Hvorfor den populære "brune trenden" er den perfekte fargen for soverommet ditt

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Den brune trenden tar interiørverdenen med storm akkurat nå – det er rikelig med mørkere nøytrale farger spredt over våre TikTok FYP-sider og Instagram-feeds. Tenk plysjbrune sofaer, kastanjekaster og beige møbler; det varme og koselige interiøret som tilsvarer en varm kopp kaffe.

Flere interiørdesignere er enige om at brunt har noe av et comeback i år som mote- og boliginnredningstrend. Selv om det kanskje ikke er et fargevalg du har vurdert for hjemmet ditt før, kan det godt være det perfekte valget for soverommet og søvnhelsen, ifølge eksperter. Det vil si, i tillegg til å ha beste madrass, selvfølgelig.

Bobbi Beck tapet i et brunt dekor soverom

(Bildekreditt: Bobbi Beck)

Hvorfor et brunt soverom kan hjelpe deg med å sove

Hemmeligheten, viser det seg, ligger i den medfødte følelsesmessige forbindelsen vi som mennesker har til varme innbydende farger, som brunt.

Interiørdesigner Kimberley Horton fra KH Boligdesign, som har grundig studert fargepsykologien til hjemmene våre, forklarte: 'Brunt er ofte forbundet med jordens grunn, noe som gir oss en følelse av trygghet, stabilitet og trygghet.

Selvfølgelig er den følelsen av trygghet sannsynligvis unektelig gunstig for å få en god natts søvn - spesielt etter uroen de siste årene.

"Fargen brun bærer mye dybde, og har vært knyttet til å skape følelser av avslapning i nervesystemet vårt," fortsatte Horton. "Fra et designperspektiv gir lysere versjoner av brunt som beige et flott grunnlag, siden det passer godt med nesten alle farger. Med disse tingene i tankene, er det en enkel sak hvis du leter etter soverom ideer.'

Grace Baena, interiørkurator ved Kaiyo, kunne ikke vært mer enig, og fortalte oss: 'Fordi mennesker føler en følelse av trygghet og trygghet når omgitt av brunt, er det ingen overraskelse at det har blitt en av de mest populære nyansene for interiør i år.'

"Etter to år med pandemisk usikkerhet, gir det perfekt mening at folk strømmer til skyggen."

Astor Grey Velvet Seng i et brunt soverom - AW21 - Møbler og valg

(Bildekreditt: Møbler og valg)

Denne koselige, nøytrale fargen er en fin måte å omfavne den populære minimalistiske trenden, uten å få hjemmet ditt til å føles for sparsomt og sterilt.

Dan Weiner, ledende interiørdesigner hos HjemDude, forklarte, 'Det er lett for øyet og er en allsidig farge som kan brukes i en rekke interiørstiler, inkludert moderne, minimalistiske og tradisjonelle design.

"Det er en flott farge for å skape en jordnær og naturlig følelse, samtidig som den er sofistikert og stilig."

Hvis du er opptatt av å prøve den brune trenden på soverommet ditt, men ikke er sikker på hvor du skal begynne, kan du prøve å legge til noen mindre deler for å teste hvordan den fungerer i rommet ditt. Kanskje legg til et sjokoladebrunt plagg i sengen din, eller bytt ut de nåværende putetrekkene dine med et brunt alternativ i stedet. Når du føler deg klar, hvorfor ikke bytte ut noen av møblene dine med rikere, mørkere brune alternativer, for eksempel tremøbler?

Vi kan bare prøve det, hvis det gir oss en bedre sjanse forbedre søvnen vår.

Er du fristet til å hengi deg til brunfargetrenden på soverommet?

instagram viewer