12 små dusjideer for bad – store design for små rom

click fraud protection

Disse små dusjideene for baderom vil hjelpe deg å oppnå et moderne, stilig baderomsutseende uten et stort fotavtrykk.

Dusjer er nå foretrukket av mange huseiere fremfor tradisjonelle bad med badekar. Ideer for dusjkabinett for små bad er tiltalende fordi du kan skape et harmonisk design med åpen planløsning, samtidig som du kan bevege deg enkelt på selv de minste plassene.

Så hvis du er sikker på at du er klar til å ofre badekaret til fordel for en stilig dusj, små bad ideer er for deg.

Ideer for små baderomsdusj: første hensyn

Når du utforsker ideer til små baderomsdusjer, vil du ha tre hovedhensyn: plassen som er tilgjengelig for deg, stilen du ønsker å oppnå, og materialkostnadene, spesielt baderomsfliser.

Ideer for dusjfliser kommer i alle slags konfigurasjoner, men de er sannsynligvis en av de dyreste elementene i dusjen din.

Å ha en liten dusj hjelper i den forstand at du bruker mindre fliser, og ifølge Sarah Sain, designeren for en South Carolina-basert familiedrevet renovering
selskap

Sain Homes, kan du spare mye hvis du bestemmer deg for å bruke en dusjpanne vs. fliser på gulv, og velg en rimeligere veggflis.'

Hvis du er innstilt på dusjkabinett-ideer men bare ha en liten dusj til å begynne med, så anbefaler Sarah å være kreativ ved å låne litt annen plass til tillate en større walk-in dusj. Husk at dette sannsynligvis vil innebære å banke gjennom vegger og vil være en større jobb.

Sarahs beste designtips for å få en liten baderomsdusj til å se luksuriøs ut er å installere dobbelt dusjhode når du bygger en dusjkabinett. Ikke bare bidrar dette til å gjøre den nye dusjen din mer luksuriøs, men den gjør den også mye enklere å rengjøre.'

Dette er det grunnleggende; i praksis vil dusjstilen du velger, være diktert av hva som er mulig i ditt spesielle rom og av dine preferanser.

1. Legg til en vindusrute dusjskjerm

Industrielt luksuriøst bad med panel i crittall-stil

(Bildekreditt: Dunelm)

Vindusrute dusjskjermer er en stift av moderne bad ideer med en industriell vri. I motsetning til hva mange tror, ​​får en dusjdør uten ramme ikke alltid en dusj til å se større ut.

Her skaper den grafiske dusjdørsdesignen i Crittall-stil paradoksalt nok en følelse av romslighet. Kombiner med statement-belysning og trepanel for et enda mer kantet utseende.

2. Zoner dusjområdet med fliser

Varadero Azure Hexagon Tile, CTD Tiles

(Bildekreditt: CTD Tiles)

Hvis du går for et dusjrom med helt åpen planløsning eller på oppdagelsesferd våtromsideer, å markere dusjområdet med en slående, fargerik flis er både attraktivt og hygienisk. Du trenger ikke å flislegge hele rommet, men flislegging av dusjområdet er et must for enkel rengjøring, samt for å heve designet.

Ta inspirasjon fra denne vakre, asymmetriske designen med sekskantede fliser – asymmetrien avleder oppmerksomheten fra rommets lille størrelse.

3. Velg store fliser for et moderne utseende

Helt grå flislagt våtrom

Evolution Matt naturgrå gulvfliser, Tile Mountain

(Bildekreditt: Tile Mountain)

Å bruke storskala fliser i mindre rom er et av de eldste triksene i designboken for små rom, og det fungerer hver gang, for alle typer plass, fra hageterrasser til dusjer. Og jo mindre dusjen din, jo større skal flisene dine være.

Holde designet monokromt, eller i det minste holde seg til én sterk farge i stedet for å gå for flerfarget flis, vil bidra til å skape et dristig, moderne utseende som ikke vil gå av moten noen tid snart.

4. Skap et spa-lignende rom for mindre

Tre og betong spa bad stil

Olympus 533 Pierrot Vinylgulv, tepperett

(Bildekreditt: Carpetright)

Naturlige materialer hever utseendet til ethvert dusjrom, og gir et ettertraktet spa-lignende utseende. Naturstein er imidlertid notorisk kostbar, så det kan være lurt å bruke høy kvalitet vinylgulv i stedet.

Moderne design er veldig overbevisende, og gjengir ikke bare utseendet, men også teksturen til ekte stein. Kombiner vinyl med naturlige treaksenter for et fantastisk spautseende som gjenspeiler skandinavisk badstuedesign.

5. Ta del i terrazzo-trenden

Moderne grønt terrazzo flislagt bad

Mizuki™ Fern Terrazzo Keramiske fliser, vegger og gulv

(Bildekreditt: Vegger og gulv)

Terrazzo er en av de hotteste fliser trender for øyeblikket, og vi kan se det blir enda større. Terrazzo er et flisdesign oppfunnet på 1400-tallet som sist hadde en økning i popularitet på 1970-tallet, men nåværende terrazzo-design har oppdatert stilen med mykere fargepaletter for å passe til mer moderne bad stiler.

