig et enormt populært valg.

  • Se også: 21 ideer til kjøkkenmaling - vakre farger for å oppdatere plassen din

Haag blå

Haag blå stue

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

Med sine blekkfarge undertoner er den et forfriskende alternativ til en koksgrå, og den har for tiden totalt 48 600 hashtags på Instagram. Så hva har vi så fengslet av skyggen?

'En dyp og rik blå med grønne undertoner, det fremmer både ro, tillit og en følelse av å være jordet,' sier Lee om appellen til Hague Blue. 'Det har også en nostalgisk følelse, som gir trøst i disse usikre tider.'

Stiffkey Blue 

blekkblått kjøkken fra Farrow & Ball

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

Lee sier den akvatiske følelsen av denne rike blå nyansen bidrar til å bringe utendørs innvendig. 'Det oppfordrer til en følelse av eventyr og frihet og gir en viss ro og stabilitet,' legger han til.

Cornforth White

Cornforth hvit maling

(Bildekreditt: Farrow and Ball)

Lee beskriver denne varme hvite som en 'nøytral som ikke har den kliniske kanten av en strålende hvit, som kan være overstimulerende.' Han sier det bringer elementer av grått og skaper et rom som 'utstråler både lys og varme samtidig som det gir en følelse av et moderne liv utenfor maset og maset i en by.'

Det har definitivt den Cottagecore -stemningen, som fungerer som en nøytral base for å legge flere farger gjennom møbler, gardiner og tepper.

Skimming Stone 

skumstein

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

"Nok en gang gir et lysegrått aspekt en samtidsfølelse som virkelig fremmer restaurering, samtidig som den er lys nok til å forsterke følelser av glede," sier Lee. Han sier at Skimming Stone skaper en følelse av plass, spesielt gunstig om vinteren da det får oss til å føle oss mindre innesluttet.

Elefantpust 

Elephants Breath Farrow and Ball maling

(Bildekreditt: Farrow and Ball)

'Tar en middels grå og legger til et snev av varme og intensitet fra rosa eller fiolett, Elephant's Breath har en nydelig moderne følelse som vil skape et romslig område der det brukes, 'Lee kommentarer. 'Den har en interessant balanse mellom å være både oppløftende og beroligende.'

  • Se også: Er gråmaling ute av stil? Her er hva fargeeksperter sier ...

Det er fullstendig fornuftig at vår Farrow & Ball-kjærlighet kommer ned til sine beroligende, naturinspirerte toner. Gjør du noen DIY og pynter denne helgen? Sjekk vår guide på hvordan male et rom for en sømløs finish.

Pluss, hvis du oppdaterer arbeidsområdet ditt, er dette den perfekte grå nyansen for å male hjemmekontoret, ifølge interiørdesigneksperter.

Hvilken maling ville du valgt for din neste hjemoppdatering?

instagram viewer