10 trender for interiørmaling å se etter i 2022

click fraud protection

Farger former hverdagen vår. Fra de forskjellige fargene på veggene våre, til de mange nyansene av sofaen, spiller hjemmets fargevalg en viktig rolle i å skape et rom med glede.

Det har vært et par steinete år, og det er rettferdig å si at hjemmene våre som består av alt, har lyst på en tilbakestilt, farge-meg-glad terapi. Gjennom usikre tiders limbo har vi ofte holdt oss til det vi vet. Trekker seg tilbake til nøytrale teppet som grått, koselig krem ​​og beige. Men nå, når vi går over til et nytt år, med forhåpentligvis litt mer optimisme, vil trendene for interiørmaling for 2022 garantert ha en positiv innvirkning på rommet ditt.

Med høyt selvfølgelig i det siste boliginnredningstrender og farger for 2022, disse utseendene vil lade opp, bryte grenser og friske opp hver plass, for å gjenspeile hvordan vi nå lever og bruker hjemmene våre. Ta på fargen.

Interiørmalingsfargetrender for å frigjøre hjemmets sanne personlighet

Når vi ønsker frihet, ekspansjon og en retur til naturen, vil interiøret ta fatt på en lys kaleidoskopfargehistorie, balansert med nye og gjenoppbyggende nye nøytrale farger.

«Interiørdesign i 2022 vil bli dominert av farger, og det er mye av det, noe som bringer liv og energi inn i hjemmene våre. Grå, selv om den fortsatt er sterk, vil ikke lenger dominere når varmere nøytrale farger beveger seg inn, og gir en avslappende plattform for en bredere fordypning i farger, og til slutt hjelpe oss å få kontakt med naturen, sier Claire O’ Brien, leder for design, Splashback.

Interiørmalingsfargetrender 2022 - hvilke nyanser vil prege hvordan du innreder neste år?

1. Voks grønt

smaragdgrønt moodboard fargetrend 2022

(Bildekreditt: Etsy)

2022 er året for grønt suverent med en frisk skog av grønne nyanser som bringer de foryngende dydene til naturen inne. Etter hvert som den digitale livsstilen blir stadig mer krevende, krever hjemmetilfluktssteder en dypere forbindelse til autentisitet, forankret i råvarer, taktile berøringer og nærende, levende fargetoner. Og hvis du trengte mer å overbevise, Sherwin-Williams Årets farge 2022 har blitt avduket som Evergreen Fog – en nærende og beroligende grågrønn.

Etsy har også valgt smaragdgrønn som årets farge. Etsy-trendekspert, Dayna Isom Johnson, kommenterer: "Symboliserer harmoni og vekst, sammen med royalty og raffinement, smaragdgrønn er den perfekte fargen for å minne oss på å finne balanse i år. Vi ser allerede kunder som leter etter måter å innlemme denne fargen på, med søk etter smaragdgrønne varer opp 64 %* og smaragdgrønne dekor opp 60 %*. Enda bedre, denne rike og jordende nyansen komplimenterer en rekke andre populære farger – fra jordnær terrakotta og nøytrale til luksuriøse gull og sølv – noe som gjør det enkelt å legge til eksisterende dekor.' 

2. Mint zen

Mintgrønn stue med friske grønne takkranser

(Bildekreditt: Crown Paints)

Skap et tilfluktssted for ro med dempet grønne infusjoner som bidrar til å stille sinnet vårt og gir komfort til uoversiktlige rom. Naturlig glade og optimistiske, myke, organiske nyanser oppmuntrer til kreativitet og selvuttrykk med en moderne vri. Det er alltid gøy å ha en vårforfriskning med grønne stueideer.

Ashley Banbury, senior fargedesigner, Dutch Boy Paints, sier: Fargen vi tar inn i hjemmet påvirkes i stor grad av verden rundt oss. For tiden designer vi rom som skaper et behagelig og beroligende fristed. Dutch Boy® Paints’ 2022 One-Coat Color of the Year, Cypress Garden, handler om å hjelpe gjør-det-selv-arbeidere med å skape rom som er nedsenket i naturens toner. Cypress Garden kan gi ro i våre daglige tidsplaner med en mild farge som komplementerer både varme og kjølige undertoner, i tre og aksenter, som vi har omfavnet i hjemmene våre.»

