12 overgangsbad som favner to designepoker

click fraud protection

Sittende mellom tradisjonelle og moderne interiørstiler, vil et overgangsbad gi deg det beste fra begge verdener. Kombinerer moderne designelementer sammen med all varmen og karakteren til en mer klassisk interiørstil, hvis du er usikker på hvordan du skal dekorere baderommet, er dette utseendet for deg.

Det som er spennende med dette stadig mer populære, moderne bad stilen er at det ikke spiller noen rolle hvilke deler som er gamle eller nye, så lenge det er en blanding. Du kan ha en flytende servant eller en som er over 100 år gammel, polerte marmorgulvfliser eller værbitte gulvplater. Hvordan du blander det er opp til deg som Nishtha Sadana, interiørdesigner og skribent hos Dekorert liv forklarer:

"Overgangsinteriørdesign krever hovedsakelig en sammenslåing av moderne og tradisjonelle elementer. På badet ditt kan det være en blanding av en sokkelvask og moderne og moderne skap og inventar. På den måten kan du oppnå det beste fra begge verdener og ha en stiluttalelse!

På den annen side kan du ha en

moderne forfengelighet og synke sammen med tradisjonelle messingtonede armaturer og aksenter! Denne kontrasten er noe å se frem til.'

Hvordan definere ditt eget overgangsbad

«Denne stilen handler om nøytrale paletter med glatte, polerte linjer og børstet metall. For å oppnå utseendet, lag hvite, kremer, gråtoner og sprut av svart for det moderne aspektet, samtidig som du legger til elementer av varme med tre som vil bringe inn gårdshusfølelsen til baderomsinnredningen, råder Anna Franklin, grunnlegger og interiør designer hos Stone House Collective

1. Bland vintage-inspirerte stykker med tilbehør fra 1930-tallet

hvitt bad med vintage vask, retro speil og vegglamper, krakk, dusjkabinett og vintage teppe

(Bildekreditt: Davis Interiors)

«Kunden elsker farger og vintage-inspirert design. Jeg tenkte umiddelbart på å legge til en veggmontert servant, og designet kom sammen rundt det. Jeg var bekymret for at hvis vi laget et skap, ville det se ut akkurat som alle andre nye bad.

Det buede speilet og messinghengene gir badet et moderne preg blant de vintage-inspirerte elementene. Jeg ville ha noe lyst og friskt siden dette var på det nederste nivået av et 1940-tallshus, sier Jennifer Davis, grunnlegger og hoveddesigner ved Davis interiør.

2. Ett stykke er alt du trenger

gårdsstil bad, blåmalt rulleplate, shiplap, marmor sidebord

(Bildekreditt: Crown Paint)

I denne sjarmerende bad i gårdsstil det er ett nøkkelelement som sikrer at det også er et overgangsbad – det moderne sidebordet i marmor. Den ville passe til et elegant minimalistisk opplegg også, men her passer det veldig godt inn i denne looken. Et nøkkelelement er alt du trenger, og denne tykke designen vil være nyttig for planter, toalettsaker og stearinlys.

3. Ha det gøy med retrofliser og møbler 

bad i tradisjonelle omgivelser med svarte og hvite grafiske fliser, art deco-servant, lenestol fra midten av århundret, trekrakker

(Bildekreditt: Fired Earth)

Det fine med overgangsstilen på badet er at stort sett alt går. Du kan slå forskjellige epoker sammen, så lenge de er forskjellige, vil det fungere.

Dette utseendet beviser hvordan man kombinerer dristig og grafisk bad fliser ideer med en mer tilbakelent art deco-stil fungerer forfengelighet så bra. Tregulv gir varme og lenestolen og krakkene fra midten av århundret gir dybde og sjarm.

4. Kompletter monokromer med et snev av antikk

monokromatisk bad med vintage teppe og rustikk krakk, svart innrammet vindu og badekar

(Bildekreditt: Lindye Galloway Studio/Chad Mellon)

Dette smarte monokromatiske badet med sine moderne svarte vindusrammer, badekar og anheng har et minimalistisk preg. For å unngå at det ser for mye ut, er det lagt et antikt teppe på de hvite gulvflisene sammen med en rustikk krakk. Resten av opplegget er moderne, men hele utseendet fungerer veldig bra på grunn av den lyse og luftige plassen.

5. Velg en rustikk forfengelighet med marmortopp 

rustikk bad i nøytrale nyanser, dusjkabinett, servant i tre

(Bildekreditt: Tile Mountain)

Et overgangsbad er ikke for de som elsker minimalisme, den generelle følelsen er av et moderne rom. Dette badet har porselensfliser gå i dusjen, som definitivt er moderne i stilen. Imidlertid er forfengeligheten rustikk og oser av sjarm i gårdsstil. Benkeplater i overgangsbad har en tendens til å være marmor, granitt eller kvarts, da de passer godt inn i denne blandingen av stiler.

