Husforsikring: en omfattende guide

click fraud protection

Boligforsikring er avgjørende for huseiere - og er i noen tilfeller obligatorisk. Og selv i tilfeller der det ikke er det, er det lurt å tegne hjemmeforsikring, enten du planlegger renoveringsarbeid eller ikke. Finn ut mer om de forskjellige typer boligforsikringer som finnes, og hvordan du bruker den.

For å finne ut mer om forsikring ved renovering, les vår renoveringsforsikring guide.

Boligforsikring og koronavirus: du har rett til betalingsferie

Etter 13. mai 2020 har du rett til å søke om en forsikringsbetalingsferie i en periode på opptil tre måneder, og det inkluderer hjemmeforsikring. Husk at betalingene ikke blir avskrevet og fortsatt vil akkumulere renter, så bare ta det hvis du virkelig må. Det er også andre ting forsikringsselskapet ditt kan gjøre for å redusere månedlige utbetalinger, for eksempel slippe tillegg fra retningslinjene dine, og foreta en revurdering som kan tillate deg å bytte til en billigere plan. Ta alltid kontakt med forsikringsselskapet for å finne det beste alternativet for deg.

Husforsikring og koronavirus: er jeg dekket til å jobbe hjemmefra?

Med et ord, ja, gitt de nåværende omstendighetene. Hvis du jobber hjemmefra i stedet for et kontor på grunn av koronavirus, er du dekket, og du trenger ikke å fortelle det til forsikringsselskapet. Association of British Assurances er veldig tydelig på emnet:

'Hvis du er en kontorarbeider og trenger å jobbe hjemmefra på grunn av råd fra myndighetene eller fordi du trenger å isolere deg selv, vil ikke hjemmeforsikringen din bli påvirket.'

Vær imidlertid oppmerksom på at hvis du planlegger å jobbe hjemmefra permanent etter at koronakrisen er over, eller hvis du er det starte din egen virksomhet som vil innebære at folk kommer og går hjem til deg, må du da varsle forsikringen din forsørger.

Husforsikring: bygningsforsikring vs. innboforsikring

Det er en avgjørende forskjell mellom bygningsforsikring og innbo -forsikring: førstnevnte er obligatorisk hvis du tegner en boliglån på et hjem. Bygningsforsikring vil dekke de faste inventarene i hjemmet ditt, inkludert kjøkken og bad, og de strukturelle elementene som vegger og tak.

Innholdsforsikring dekker de personlige eiendelene i hjemmet ditt som du ikke tar med deg utenfor, som inkluderer møbler, TV -er og andre apparater. Det dekker ikke varer som smykker eller kameraer, som du kan forsikre i henhold til en ekstra klausul i forsikringen mot et tilleggsgebyr. Generelt er det veldig viktig å lese listen over ekskluderte varer før du bestemmer deg for om du vil betale ekstra.

Finn den riktige boligforsikringen til en pris du har råd til

Tenk på den totale verdien av å bygge om eller erstatte det du eier, pluss eventuelt ekstra deksel du trenger, for eksempel ved utilsiktet skade på møbler og beskyttelse av personlige ting når du er borte fra hjemmet. Du må også vurdere størrelsen på ethvert krav du er villig og i stand til å betale selv, som vil utgjøre det overskytende beløpet. I hovedsak må du vurdere om forsikringen gir passende dekning for dine spesifikke behov til en pris du har råd til.

Hva dekkes av dekning for utilsiktet skade?

Du må se om klausulen om utilsiktet skade i forsikringen din dekker både skader på bygningen - f.eks. vinduer, utvendig struktur, rørleggerarbeid og rør, toaletter og vasker - og hjemmeinnhold - f.eks. en ødelagt TV eller sofa. Utilsiktet skade dekker vanligvis ikke skader forårsaket av kjæledyr, eller skader på gjenstander som rutinemessig brukes utenfor hjemmet, for eksempel sykkelen din.

Handle rundt for det beste tilbudet på bolig- og innboforsikring

Huseiere er mer sannsynlig å shoppe rundt for forsikringen enn en bankkonto, mobiltelefonkontrakt, lån eller boliglån, ifølge Association of British Assurances (ABI), som viser hvor konkurransedyktig markedet for bolig- og innboforsikring har blitt. Bruk sammenligningsnettsteder eller sjekk rundt fem individuelle leverandører før du forplikter deg til en policy for å sikre at du får det beste dekselet for deg til den beste prisen.

