Hvor mye koster tofoldede dører i gjennomsnitt i Storbritannia?

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Hvis du trenger å vite hvor mye tofoldedører koster for øyeblikket, er denne guiden for deg. Tofoldedører er et godt valg for utvidelser og oppussing, og de fungerer godt i hjem i alle størrelser og aldre.

Men hvor mye vil tofoldedører koste? Hvilken som helst type dør du går for som en del av prosjektet ditt, vil kostnadene være betydelige, så det er viktig å forstå beløpet du må bevilge.

I tillegg kan det å være med kunnskap hjelpe deg å velge mellom tofold- eller skyvedører hvis du fortsatt er litt usikker mellom disse populære valgene.

Vi har bedt døreksperter om å gi nøyaktige, oppdaterte kostnadsoverslag og forklare hvordan kostnadene vil variere avhengig av materialet du velger.

Hvor mye koster tofoldede dører i Storbritannia?

Som Turrou Landesmann, handelssjef ved www.doorsuperstore.co.uk, del av CMOstores.com, forklarer, "både materiell og installasjon spiller en rolle i kostnadene for tofoldede dører." Dette betyr at det er et bredt spekter av prispunkter. "Hvis du planlegger å installere dem selv, kan du forvente å betale alt mellom £1000 og £8000 for bare materialet."

Ønsker du en gjennomsnittlig kostnad kan du sikte deg inn £2,400, "selv om dette kan øke hvis dørmaterialene er mer premium." 

Hvis du går for tofoldede aluminiumsdører, er gjennomsnittskostnaden £3,825; tømmer bifold dører koster i gjennomsnitt £3,400, i følge Sjekkatrade.

Landersmann påpeker at «det er andre faktorer som kan påvirke den totale kostnaden – ting som antall paneler, størrelsen på dørene, hvor det monteres, type glass og om låsene trenger oppgradering. Det er viktig å vurdere alt fra offset i stedet for å bli overrasket over kostnader senere.'

Jessicas åpne kjøkken er et bevis på at litt forskning og mye kunnskapsrik tenkning kan hjelpe deg med å skape drømmeplassen din for mindre

(Bildekreditt: Future © Malcolm Menzies)

Det er best å alltid få et tilbud fra en spesialist på tofoldedører, men som en veiledning gir Checkatrade følgende tall:

Monteringskostnad for tofoldede dører (6 fot): Fra £2,000 - £2,300, Gjennomsnittlig kostnad: £2,150

Tofoldede dører installasjonskostnad (8 fot): Alt fra £2,200 - £2,500, Gjennomsnittlig kostnad: £2,350

Monteringskostnad for tofoldede dører (10 fot): Fra £2,500 - £2,800, Gjennomsnittlig kostnad: £2,650

Kostnad for montering av tofoldede terrassedører: Fra: £900

Arbeidskostnader (liten til stor dør): Alt fra £600 - £1,000, Gjennomsnittlig kostnad: £800

Prisen på aluminiums bifolddører med 3 – 5 paneler varierer fra £2,300 – £5,350.

Kostnaden for UPVC-dobbeltdører med 3 – 5 paneler varierer fra £1,650 – £4,300.

Her er uPVC det laveste budsjettalternativet, aluminium er det høyere prispunktet.

Også tilgjengelig er kompositt-foldedører som kan være aluminium med innvendig trekledning, eller tre med utvendig aluminiumsbekledning.

Er tofoldede aluminiumsdører bedre enn uPVC?

Du har lagt merke til den åpenbare prisforskjellen og lurer på: er dobbeltfoldede aluminiumsdører verdt den ekstra kostnaden?

Vel, svaret er generelt "ja". Landersmann bekrefter at «generelt tilbyr dobbeltfoldede aluminiumsdører mer enn uPVC. Selv om begge kan kreve lang levetid og er tilgjengelige i et bredt spekter av farger for å passe til forskjellig hjemmeestetikk, er uPVC i fare for å vri seg og kan kreve mer vedlikehold.'

uPVC-dobbeltfoldede dører er også litt mindre holdbare da de er utsatt for misfarging.