6. La buede former myke opp moderne elementer 

grått bad med grå piggvegg, krom rulletopp, dusjring og gardin, krakk

(Bildekreditt: Albion Bath Company)

Hvis du elsker det industrielle utseendet, kan du fortsatt omfavne en overgangsstil på badet. Denne piggveggen gir det perfekte bakteppet for dette buede badekaret og dusjgardinstangen. Fargene matcher noe som hjelper, men kontrasten til de kantete linjene med de avrundede kantene er med på å skape denne looken. Legg til en krakk i retrostil og utseendet er komplett!

7. Bli dekorativ med retro tapeter og fliser 

bad med retro veggkledning, taupe grafiske gulvfliser, dusjkabinett, servant i tre

(Bildekreditt: Kim Armstrong Interior Design)

Møbler trenger ikke å være stjernen i overgangsbaderomsshowet for å si det sånn – et fabelaktig retro-veggbelegg kombinert med grafiske fliser kan gjøre susen fint. Den vintage treservanten går godt inn i de taupe-tonene i designene.

Bær flisene gjennom til moderne glassdusj og legg inn en messingkran med matchende speil og vegglamper.

8. Hold fargene dempet – med en side av sort

moderne bad med sort dusj, svart flislagt gulv, rustikk trekrakk, hvite vegger

(Bildekreditt: Stone & Ceramic Warehouse)

I det hele tatt har overgangsbadet dempede toner av taupe, hvitt, grått og blått – med et hint av svart. Den generelle følelsen er lett og luftig uansett hvilken epoke som er dominerende, og nøkkelen er å ha en god balanse mellom lys og mørke som sett i dette overveiende moderne badet – bortsett fra den rustikke krakken.

9. Kombiner moderne maling med blomsterfliser for eleganse

klassisk bad med rulle topp badekar, floral fliser fokalvegg, marine malt treverk og vindu

(Bildekreditt: Original Style)

Bruk maling på en moderne måte ved å fullføre alt treverk i en enkelt nyanse og kombinere det med et vakkert bånd med blomsterfliser som sitter bak et klassisk rullekar.

En retro polstret lenestol med slanke avsmalnende ben gir interesse og det samme gjør det varme treet gulv på badet.

10. Kontrastmønstrede gulvfliser med sjarmerende trebjelker

blått bad med blå shakerservant, blåmønstrede gulvfliser, synlige bjelker

(Bildekreditt: Roper Rhodes)

Finn den perfekte balansen mellom klassisk og moderne med dristige blåmønstre gulvfliser på badet i et rom som har vakre gamle takbjelker.

Shaker-kabinett er et populært overgangsbaderomsvalg, da det på en smart måte sitter mellom tidløse og moderne stiler. Legg inn et par LED-speil og badet ditt vil være en god blanding av to stiler.

11. Legg til varme til et minimalistisk opplegg med et illustrativt veggmaleri

moderne bad med mønstrede gulvfliser, illustrativt veggmaleri, moderne hvitt badekar

(Bildekreditt: Bathroom Mountain)

Det handler ikke alltid om inventar og tilbehør, et elegant, men likevel på grensen til det kliniske badet kan mykes opp visuelt med et illustrasjonsveggmaleri i tradisjonell stil i svart og hvitt.

Sørg for at fargene blander seg – husk at dette utseendet er subtilt, ikke lyst og dristig – og hold tilbehøret ditt minimalt.

12. Merk at enkle former fungerer best

hvitt bad med metrofliser, hvit servant, speil, vegglys, blå dør

(Bildekreditt: Fritz Fryer)

Dette overgangsbaderomsutseendet viser hvordan vasker i hvitt eller støpejern fungerer best. Tenk også på formen, denne vegghengte designen etterligner formen på metroflisene perfekt, selv om formen er ganske moderne med kanter. Behold din bad organisert slik at rotet er på et minimum, har denne spesielle plassen en utilitaristisk følelse som kontrasteres med av den eksponerte murveggen som du kan se i speilrefleksjonen.

Hva er et overgangsbad?

«Ideen bak utformingen av overgangsbaderom er å skape et miljø med nok moderne fasiliteter for å gi letthet og komfort samtidig som du opprettholder en viss følelse av historie gjennom tradisjonelle funksjoner. Et overgangsbad kan være både estetisk tiltalende og praktisk for huseiere som ikke er sikre på hva de vil ha i det nye rommet sitt, forklarer Dan Wiener, grunnlegger og hoveddesigner hos Hjemmemann

«Den mest avgjørende egenskapen til overgangsbaderom er fargene. De trenger varme toner som gir følelsen av avslapping og ikke de lyse fargene folk forbinder med moderne design, legger Marco Bizzley til, interiørdesigner og konsulent hos HouseGrail

Hva er en overgangsforfengelighet?

"Overgangsdesign handler om å balansere gammelt og nytt; eller moderne og tradisjonelle. Shaker-stil skapdører er det mest populære alternativet for en overgangsforfengelighet.

Hvis du ønsker å oppnå denne designstilen, se etter sminkedører som er utsmykkede, eller på den annen side dører som er veldig enkle. Nøkkelen er å blande elementer som er moderne og tradisjonelle, forklarer Anna Franklin, grunnlegger og interiørdesigner hos Stone House Collective

instagram viewer