10 rengjøringsfeil for kaffetraktere som du sannsynligvis gjør

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Jeg hater å fortelle dere det, men det er sannsynlig at dere gjør feil når rengjøring av kaffetrakteren. Selvsagt får du full honnør for å holde den skinnende i utgangspunktet, men fordi de er så delikate maskiner, må du være veldig forsiktig med hvordan du skrubber dem.

Hver produsent bør rengjøres regelmessig (Jeg snakket med eksperter for å finne ut hvor ofte), men sjansene er store når du gjør det, at du gjør noen megafeil. Når du er grå i øynene og ikke har fått det daglige koffeinet ditt, tenker du kanskje ikke på hvilke kjemikalier du bruker og hvordan du vasker dem.

Jeg kjenner den følelsen - jeg vil vanligvis gjøre hva som helst med kaffekoppen min raskere. Men når du har brukt mye penger på en maskin eller produsent, er det å skade dem det siste du vil gjøre.

Skjermbilde disse rengjøringsfeilene for kaffetraktere, så når du er veldig søvnig om morgenen, vet du hva du ikke skal gjøre når du vasker liten kaffetrakter, din enkel å bruke én-servering kaffetrakter, eller til og med din filter kaffetrakter.

10 rengjøringsfeil for kaffetraktere du (sannsynligvis) gjør og hvordan du fikser dem

Disse rengjøringsfeilene dekker en rekke produsenter og maskiner, som f.eks espressomaskiner, podmaskiner, dryppkaffetraktere, komfyrbryggere og franske presser. Så uansett hva du bruker for å lage en kopp joe, kommer du til å dra på en li'l læringsreise her.

1. Rengjøring med duftende oppvaskmiddel

Uansett hvilken kaffetrakter du har, er det et stort nei-nei å rengjøre maskinene og maskindelene med oppvaskmiddel. Dette er fordi såpeskum kan påvirke smaken på kaffen din. Velg heller kokende vann for å bløtlegge deler, da dette alene vil fjerne mye rusk. Hvis du virkelig føler at den trenger en god skrubb ned, bruk en uparfymert oppvaskmiddel, som f.eks denne enorme syvende generasjonen fra Walmart, som vil vare lenge.

2. Skyller ikke gjennom nok

Du tror kanskje at å skylle ut din pod maskin nå og da er nok. Jeg er her for å fortelle deg at det ikke er det. Du må skylle maskinen med vann alene både før og etter bruk. Dette sørger for at alle disse ekle er skylt gjennom, og bryggereisen din vil være frisk AF fra start til slutt.

3. Ignorerer rengjøringsvarslene

Jeg er selv en stor problemutstiller, så jeg er ikke her for å dømme. Men hvis kaffemaskinen din har et jazzy lys eller varsling som varsler deg om hvordan og når du trenger å rengjøre den, hør på det folkens! Hvis du utsetter rengjøringen, kan maskinen din tette seg og ikke fungere som den skal. Dessuten vil du ikke drikke skitten kaffe. Løs problemet nå, og drikk deilig kaffe senere.

4. Peker ikke varmtvannstuten bort

Mange espressomaskiner har en varmtvannstut. Hvis din har en og du ønsker å rengjøre maskinen din, her er mitt varme tips: pek den bort fra deg. Disse produsentene har for vane å tute ut damp med forskjellige intervaller, og de kan velge å gjøre det riktig når du skal tørke dem ned. Jeg anbefaler å rengjøre røret med en mikrofiberklut og varmt vann. Ved å gjøre dette vil du ikke risikere å skade deg selv, da damp kan brenne alvorlig.

5. Ikke bruker riktig rengjøringsmiddel for maskinen din

Det er så lett å rive seg gjennom rengjøring av skap, og sett hva som helst i vannfilteret eller i selve maskinen for å rengjøre det. Men så åpenbart som dette høres ut, må du lese instruksjonene og se hvilke rengjøringsprodukter produsenten faktisk foreslår. Selv om du ikke alltid trenger å bruke merkespesifikke alternativer, kan du finne andre maskinspesifikke alternativer, for eksempel disse Urnex rengjøringstablettene, som er Amazons valg for rengjøring av en espressomaskin. Sørg også for å sjekke om instruksjonene spesifiserer rengjøringsmidler som skal unngås, da dette kan gjøre garantien ugyldig (eek!).

6. Rengjøring med metallskure

Stol på meg, jeg elsker å bruke metallskuremaskinen min til å skrubbe av skitne flekker. For kaffemaskiner er de imidlertid ikke så gode. Disse kan virkelig ripe opp plast-, metall- og glasskomponentene til produsenten din. Gå heller for en mykere svamp som fortsatt har god skrubbekraft. Min favoritt er den TikTok-berømte Skrubb pappa, som er like under $4 hos Walmart RN. Denne blir mykere i varmere vann og hardere i kjøligere vann – pluss, hvor søtt er ikke det lille smilet?

7. Legger alt i oppvaskmaskinen

Kaster alt i oppvaskmaskin og å kalle det en dag er flott for servise og krus, men for kaffemaskindeler? Ikke så mye. Noen deler er altfor viktige og delikate til å settes inn der. Sjekk bruksanvisningen, da denne vil fortelle deg hvilke deler som kan håndvaskes og hvilke deler som kan puttes i oppvaskmaskinen. BTW, dette gjelder bare for maskindeler - jeg anbefaler definitivt ikke å sette din fransk presse eller komfyrtopp kaffetrakter i ett.

8. Avkalk aldri maskinen

Akkurat som når du rengjør tekokeren din, må du huske å avkalke kaffemaskinen også. Hvis alle de skjellete bitene øker, kan de skade maskinen din, og til og med bremse den – noe du ikke vil ha når du har lyst på koffein om morgenen. En billig og effektiv måte å avkalke kaffemaskinen på er ved å legge en løsning av del vann og del hvit eddik (Heinz sin hvite eddik fra Amazon er utrolig for rengjøring) inn i vannfilteret ditt. Kjør en syklus gjennom med dette, før du kjører en annen med bare rent vann.

9. Glem filtrene dine

Tenk på hvor mye vann som går gjennom kaffefilteret ditt. Jepp. Det betyr at det er en stor grobunn for bakterier og alt det grove. Det er et område som er lett å glemme, men det er alvorlig viktig. Bruk en klut dyppet i varmt vann og uparfymert oppvaskmiddel (ja, det Syvende generasjon en er det beste alternativet) for å vaske dem. Papirfiltre er selvfølgelig avtakbare og engangsbruk, men husk å rense ut innsiden av der de har sittet også.

10. Tørker ikke etter vask

Ok, så du har kanskje rengjort kaffetrakteren ordentlig. Gratulerer! Men hvis du nettopp har vasket ut maskindelene, kaffekannen eller franskpressen og lagt dem bort, har du gått glipp av et viktig trinn - tørking. Jeg kan se logikken din; de kommer til å bli våte igjen uansett, det er slik kaffe fungerer. Men vann kan bære med seg mange bakterier, så selv om du skal bruke maskinen igjen med en gang, tørk alt for en ferskere kopp kaffe.

Hei! Jeg heter Eve, og jeg er en stabsskribent på Real Homes. Jeg er her for å gi deg trendy nyheter, produktsammendrag og stylinginspirasjon. Jeg bor i et leid viktoriansk rekkehus, og liker å få det til å skinne med deler som er både vakre og praktiske. Når jeg ikke skriver, går jeg rundt på lokale skjønnhetssteder, putter meg inn i en bok eller dykker ned i en ostebrett (jeg er en total ostefantast!).

instagram viewer