Hvor mye koster det å male utsiden av et hus?

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Sol, vind og regn krever alt på utsiden av hjemmet ditt. Hvis din begynner å se sliten ut - eller du bare vil gi den et friskt nytt utseende med en annen farge - vil du vite om kostnadene for å male utsiden av et hus.

Naturligvis vil størrelsen på hjemmet ditt påvirke den endelige regningen, men det vil også faktorer som hjemmets stil, tilstanden til eksteriøret og type sidekledning det har. Noen typer er enklere og raskere å male, noe som reduserer kostnadene.

Vi har samlet alle detaljene her, slik at du kan se hva du kan forvente å betale når du er male utsiden av et hus, sammen med ekspertråd – inkludert om du bør gjøre DIY eller ikke.

Den gjennomsnittlige kostnaden for å male utsiden av et hus

Kostnaden for å male utsiden av et hus er mellom $0,75 og $2 per kvadratfot, ifølge Bailey Carson, hjemmepleieekspert vedAngi. "Men det kan variere fra $0,50 til $3,50 per kvadratfot," sier hun.

For å få en ide om hva det kan koste for hjemmet ditt, kan du gjøre noen enkle regnestykker. «Finn det totale ferdige arealet – omkretsen av hjemmet ditt multiplisert med høyden – og totalen malbart område – trekk fra arealet til dører og vinduer fra det totale ferdige området, sier Andre Kazimierski, administrerende direktør, Improovy Painters Glenview. Multipliser resultatet med de høye og lave verdiene i kostnadsområdet ovenfor for å få et estimat for ditt hjem.

Vær imidlertid oppmerksom på at det er flere elementer som spiller inn på hva du skal betale. "Faktorer som plassering, tilgjengelighet, sidemateriale og tilstanden til hjemmet ditt spiller alle en rolle i å bestemme den totale kostnaden for prosjektet," forklarer Bailey. Ta en titt.

Hvordan påvirker husets størrelse og stil kostnadene ved å male utsiden?

Som du forventer, øker kostnaden for å male utsiden av et hus generelt med husstørrelsen siden maling er priset med kvadratfot. Det er imidlertid flere elementer som påvirker den endelige regningen.

"Tilgjengelighet spiller også en stor rolle i kostnadene, så et tre-etasjers hus vil sannsynligvis være dyrere å male enn et enetasjes hus," sier Bailey.

Stilen – og dermed planløsningen – til et hjem er en ytterligere faktor. "For eksempel er hus i ranchstil vanligvis en etasje, noe som gjør dem rimeligere enn moderne delte nivåer fra midten av århundret, som vil kreve tilgang til og male flere historier,' forklarer Bailey.

«Det koster vanligvis mellom $1500 og $3500 å male utsiden av et hjem i ranchstil, mens det rekkevidden øker til $3000 til $6200 for et to-etasjers hjem og $4500 til $10.000 for et tre-etasjers hjem.'

Hvordan påvirker type sidekledning kostnaden for å male utsiden av et hus?

Sidemateriale er en annen viktig faktor i kostnadene for å male utsiden av et hus. "Noen materialer tar veldig lite tid og krefter å male, mens andre kan være mer sta," forklarer Bailey. "Murstein, for eksempel, er et mer porøst materiale, så det vil kreve mer maling for å dekke en murvegg grundig enn en vinyl."

For å hjelpe deg med budsjetteringen gir Bailey følgende kostnadsguide for vanlige sidematerialer:

  • Metall: $1,50 til $2,50 per kvadratfot
  • Tre: $1 til $3 per kvadratfot
  • Vinyl: $1,25 til $3 per kvadratfot
  • Betong: $1 til $3,50 per kvadratfot
  • Stucco: $1,80 til $3,60 per kvadratfot
  • Murstein: $1,50 til $4,50 per kvadratfot

Hvilke andre faktorer bestemmer kostnadene ved å male et hus?