3. Blå utover

Lyseblå interiørfargetrend 2022

(Bildekreditt: Graham & Brown)

Transformative nyanser inspirert av hav til himmels uendelighet blåser nytt liv inn i interiøret, luftige og friske. Beroligende blues fremmer en følelse av ro, spesielt effektiv i avslapningsrom som soverom og blå bad. Med så mange forskjellige nyanser å velge mellom, kan blått slå an i mange akkorder. Elektrisk blues gir drama til veggene, mens kjøligere toner kan gi en industriell stemning.

Når vi snakker om hennes kjærlighet til blått, kolorist Francesca Wezel, Francescas malinger sier: ‘Blå er utrolig tilstede i livene våre; fargen på havet og himmelen, den jorder og forbinder oss med omgivelsene våre. Det er en dynamisk, elegant farge som kan brukes i alle rom. Utrolig allsidig, bruksområdet er uendelig, og det gir en utstråling og lykke til interiøret.

Lyse himmeler ble navngitt som Dulux Årets farge 2022. "Det kommer til å forandre spillet når folk bruker denne tonen i taket," sier Marianne Shillingford, kreativ direktør, Dulux. «Det får taket til å smelte bort. Denne fargen er både oppløftende og lett, samtidig som den er beroligende, kjent og egnet for en gledelig trygg havn.»

Martin Waller, grunnlegger av det globale designmerket Andrew Martin, spår at blått er det nye svarte for 2022: «Blå er det nye svarte. Dristigheten og varmen som finnes i blått vil fortsette å være fremtredende i våre hjem. Mørkere farger danner en mye bedre bakgrunn for malerier og kunst enn hvitt, som kunstgallerier og museer har oppdaget.»

4. Terracotta rouge

Terracotta soverom ordning

(Bildekreditt: Albion Nord)

«Naturverdenen fortsetter å tilby unike og iøynefallende materialer som vi kan jobbe med. Ved å blande fôrde, forelskede gjenstander, moderne og skreddersydde stykker sammen med eksplosjoner av abstrakte farger, kan vi design rom som har sin egen distinkte følelse av identitet, sier Camilla Clarke, kreativ direktør i interiørdesign studio Albion Nord.

Hun forklarer: «På dette soverommet fremkaller den brune, røde malingtonen en rolig, men alvorlig uttalelse. Når du velger en dristig malingsfarge for et intimt rom som et soverom, er det viktig å velge en maling som er laget av naturlige materialer siden de er mye mykere og mer kalker i tonen, slik at det endelige resultatet ikke vil virke for hardt. Det er viktig å ta hensyn til belysningen i et rom når du maler det i en farge som rød. Denne fargen får litt forskjellige toner gjennom dagen og årstidene. Det er levende og friskt om morgenen, koselig og rikt om kvelden.

5. Maxi blende

Moderne stue med lys rosa vegg og stor mono abstrakt veggkunst

(Bildekreditt: COAT Paints)

Interiør fra 2022 blir lekne med oppmerksomhetssøkende nyanser og levende tapet trender som utstråler energi, trist og personlighet. Blendende juveltoner i svært mettede farger som henter navnet sitt fra edelstener som safir, peridot, smaragd og rubin, kan brukes til å sone multifunksjonelle rom - og legge til dristig kontrast og stil tillit. Å velge en ekstrovert juveltone gir et trendy statement, og fargeblokkerende vegger kan være et godt valg hvis du ikke vil forplikte deg til å male et helt rom med en juveltone.

