Hvordan velge et fargevalg for en leilighet - ingen maling nødvendig

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Når det gjelder valg av fargevalg for leiligheten din, er det nok av elementer å ta hensyn til. Naturlig belysning, kunstig belysning, plass og til og med stemningen du ønsker å formidle er bare noen få elementer du bør vurdere når du skal finne de riktige fargene til hjemmet ditt. Designe en liten plass kan være utfordrende nok som det er, men finne ut av det generelle fargetemaet? Det er et stort spørsmål. Hvis du ikke vil holde deg til de enkle grå veggene eller beige aksentene som leiebilen din kom med – har du muligheter for å krydre ting.

Enten du planlegger å male interiøret ditt eller velge flere midlertidige løsninger (for eksempel kan leietakere legge til peel-and-stick tapet eller endre vindusbehandlinger), lage en spillplan for de riktige fargene i hjemmet ditt kan tillate deg å få mest mulig ut av dekorere.

Få riktig informasjon om fargepaletter

Et av problemene Susan Grant, eieren, designeren og fargekonsulenten Color Envy Design, finner når du snakker med nye klienter er at de starter med dårlig fargeinformasjon fra internett. "De fleste av mine malingsfargeklienter har allerede gjort en haug med "malingfargefeil" da de ringer meg, forklarer Grant. "Når du slår opp en farge på internett, er alle disse beskrivelsene subjektive meninger, og det er ingen måte å bevise at du vil se det på samme måte." 

Det er her Grants ekspertise kan hjelpe. For henne er det nesten en vitenskapelig prosess å finne de riktige fargene. "Jeg bruker en faktabasert, datadrevet tilnærming til malingsfarger," sier Grant, "så jeg forstår hvordan malingsfarge virkelig fungerer. Dette fjerner all stresset og gjettingen av prosessen for mine klienter.» For de som ønsker å få riktig informasjon, Grant's Instagram er delvis dedikert til å buss noen av de fargemisoppfatningene som finnes på nettet. Å ikke stole på skriftlige beskrivelser eller bare søke anerkjent informasjon kan hjelpe deg å unngå å ta disse dårlige fargebeslutningene. For ikke å nevne, feil farge kan få en leilighet til å føles mindre.

Gjør det personlig

Når Grant veileder kunder gjennom å velge farger, tar hun hensyn til hvordan hver nyanse og nyanse kan påvirke følelsene dine. "Farge påvirker absolutt humøret," sier Grant. "Farge er så personlig, så det handler mer om hvordan hver farge får kunden til å føle seg i motsetning til å følge boken." I stedet for å fokusere om et fargevalg er trendy eller vil fotografere bra, prøv å besøke butikker for å se hvilke farger som påvirker humøret ditt og gir deg glede.

Bla gjennom sosiale feeder eller inspirasjonstavler også. Hvilke paletter ser du vanligvis på å gravitere mot? "Noen mennesker trenger "høy visuell stimulering", mens andre mennesker, som meg selv, elsker myke, dempede farger på hovedvegger," sier hun. Ved å kjenne til fargene du blir tiltrukket av, kan du få en bedre følelse av hva du skal se etter. Hvis du har en stilig aksentstol, edel-tonet sofa eller et annet lyst møbel du elsker, det er verdt å prøve å omgå det også.

Tenk på de andre fargene i rommet ditt

For Grant begynner prosessen med å analysere disse elementene på plass. "Det beste rådet er å først begrense fargene for de harde finishene dine som gulv, fliser, benkeplater, etc., noe som gjør det så mye enklere å velge resten av fargevalget ditt," forklarer Grant. "Kunder viser meg inspirasjonsbilder, og alt de elsker og ønsker å beholde i rommet." Hun jobber deretter derfra og legger merke til hvilke toner som er tilstede (og kanskje må bli der også).

For leietakere, midlertidige løsninger, som å sette opp skrell og fest bakgrunnsbilder, endre vindusbehandlinger, bytte ut sengetøyet eller bytte opp innredningen og puteputer kan ha stor effekt på romfølelsen. Imidlertid har mange ganger ikke leietakere noe å si i de større områdene i hjemmet, for eksempel gulvtype eller møbler. I stedet for å gi mer oppmerksomhet til elementene i hjemmet du ikke har valgt, kan det å finne komplementære farger bidra til å få frem elementene du faktisk som. Å samle prøver og bringe dem inn i rommet ditt kan hjelpe deg med å sette en spilleplan i stedet for å finne fargetonene dine.

Lag en plan før du begynner

"Det det egentlig kommer ned til er først å ha en plan," sier Grant. Selv om du velger en farge du er besatt av, vil du ikke overvelde plassen din med den før du analyserer hele området først. "Bare fordi noen elsker solsikkegul, betyr det ikke at de vil elske det over alt," sier hun. Når det gjelder å finne den riktige fargen til veggene, er det enda viktigere å vente til du har funnet ut et fargevalg du ønsker å innlemme.

For de som trenger mer hjelp, kan fargekonsulenter som Grant bidra til å forvandle rommet ditt og unngå feil. Enten du oppdager selv hvilke fargevalg som fungerer eller søker råd fra fagfolk, er det viktige at du har funnet det som fungerer for både rommet ditt og deg selv. "Det viktigste jeg alltid forteller kundene mine er at du må elske det!"

Hallo! Jeg er Kate Santos, en forfatter og fotograf med base i Los Angeles. I designverdenen begynte jeg å jobbe som redaksjonell intern for magasinet Dwell i San Francisco. Siden den gang har jeg skrevet om design og arkitektur i mange nasjonale magasiner og nettpublikasjoner, inkludert Playboy, Hunker og The Culture Trip.

Jeg vokste opp i et veldig gammelt hus i North Carolina og er fortsatt påvirket av de rustikke, sjarmerende, antikke og gamle elementene i et hjem. Bærekraft og lang levetid er ekstremt viktig for meg, og jeg tror det går langt å lære å gjenbruke materialer eller kjøpe varer du vil elske for alltid. Jeg lener meg også til den japanske filosofien wabi-sabi når jeg designer mitt eget hjem, og omfavner de perfekt ufullkomne varene jeg kan finne.

instagram viewer