Ved siden av betraktninger om området som skal males, utformingen og typen sidekledning, er en annen avgjørende faktor for kostnaden for å male utsiden av et hus hvor du bor.

"Plassering er en stor faktor når du skal bestemme kostnadene for utvendig maleprosjekt, hovedsakelig på grunn av kostnadene for arbeid og materialer," sier Bailey. Hun gir følgende eksempler på kostnader for å male et hjem på 1500 kvadratmeter etter region:

  • Far West: $4500
  • Rocky Mountain: $2900
  • Sørvest: $2400
  • Sletter: $2300
  • Great Lakes: $3000
  • Sørøst: $3315
  • Midtøsten: $4300
  • New England: $4800

Hvis du ringer inn en entreprenør for å male hjemmet ditt, understreker Bailey viktigheten av å få personlige estimater fra lokale proffer før du forplikter deg. Sitater vil være mer nøyaktige hvis proffene har sett hjemmet ditt og kan ta hensyn til størrelsen, utformingen og tilstanden til sidesporet ditt, sier hun.

Kan du spare ved å male utvendig selv?

Å male utsiden av et hus er en jobb du kan gjøre DIY, selvfølgelig. "Hvis du er praktisk og har et en-etasjes hus, kan du spare penger ved å male huset utvendig selv," sier Bailey. "Den gjennomsnittlige kostnaden for å ansette en proff er $3000, mens DIY vanligvis koster mellom $500 og $1000."

Men over én historie og jobben blir mer komplisert med sikkerhet i høyden også et problem, og det kan godt være verdt å ringe en proff.

Vurderer du å selge boligen din snart? "Jeg anbefaler vanligvis kundene mine å leie en profesjonell til å male utsiden av et hjem hvis mulig fordi fortauskant appell er alt, og det førsteinntrykket er det viktigste, sier eiendomsrådgiver Chase Michels av Kompass, The Michels Group.

– Det er også veldig tidkrevende å male et helt eksteriør, og jeg tror ikke de fleste skjønner hvor lang tid det vil ta, sier han.

Kasusstudie: historisk hjem i Charleston

Designekspert Beth Martin nylig avsluttet et prosjekt på et en-etasjers 1200 kvadratmeter hus bygget i 1937 i Charleston, SC.

"Den har fortsatt originale sidekledninger og vinduer, og over tid hadde det fuktige været og den brutale solen forårsaket skade på malingsjobben," forklarer Beth. «Eierne lot også vegetasjon vokse inn i sidekledningen og taket, noe som ga massevis av ekstra forberedelsesarbeid. Selv om huset ikke var stort, kostet det litt over 10.000 dollar på grunn av den tidligere miljøskaden. Dette kunne vært unngått ved å opprettholde veksten av grøntområdet rundt huset og høytrykkspyle årlig. Historiske hjem må males på nytt oftere, vanligvis omtrent hvert femte år, på grunn av materialenes alder.»

Sarah er frilansjournalist og redaktør som skriver for nettsteder, nasjonale aviser og magasiner. Hun har tilbrakt mesteparten av sin journalistiske karriere med å spesialisere seg i hjem – lenge nok til å se kjøleskap bli smarte, dekorasjonsmoter omfavner både minimalisme og maksimalisme, og interiører som visker ut koblingen innendørs og utendørs blir en må ha. Hun elsker å teste de nyeste hvitevarene, avsløre trendene innen møbler og beslag for hvert rom, og undersøke fordelene, kostnadene og praktiske fordelene ved husforbedring. Det er ingen stor overraskelse at hun liker å sette det hun skriver om i praksis, og er en seriehusfornyer. For Realhomes.com vurderer Sarah kaffemaskiner og støvsugere, og tar dem gjennom tempoet hjemme for å gi oss en ærlig gjennomgang og sammenligning av hver modell.

Andre versjoner av denne siden er tilgjengelige med spesifikt innhold for følgende regioner:

instagram viewer