Fordelene med terrazzo i en liten dusj? Den skaper en vakker, skimrende effekt og er veldig tilgivende hvis du ikke liker å skrubbe dusjen hver dag.

6. Utforsk juvelgrønne nyanser for en oppdatert look

Jade effekt veggfliser walk in shower

California porselensjadeflis, Ca' Pietra

(Bildekreditt: Ca Pietra)

Hvis det er én farge å utforske i liten baderomsdusjdesign akkurat nå, er den definitivt grønn.

Grønne baderomsideer er overalt, og de fungerer spesielt godt i mindre rom. For det lille dusjutseendet i juvelboks bør du vurdere å velge smaragd- eller jadefargede fliser i stedet for den mørke skoggrønne som var populær i baderomsdesign i fjor.

7. Klem inn to dusjer

Våtrom med to dusjer

Barcelona Classic badekar, Victoria + Albert

(Bildekreditt: Victoria & Albert)

Designtipset med doble dusjhoder fra Sarah skinner virkelig i dette eksemplet. Den symmetriske designen gir øyeblikkelig den lille plassen et større og mer polert utseende.

I tillegg trenger du aldri å kjempe om hvem som dusjer først med den andre halvdelen.

8. Bruk en innfelt plass som hylle

Dusj med innebygd oppbevaring

(Bildekreditt: Original Style)

Noen dusjrom er så små at til og med ideer til små baderomsoppbevaring som involverer ekstra skap, kan ikke fungere. Hvis dette er ditt tilfelle, bør du vurdere å legge til diskré hylleplass ved å lage en innfelt dusjvegg.

Det vil ta opp mye mindre plass enn å måtte innlemme baderomsmøbler, og denne typen hyller ser mer strømlinjeformet ut.

9. Velg gulv med treeffekt for et klassisk utseende

Treeffekt chevronfliser på badet

Tate Caramel Oak Chevron vannavstøtende laminatgulv, flisgigant

(Bildekreditt: Tile GIant)

Tregulv som en baderomsgulv idé? Ja, det kan gjøres, hvis du velger en smart vannbestandig laminatimitasjon.

Gulv med treeffekt vil umiddelbart gi din lille dusj et mer karakterfullt utseende; dens varme er den perfekte motgiften mot blide, helhvite dusjområder.

Kombiner med dristige tapeter og smarte møbler for et generelt smart utseende.

10. Lag en bijou-dusj med vegg-til-vegg-mønstrede fliser

Blå stjerne flislagt dusj med hyller

(Bildekreditt: Ca Pietra)

Noe av det beste med små dusjrom er at de kan ha et dristig mønster, selv om du bestemmer deg for å gå helt ut og flislegge både veggene og gulvet i dusjen.

En liten dusj gir den perfekte muligheten til å eksperimentere med et flisdesign som ville være overveldende på et stort bad, så ikke vær redd for å gå over bord hvis du elsker et mønster.

11. Omfavn det japanske utseendet

Skandinavisk japansk grått bad

(Bildekreditt: Roper Rhodes)

Japandi er akkurat hva du tror det er: ekteskapet mellom skandinaviske og japanske stiler. Det er en varmere, mørkere variant av det velkjente Scandi-utseendet. For å oppnå dette utseendet, kombiner moderne, svart sanitærutstyr med mer rustikke elementer laget av tre.

Og – revurder din baderomsfargeideer, bytter hvitt med mykere off-white, greener og kremer.

12. Har du et budsjett å leke med? Vurder ekte stein

Ekte stein walk in shower

(Bildekreditt: Lundhs)

Hvis kostnadene er mindre av et problem, bør du vurdere en dusjkabinett i ekte stein. Ekte stein, for eksempel Lundhs ekte stein brukt på dette badet, er utrolig langvarig og vil gi dusjområdet ditt en vakker teksturert finish.

Avhengig av type vil det også være mindre glatt enn marmor. Flott for en moderne, Skandi-inspirert dusj. Slå det sammen med en levende baderomsmaling for en velkomstfarge.

Hvor mye koster det å ha dusjkabinett?

Dusj oppussing kostnader og kostnadene for en ny dusj kan variere veldig.

Ben Neely, interiørdesignekspert fra Texas-basert Riverbend Homes  forteller oss at kostnadene for en walk-in dusj spesielt 'kan variere mye fra nivået på flisen du bruker, men for en 6'x4' walk-in dusj vil jeg regne mellom kl. $6800-$9000 for nybygg inkludert alt flismateriale, arbeid, fugemasse, panne, vanntetting, etc. Legg til en annen $1000-2000 for å rive ut og dra av for en ommodell.'

Kan jeg sette en dusjkabinett på et lite bad?

Jake Romano prosjektleder i California-basert John Rørleggeren anslår at 'du vanligvis kan få en dusjkabinett hvis du har på to fot ganger to fot eller
mer ledig plass på badet. Så mange små bad kan
plass til en dusjkabinett, men ikke alle.'

Ben legger til at "det du sannsynligvis vil gjøre er å ha en ponnivegg (halvhøy vegg) for 1/2-2/3 av den totale oppføringen for å hjelpe med spruten, og vi anbefaler å flytte dusjhodet høyere opp på veggen eller flytte til et regnvannsdusjhode for å holde spruten til en minimum.'

instagram viewer