10 planter som frastøter mygg fra uterommet ditt

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

Alt handler om uteliv akkurat nå, men hvis myggen av mygg gjør din utendørsservering mer stressende enn den faktisk er verdt, kan du være trygg på at det er mer å bli kvitt mozzies enn du kanskje tror, ​​og faktisk er det forskjellige planter som frastøter mygg naturlig fra hagen din, som kan bidra til å takle dette problemet ganske effektivt på lang sikt.

Chris Bonnet av GardeningExpress sier "Disse irriterende biterne kan bli funnet året rundt, men er spesielt utbredt i varmere måneder. De er gode til å bite og stjele et menneskes blod inkognito, da de produserer en bedøvelse når de biter. Mygg er mest aktive på varme kvelder, så dekk til bar hud for å unngå å bli bitt.'

Så selvfølgelig kan du spraye deg selv med deet eller et hjemmelaget myggmiddel, men som med de mest effektive måtene å eliminere skadedyr og insekter på, er en lagdelt tilnærming den beste metoden. Og når den ene løsningen nikker til naturen og nydelig hageplanting, vi er her for det:

1. Eucalyptus Gum Tree

Eucalyptus Gum Tree ved siden av hagegjerdet

(Bildekreditt: Getty)

Bonnett anbefaler Eucalyptus Gum Tree for å avvise mygg utenfor. 'Eucalyptus-gummitreet er også verdt å investere i. Denne planten er kjent for sine insektavstøtende egenskaper takket være dens behagelige mentolaroma.'

2. Krysantemum (mødre)

Rosa krysantemum (mamma) blomster

(Bildekreditt: Getty Images)

Mark Ashton, produktsjef hos Burton McCall – distributøren av svært effektiv myggavviser for terrasseskjold Thermacell i Storbritannia – anbefaler å plante krysantemum for å holde mygg ute av en hage naturlig.

Krysantemum er en flott blomst å plante i enhver hage, ikke bare fordi de kommer i en rekke former og farger, men også fordi de er en naturlig insektmiddel. Krysantemum skiller ut et naturlig giftstoff som fungerer som et plantevernmiddel, men som likevel er ufarlig for andre hagedyr og mennesker.'

Vær oppmerksom på at mødre er det giftige planter for katter så hvis du har en pus som løper rundt, vil den neste planten som frastøter mygg være et tryggere alternativ.

3. Catnip

Katt i terrakottapotte på uteplass ved siden av potte fylt med kattemynte

(Bildekreditt: Getty Images)

Det er mange studier på hvor effektiv en insektavvisende kattemynte (Nepeta) er, hvorav mange beviser kattemynte skal være like, om ikke mer effektiv, enn deet og andre kommersielle avskrekkende midler mygg. I følge forskning utført av Northwestern University og Lund University, Illinois spesielt 'Ny forskning viser at kattemynteforbindelser er minst like effektive som syntetiske insektmidler som DEET.'

Grunnen til at katter er så tiltrukket av kattemynte er imidlertid en del av en helt annen forskningslomme, nemlig euforisk-induserende plante for katter er verdt å dyrke hvis du ønsker å avvise mygg ute og skape et zen-miljø for katten din.

På samme måte har kattmynte (Nepeta x faassenii) den blomstrende planten som ofte regnes som et ugress også vært en del av en rekke studier som viser at den er effektiv til å avvise mygg. Det har ikke samme effekt på katter, men hvis du allerede har det i hagen din, vil vi unngå å trekke dette opp hvis mygg er et problem i ditt område.

4. Lavendel 

lavendel på nært hold

(Bildekreditt: Getty)

Lavendel er en flott plante for å oppmuntre dyrelivet til hagen din, og er fantastisk og et must å vokse hvis du vil holde filer og andre påtrengende insekter unna. Den er full av essensielle oljer som plager mygg, så det er verdt det voksende lavendel i border eller potter. I tillegg er det en hardfør plante som bare krever full sol og god drenering.

Du kan selvfølgelig også bruke lavendelblomstene for å legge et ekstra lag med beskyttelse på deg eller gjestene som Bonnet anbefaler, 'I stedet for å bruke kjemiske produkter for å avvise de ekle biterne, velg knust lavendel blomster. Gni blandingen på områder som er spesielt følsomme og utsatt for bitt. Duften og oljene som produseres frastøter voksne mygg og lavendel har smertestillende, soppdrepende og antiseptiske egenskaper, noe som betyr at den også vil berolige og berolige huden.