Den andre store fordelen med foldedører i aluminium er at de tilbyr deg mer mht ideer til tofoldede dører. Victoria Brocklesby, COO kl Opprinnelse, sier at "styrken til aluminium gir slankere siktlinjer, så vel som mer komplekse layouter, og gir mer fleksibilitet i hva som er mulig i hjemmet ditt."

Åpen planløsning, kjøkken med tofoldede dører til stor uteplass og trapp til kjeller

(Bildekreditt: Arcaid Images / Alamy Stock Photo)

Påvirker innglassingen kostnaden for tofoldede dører?

Ja. Du kan velge mellom doble eller tredoble glass. "Dobbelt- eller trippelglass er et must når det gjelder tofoldede dører, da den riktige kombinasjonen av materiale og glass kan bidra til å forbedre energieffektiviteten samtidig som den reduserer uønsket støy," sier Dave Mechem.

Som en pris per panel, "kan du forvente å betale omtrent +£190 for tredoble glass", sier Ben Nurse til Hei Dører.

Hvor mye koster tofoldede tømmerdører?

Tofoldede tømmerdører blir mer populære – de er mer bærekraftige og mer pustende enn uPVC. Også, ifølge Landesmann, «med en lang levetid på mer enn 60 år, kan tre – kanskje overraskende – være mer robust enn enten aluminium eller uPVC. I tillegg er det den ekstra fordelen ved at tømmer er tidløst, og passer godt inn i både moderne og tradisjonelle rom.'

Forvent å betale £1,500-£2,000 for en trepanels 6-fots tømmerdobbeltdør. Tømmer med naturlig finish vil koste litt mindre, mens ferdigmalte tofoldede paneler alltid vil koste mer, med mørkere overflater som vanligvis faller i den høyere enden av kostnadsspekteret. Alternativer av hardtre eller bartre er tilgjengelige - hardtre er alltid dyrere.

Gir tofoldede dører verdi til et hjem?

Hvis du planlegger å selge huset ditt noen år senere, er tofoldede dører en god investering. Brocklesby fortalte oss at "noen eksperter har foreslått at tofoldede dører kan øke verdien av en eiendom med opptil 5-10 prosent."

«Mer generelt vil det å legge til høykvalitetsglass bli betydelig bedre bremse appell og maksimering av naturlig lys kan umiddelbart forbedre følelsen av interiøret i et hjem. Vår egen forskning indikerer at over halvparten av britene ønsker å flytte eller renovere i løpet av de neste 12 månedene på grunn av mangel på naturlig lys i eiendommene deres. Dette viser den virkelige verdien av produkter som tofoldede dører.'

Landesmann er enig, og legger til at de fleste kjøpere foretrekker at tofoldede dører allerede er installert fordi "som et prosjekt er de et stort foretak." Det er nok av bevis på at "tofoldede dører har økt i popularitet de siste årene - drevet enda mer av pandemien og behovet for å tilbringe mer tid i våre egne hjem". Så de er "en ekstremt tiltalende funksjon" som boligkjøpere sannsynligvis vil være villige til å betale mer for.

Bare husk at, som med enhver annen boligforbedring, gir den bare verdi til et hjem som ellers er i god stand og er i det rette området for funksjonen du håper vil gi verdi. Hvis du bor i et område hvor de fleste eiendommer har tilbygg og bra hager, bi-fold dører vil definitivt bli verdsatt av kjøpere.

Anna er en profesjonell forfatter med mange års erfaring. Hun har en lidenskap for moderne hjemmeinnredning og hagearbeid. Hun dekker en rekke temaer, fra praktiske råd til interiør- og hagedesign.

Andre versjoner av denne siden er tilgjengelige med spesifikt innhold for følgende regioner:

instagram viewer