Husundersøkelser: alt du trenger å vite

click fraud protection

Vet du hvilken type husundersøkelse hjemmet du ønsker å kjøpe trenger? Enten du kjøper et hus for første gang eller det femtende, er det viktig å vite hvilken tilstand det er i. Problemer med eiendommen kan påvirke verdien, lande deg med arbeid - eller sette deg helt av kjøpet. Det er her en husundersøkelse kommer inn. Men med forskjellige typer som tilbys, hvilken bør du velge? Vår ekspertråd gir deg kunnskap om kartlegging på kort tid.

Finn flere råd om kjøpe hus i vår guide.

Er en undersøkelse det samme som en verdivurdering?

Har du ordnet boliglånet ditt?

Finne den beste boliglånsavtalen er viktig, ikke minst fordi noen panteavtaler kommer med gratis verdivurderingsundersøkelser (ellers kan verdivurderinger koste alt mellom £ 150 og £ 1500). Vi har slått oss sammen Habito som kan hjelpe deg med å finne et godt boliglån og veilede deg gjennom hele prosessen. Se deres gratis verktøy for sammenligning av boliglån under.

Det korte svaret er nei. Hvis du kjøper en eiendom med en boliglån, vil utlåner be om en verdivurdering - som du vanligvis betaler for deg selv. Verdivurderingen er en del av banken eller byggesamfunnets vurdering av om du skal låne deg pengene til å kjøpe huset.

Verdivurderingen forteller bare utlåner om eiendommen er rimelig trygg for lånet og ikke forteller deg noe om tilstanden. Derfor trenger du også en undersøkelse for de fleste kjøp, og du må bestemme hvilken type.

Utvendig skudd av den viktorianske terrassen

(Bildekreditt: Bruce Hemming)

Hva slags undersøkelser er det?

Hvis du bor i Skottland, utarbeides en hjemmerapport før en eiendom blir markedsført, og dette inkluderer en undersøkelse og verdivurdering. Det er forskjellige nivåer av undersøkelser tilgjengelig, som gir forskjellige detaljnivåer og med kostnader i henhold til.

Hjemmetilstandsrapporter er best for et konvensjonelt moderne hus, leilighet eller bungalow konstruert av vanlige materialer og i rimelig stand og tilbys av medlemmer av RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors). Den vurderer tilstanden via et lyskryss og viser problemer som trenger oppmerksomhet. Dette er den mest grunnleggende undersøkelsen og den minst kostbare.

HomeBuyer rapporterer - tilbys av RICS -medlemmer - er også egnet for et konvensjonelt moderne hus, leilighet eller bungalow, eller hvis du kjøper en gammel eiendom i rimelig stand, konstruert av vanlige materialer. Imidlertid får du en mer omfattende inspeksjon og tillegg som en liste over problemer som kan påvirke verdien, råd om reparasjoner og vedlikehold, detaljer om problemer som må undersøkes for å forhindre skade eller fare, og mer.

Husk at selv om dette er en mer detaljert rapport, er denne undersøkelsen ikke påtrengende, og landmåleren vil for eksempel ikke løfte opp faste gulv eller flytte tunge møbler.

Hvis du velger en HomeBuyer -rapport som inkluderer en verdsettelse og en tilstandsrapport, må du sørge for at målerens verdivurdering vil bli akseptert av boliglåner, eller du vil ende opp med å betale for en annen boliglånsvurdering av en landmåler som er hos utlåner panel.

Hjemmetilstandsundersøkelser er en alternativ type som tilbys av Landmålerforening for boliger (RPSA). Disse inkluderer en full inspeksjon og omfattende rapport.

Fullstendige struktur- eller bygningsundersøkelser er best for store, gamle, nedslitte eller uvanlige eiendommer, og er også egnet hvis du planlegger mye arbeid. Dette er den dyreste undersøkelsen, men vil gi deg den mest detaljerte informasjonen om struktur og stoff. RICS- og RPSA-medlemmer tilbyr begge disse undersøkelsene på høyt nivå.

Hva om du kjøper et nybygd hus?

Et nybygd hjem bør tilby NHBCs byggemerke, en toårig byggmestergaranti støttet av NHBC, deretter en åtteårig forsikring for skade på hjemmet forårsaket av manglende konstruksjon etter kroppens krav. Hvis du vil, kan du imidlertid ha en undersøkelse som identifiserer mindre problemer, så vel som problemer som kan påvirke strukturen. Du kan deretter be utvikleren om å rette opp disse før du flytter inn.

utvendig til enebolig som er oppdatert og modernisert

(Bildekreditt: Whitebox Architects)

Hva slags undersøkelse krever en leilighet?

En undersøkelse for en leilighet trenger like mye omtanke som for et hus. Hvis leiligheten er i en moderne, konvensjonelt bygd blokk, kan en tilstand eller HomeBuyer -rapport være tilstrekkelig. Imidlertid, hvis leiligheten er i en stor, gammel bygning eller en fredet bygning, kan en bygningsundersøkelse vise seg å være verdt det.

Utsiden av delt eierskap i London

(Bildekreditt: L&Q Group)

Hvem kan gjennomføre en undersøkelse?

En undersøkelse bør utføres av en kvalifisert landmåler. Finn en landmåler via RICS eller RPSA.

Hvis du kjøper med boliglån, kan du arrangere undersøkelsen sammen med boliglånsvurderingen som en pakke - og utlåner kan fastsette at den velger landmåleren å foreta begge deler. Ellers kan du ordne undersøkelsen separat. Fortell alltid landmåleren hvis du har noen spesielle bekymringer.

Kan jeg endre tilbudet mitt hvis undersøkelsen finner et problem?

Du kan forhandle på nytt med selgeren hvis undersøkelsen finner ut at dyrt arbeid er nødvendig, og prisen ikke gjenspeiler dette. Selvfølgelig betyr det ikke at selgeren vil godta et lavere tilbud, og hvis han eller hun ikke vil det, er det din avgjørelse om du fortsetter og betaler for arbeidet eller trekker deg før kontrakten byttes.

Sammenligning av boliglån

Undersøkelsen er fullført, og du er klar til å kjøpe? Bruk dette upartiske sammenligningsverktøyet for å få en ide om hvor mye du kan låne, og komme i kontakt med Habito for detaljert, personlig råd.

Leter du etter mer ekspertråd om kjøp av eiendom?

  • 14 ting du bør se etter når du ser på en eiendom
  • En nybegynnerguide for stempelavgift
  • Hvordan kjøpe hus på auksjon

instagram viewer