5. Citronella

Citronella plante

(Bildekreditt: Getty)

Hvis du noen gang har kjøpt en citronella lys før for å avverge mozzies, vil dette ikke komme som noen overraskelse.

Citronella er en medisinplante som er et supereffektivt insektmiddel. Plant den ut for å nyte duften og mindre biter. Doble opp med et stearinlys på din utendørs terrassesett for maksimal effekt.

6. Basilikum

Basilikum og andre urter i potter

(Bildekreditt: Markus Spiske på Unsplash)

Basilikum er ganske lett å dyrke i beholdere og deres skarpe (deilige) lukt avskrekker mygg og andre irriterende insekter som fluer. Jo sterkere lukten er, jo mer effektiv, så legg til et par planter i urtehagen din for en nydelig visning – spesielt når den blomstrer – og du vil også kunne bruke den i utendørs matlaging.

7. Rosmarin

etterfølgende rosmarin

(Bildekreditt: Alamy)

Rosemarys treaktige duft vil avskrekke mygg naturlig fra et uterom. Legg den til din grønnsakshage og kos deg med å klippe av den merkelige biten som du kan legge til potetretter og lignende.

8. Mynte

hvordan bli kvitt rotter - en mynteplante - unsplash

(Bildekreditt: Sorin Gheorghita - Unsplash)

En annen must i en hage, dyrke mynte og den kraftige lukten vil bidra til å avverge mygg fra uterommet ditt.

9. Ringblomster

ringblomster blir brukt som en følgeplante

(Bildekreditt: Alamy)

Ringblomster er det perfekte tillegget til en fargerik hagegrense og de har lenge vært kjent for å avgi en sterk duft som holder mygg og andre hageskadedyr i sjakk. Prøv ledsagerplanting med ringblomster for å avverge tomatormer og lignende for en bedre suksessrate med avlingen din og for mindre summing rundt hagen din generelt.

10. Hvitløk

Hvordan dyrke hvitløk

(Bildekreditt: Getty Images)

Hvitløk avskrekker vampyrer (selvsagt) og massevis av hageskadedyr og insekter, inkludert mygg. Plant løker rundt tomten din for å avverge mozzies, pluss, hvis naboens katt fortsetter å gjøre sin "virksomhet" i hagen din, kan hvitløk også fikse det problemet!

Fungerer myggavstøtende planter?

Mange sverger til plantens kraft for å avvise mygg og mange studier støtter dette. Citronella har blitt brukt i årevis for å frastøte mygg, og det er en grunn til at mange innendørs enheter brukes som insekt frastøtende midler inneholder slike som citronella, krysantemum og andre planteekstrakter som skiller ut naturlig effektivt plantevernmidler.

Hvis du vil doble beskyttelsen når du er utendørs, kan du prøve noe diskret som et myggskjold Thermacell som faktisk er designet for å etterligne det naturlige plantevernmiddelet som skilles ut av krysantemum. Ashton legger til «Halo Mini Protector fra Thermacell er den beste myggdreperen for hagen. Halo Mini Protector frastøter effektivt mygg ved å skape en 20m2 sone med beskyttelse for deg og kjæledyrene dine mot mygg, mygg og andre små flygende insekter. De varmeaktiverte mattene er mettet med et syntetisk kjemikalie kalt alletrin, som etterligner det naturlige plantevernmiddelet som skilles ut av krysantemum. Det er ikke nødvendig å bruke stinkende, skadelige sprayer eller oljete lotioner. Uten støy eller lukt ser denne kompakte, stilige enheten flott ut på alle uteplass. Enheten er designet for å være enkel å bruke, bare sett inn den varmeaktiverte matten, en butanpatron og slå på!'

Jeg er Cam, den tidligere nestlederen for Real Homes som jobbet på nettstedet fra 2020 til 2023. Som leietaker selv, og deler et hjem med to venner (og katten min) i London, kjenner jeg altfor godt utfordringene dette kan medføre når det gjelder å lage ditt perfekte oppsett. Som en som alltid har elsket alt interiørrelatert, kan jeg ikke hvile før et hjem føles riktig og jeg er det virkelig lidenskapelig opptatt av å hjelpe andre med å komme dit også, uansett hvilken livssituasjon, stil eller budsjett de måtte ha være. Det er ikke alltid det letteste å finne ut, men reisen er morsom og resultatene er så verdt det.

Etter interiørdesign er reise, kunst og fotografering mine neste store lidenskaper. Når jeg ikke skriver eller redigerer hjemmeinnhold, bruker jeg vanligvis andre kreative utsalgssteder, utforsker gallerier i London eller lenger unna, tar bilder, skribler eller tegner!

instagram viewer