Når skal du tegne hjemmeforsikring hvis du skal kjøpe eiendom

Hvis eiendommen din er pantsatt, vil utlåner kreve at du har bygningsforsikring på plass. Dette dekket vil trolig trenge å løpe fra datoen for utveksling av kontrakter til hele boliglånets løpetid.

Hva du bør vurdere når du kjøper bygningsforsikring

Du må dekke bygningens gjeninnføringsverdi i stedet for markedsverdien. For en børsnotert eller periodebolig trenger du vanligvis forsikring fra en spesialistmegler. Online sammenligningsforsikringsselskaper stiller ofte ikke de riktige spørsmålene, for eksempel materialet eiendommen er konstruert av eller om den er oppført. Det kan gjøres forutsetninger som kan gjøre deg usikret. Til fredede bygninger, du er også ansvarlig for alt arbeid utført av tidligere eiere og LPOC gir beskyttelse for dette.

Sjekk at forsikringen din dekker renoveringer

Å ha det riktige renoveringsforsikring er avgjørende, uansett hvilken type oppussing du gjør, fra utvidelse av kjøkken til renovere hele huset. Sørg alltid for at du er dekket for arbeidet som er involvert, og at alle handelsmenn som jobber på eiendommen din har et sertifikat for offentlig ansvarsforsikring. Det er byggherrens ansvar å sørge for at nettstedet er trygt å arbeide på, men det er alltid best å be om dekning.

Før arbeidet starter, ring forsikringsselskapet for å sjekke hva forsikringen din dekker når det gjelder renovering, og spør om det vil bli noen endringer i ditt overskudd i løpet av varigheten. Mange forsikringsselskaper dekker deg ikke hvis du flytter fra eiendommen under oppussingen, så det kan hende du må ordne en egen innboforsikring når du bor andre steder.

Hold forsikringspremiene lave med godt vedlikehold

Spesielt viktig i vintermånedene, å holde deg oppdatert på husholdningsvedlikeholdsoppgaver og lage reparasjoner når det er nødvendig, vil bidra til å redusere kostbare skader, samt beholde hjemmeforsikringen din premie lav. "Selv om vi ikke kan kontrollere været, kan vi redusere virkningen ved å ta noen forhåndsregler for sunn fornuft nå for å gjøre våre hjem mer motstandsdyktige mot vinteren, sier Mark Shepherd, leder for allmennforsikring i ABI. "Hjemmeforsikring kan selvfølgelig dekke kostnadene ved værskader, men det kan ikke kompensere for nød og ulempe når dårlig vær slår til."

Legg verdisaker til innboforsikringen din

Når du kjøper eller mottar elektroniske gadgets eller produkter som har en betydelig verdi, må du kontrollere disse verdisaker legges til innboforsikringen din for å sikre at de dekkes ved tyveri eller skader. Tall fra CompareTheMarket.com viste at det gjennomsnittlige hjemmet i Storbritannia inneholder innhold på 45 000 pund.

Laura Hughes, ABIs politirådgiver for allmennforsikring, gir råd: ‘Tyver elsker spesielt jul og er på se etter enkle mål med populære gaver, inkludert smarttelefoner, nettbrett og digitale gadgets, på toppen av en tyv Juleliste. Umiddelbart etter jul, sjekk verdien av gavene dine, for eksempel elektroniske gadgets, for å se om du kan trenge å øke verdien på innholdet ditt. '

Bruk den samme forsikringsleverandøren for hjem og innhold for å forhandle frem en bedre avtale

Vurder å tegne bygninger og innboforsikring hos samme leverandør og prut for en bedre avtale. Bedrifter vil ha din tilpassede, så du kan redusere premien din ved å skreddersy politikken til dine behov og kutte ut områder som ikke gjelder for deg eller ditt hjem. For eksempel kan tilfeldig skade dekning øke premiene med opptil 25 prosent, ifølge CompareTheMarket.com. Å øke det frivillige overskuddet kan også redusere kostnadene for en ny forsikring betydelig, men husk at dette vil øke beløpet du må betale hvis du gjør et krav.

Tenk nøye på å ofre en bonus uten krav

Hvis ditt overskudd er høyt og du må gjøre et krav, finn ut hvor mye det vil koste å reparere eventuelle skader selv før du kontakter forsikringsselskapet. I noen tilfeller, hvor reparasjonen er mindre, er det bedre å bruke sparepengene til å rette opp problemet enn å ofre bonusen din uten krav.