6. Digitale drømmelandskap

Surrealistisk inspirert stue med lilla nyanser

(Bildekreditt: Crown Paints)

Når vi dykker stadig lenger inn i en eskapistisk tankegang, utforsker interiør en surrealistisk verden der drømmer møter virkelighet via ukonvensjonelle former i et moderne veggmaleri av tonal farger til stuen. Harmoniser stemningsfulle, drømmeaktige rosa med lyse sitruspopp og dype ametystfarger for å skape en kunstferdig estetikk som spiller på perspektivet.

"Drømmende og morsomme, "illusoriske" kurver mellom virkeligheten og fantasiens digitale verdener. Romantiske nyanser av blush rose og bringebær virvler og lag farge på farge. Inspirasjonen er hentet fra den frittflytende surrealismens kunstbevegelse og den søte, stiliserte kulturen i Kawaii, sier Jemma Saunders, fargespesialist ved Krone.

7. Syrin lykke

syrin soverom med innebygd. seng i hyttestil

(Bildekreditt: Shannon Eddings; Fotografi Molly Culver)

Elegante og subtile blek fiolette nyanser fremkaller en magisk, skumringsglød og forlokkende skjønnhet. Slående delikate blandinger gir fleksibilitet og allsidighet for bruk på tvers av en rekke soverom farge ideer og designstiler.

Shannon Eddings, grunnlegger og designer, Shannon Eddings interiør, sier: Vi får mye kjærlighet for denne jordnære lilla nyansen som kan bli både feminin eller maskulin. Vi spår å se mer av det denne vinteren ettersom folk beveger seg mot mer farger og ønsker å holde seg humørfylte i fargene sine. Når det er mørkt, kan den lilla bli veldig beroligende, og når solen er ute, er fargen lys og innbydende. Vi liker det for innebygde køyer, bibliotekbokhyller eller en liten plass som et pulverbad (med dekor og tak malt i samme farge, men annen finish.'

Cathryn Sanders, leder for kreativt ved Earthborn maling, forklarer: 'Farge er en kraftig måte å skape en stemning i ethvert hjem, en stemning som stemmer overens med hvordan du ønsker å føle deg mens du tilbringer tid i det spesielle rommet. Vår Lily Lily Rose er en romantisk, leken farge som gir stor dybde samtidig som den tilfører en atmosfære av stil og lokke. Denne skyggen vil skape et hjemmekoselig, trøstende fristed hvor du kan slå av og slappe av.

8. Naturlige nøytrale

Varme nøytrale kjøkkenopplegg

(Bildekreditt: Claire Zinnecker Design; Foto: Madeline Harper)

«Boligende nøytrale farger vil være fargetrenden i 2022 og sannsynligvis videre. Stressnivået er på et rekordhøyt nivå og det siste folk flest ønsker å komme hjem til er et hjem med vegger malt i en farge som dramatisk kan øke angst- og stressnivået. Etter en stressende dag med dårlige nyheter og jobb, vil du sannsynligvis komme hjem til rene, lyse nyanser og toner; tenk blått og grønt. Som sådan vil farger som fremmer avslapning og ro være interiørfargetrendene i 2022, sier Dan Beer, administrerende direktør, Øl Hjemmelag.

'Sandfargede nyanser er tilbake og ved roret til de nye nøytrale. Tenk på lerret, ull, hamp og havregryn, sammen med naturlige materialer som gressduk, kork, skulpturert rotting og tre, sier Claire O’ Brien, designsjef, Splashback.

«Farge har kommet tilbake til livene våre på mange måter fra dristig fargesoning, malte tremøbler og tilbehør som belysning, fargepop dørhåndtak og flamingo rosa kraner. Tepper har statement-design med slående nyanser, mens sitteplasser er unapologetisk flamboyante og lyse.

Tom Diverio, partner hos Dunagan Diverio Design sier: 'Vi opplever at våre kunder søker en mer forenklet livsstil, med rene linjer og en sofistikert gane. Dagene med tunge lister og mørkere rom har viket for vidåpne rom med tonnevis av naturlig lys. Skreddersydde møbler sammen med vakkert designet fresing og nøye utvalgte materialer er nå standard. Innvendige vegger blir teksturelle lerreter når naturlige elementer strømmer gjennom rommene. De tror at lag med teksturer skaper varme i alle deres moderne design. De er også enige om at interiør og eksteriør må blande seg sømløst.'

Omfavn et sammenkoblet lerret bak med disse nøytral-pleie, krem stue ideer.

9. Nyanser med solsiden opp

Hjemmekontor med gule og indigo kontrastvegger

(Bildekreditt: Fenwick & Tilbrook)

Ettersom hjemmearbeid blir den moderne standarden, søker fjernarbeidere å bringe solskinnsskygge innendørs for å skape et mentalt stimulerende hjemmekontor som fremmer dyp konsentrasjon. En nøkkelfarge for 2022-interiør, oppløftende gule nyanser utstråler smittende munterhet, uten å være for invasiv eller dominerende.

"En av de største trendene innen malingsfarge for 2022 er en overgang fra kjølige, jordnære toner til lyse, solrike nyanser. Fra pandemien har vi sett mange mennesker som leter etter nye måter å varme opp og lyse opp rommet de bruker mest på tid i, og å male rom i lysere, oppløftende farger er en av de beste måtene å gjøre dette på, sier Abbey Hesketh, farge spesialist, Graham og Brown.

Hun fortsetter: "Knallgule nyanser representerer optimisme og lykke, så de er det perfekte valget for å fremme positive følelser i hjemmet."

10. Skarpe hvite

Enkelt hvit spisestue med tregulv og spisebord i bukkestil

(Bildekreditt: The Greenspring Home)

Det er DEN klassiske og tidløse boliginnredningen som går til, og hvite malingsfarger er tilbake for å blende 2022-interiøret med plassåpning, lys glede!

«Etter min mening vil populariteten til malingsfargen hvit fortsette å øke i 2022. I en verden som til tider kan føles veldig tung, er mange huseiere ute etter rom som føles rolige, åpne og luftige. Benjamin Moore Chantilly Lace er en trendig, skarp hvit malingsfarge uten undertoner. Det får ethvert rom til å føles større enn det egentlig er, sier Kelly Marohl, eier og designer av The Greenspring Home blogg.

Joa Studholme, fargekurator, Farrow & Ball, kommenterer bruken av hvitt: 'En myk, off-white nyanse, 'Skolehuset Hvit' er designet for å se ut som hvit i et skyggelagt område. Dempet, tidløst og beroligende kjent, fremkaller denne nyansen nostalgien til gamle skolehus. På grunn av sin jordete, upretensiøse fargetone, vil denne nyansen lett kunne pares med praktisk talt alle andre farger. Ideell for en bakgrunn for å vise dramatiske kunstverk i stor skala, eller til og med levende, statement-tepper, det er vanskelig å gå galt med denne spesielle nyansen av hvit.

Hvilke farger er trendy for 2022?

Grønn er fargen du trenger i år. Med Pinterest-søk opp nesten 80 % år for år, har grønt et virkelig øyeblikk, og det er overraskende allsidig og enkelt å ta med inn i hjemmet ditt.

Heather Hacket, designsjef for Christy sier: 'Salvie og mineralbaserte greener bringer naturen innendørs og beriker interiøret. Imidlertid kan et helt grønt rom virke litt skremmende. Hvis du elsker fargen, men ikke ønsker å gjøre noen permanente endringer, kan du legge til grønnsaker med rike juveltoner gjennom puter, utskrifter og dekorative gjenstander, som vaser og lysestaker. Grønne håndklær og tilbehør kan også legge til et ekstra nivå av dybde til et bad for de kaldere månedene!'

Hvilke nyanser av grå maling er kommet for å bli?

«Grå nyanser kommer til å bli store det kommende året, som gråblå og grågrønne. Fra det jeg har sett så langt, kommer grågrønne til å være den mest populære av alle gråaktige nyanser. Dette kan variere fra lyst til mørkt – alt vil være et populært valg innen boliginnredning i år, sier Randy, tidligere interiørdesigner og medgründer av Avslappende innredning.

instagram viewer