Se opp for "kunstig lave" forsikringspremier

Selv om det er attraktivt for forbrukere, kan lave premiumpriser bety at dekning ikke er tilstrekkelig, så les nøye gjennom retningslinjene før du registrerer deg.

Janet Connor, administrerende direktør i AA Insurance, sier: 'Det er avtaler som må gjøres for de som handler for å få dekket. Familier må sørge for at retningslinjene dekker deres behov - fordi en billig pris ikke nødvendigvis betyr verdi for pengene. '

Skuret ditt kan også trenge forsikringsdekning

Har du et skur, garasje, sommerhus eller hagebygning? I så fall må disse inkluderes i hjemmeforsikringen din for å sikre at strukturen og innholdet er beskyttet. "De fleste hjemmeforsikringer vil gi noe dekning for skade på strukturen i boder, garasjer og andre uthus og for tap eller skade på innholdet inne, Imidlertid kan omfanget og dekningsmengden variere sterkt, og å søke råd fra en forsikringsmegler vil hjelpe deg med å ordne passende dekning, sier Pam Quinn, fra de British Insurance Brokers 'Association.

Er handelen din dekket av innboforsikringen din?

«Spesielt i julen kan husholdningene ha et høyere innholdsmengde enn vanlig, og de fleste forsikringer vil øke forsikringssummen automatisk med 10 eller 20 prosent for ukene rundt høytiden, sier Pam Quinn fra BIBA, forklarer. «Men generelt er det også verdt å tenke på verdien av varer du kan ha i bilen din og på personen din mens du handler, og sørge for at du tar vare på disse elementene ettersom dekningen på din hjemmeforsikring kan ha en grense som er mindre enn verdien av julen eller salget ditt shopping. '

Tenk på husforsikring når du kjøper reiseforsikring

Vær oppmerksom på at det kan føre til problemer hjemme, spesielt om vinteren når det er større potensial for sprengte rør og den påfølgende uoppdagede skaden hvis du skal på pause. Ta kontakt med megleren din for å se om forsikringsselskapet ditt har spesielle forhold, for eksempel å la oppvarmingen stå på et minimumsnivå eller henge rør for å forhindre frysing.

Kan sikkerhetsfunksjoner redusere forsikringspremiene dine?

Hvis du planlegger forbedringer av hjemmet som vil gjøre hjemmet ditt tryggere, er det verdt å informere forsikringsselskapet ditt. Brannsikring av hjemmet ditt ved å montere røykvarslere og brannslukningsapparater samt installere innbruddsalarm og sikkerhetssystemer kan redusere beløpet du betaler for innboforsikring, ifølge Gareth Kloet, leder for verktøy på Confused.com.

Sammenlign kostnaden for fjorårets forsikringspremier ved fornyelse

Ved fornyelse av retningslinjene bør enhver fornyelseskorrespondanse mottatt fra leverandøren din inneholde detaljer om din tidligere premie, så vel som det nye tilbudet. Financial Conduct Authority (FCA) har publisert sitt forslag til forsikringsselskaper i et forsøk på å gjøre meldinger om fornyelse enklere og hjelpe deg å sammenligne kostnadene fra ett år til det neste, pluss gi deg grunnlag for å forhandle om en bedre avtale. - Det er viktig at forsikringsselskapene gir kundene informasjonen de trenger for å gjøre dette og sørger for at de er det behandler kundene sine rettferdig, sier Christopher Woolard, direktør for strategi og konkurranse i FCA, sier.

Hva bør du tenke på når du skal forsikre et nytt hus?

Fordelen med en ny eiendom er at de fleste kommer med 10 års garanti fra byggefirmaet (sjekk garantien nøye før du signerer papirene). Se opp for eiendommer på flomsletter eller nær elver, ettersom bygningsforsikring kan være betydelig høyere i disse områdene.

Hva skal du huske på når du skal sikre deg en selvbygning?

Hvis du kjøper en tomt for å bygge selv, trenger du spesialistforsikring og bør sørge for at retningslinjene dine starter så snart du kjøper tomten eller renoveringseiendommen - på dette tidspunktet er du ansvarlig for skader på publikum på nettstedet ditt. Selv om hovedentreprenøren har sin egen områdeforsikring, trenger du offentlig ansvarsforsikring før de starter arbeidet og når de ikke er på stedet.

Mer om huskjøp:

  • Hvordan kjøpe et hus: en kjøperguide for første gang

instagram viewer