Ideer for t-banefliser på bad for en kjølig og sprutsikker plass

click fraud protection

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få de beste hjemmeinnredningsideene, DIY-råd og prosjektinspirasjon rett i innboksen din!

Takk for at du registrerte deg for Realhomes. Du vil snart motta en bekreftelses-e-post.

Det var et problem. Oppdater siden og prøv igjen.

Ved å sende inn informasjonen din godtar du Betingelser og vilkår og Personvernerklæring og er 16 år eller eldre.

T-banefliser på baderom fungerer garantert i alle stiler og størrelser, noe som gjør dem til et stort sett feilsikkert alternativ. Som navnet tilsier, begynte de livet i New Yorks T-bane, som en lett å rengjøre og lysreflekterende veggflate som først og fremst var en praktisk veggbekledning for en mørk og sotete T-bane.

Men det tok ikke lang tid før restauranter, hoteller og så til slutt boliger klokket inn på allsidigheten, praktiske, lave kostnadene og seriøse stilpunktene som følger med den ydmyke t-baneflisen.

Og vi har elsket t-banefliser på baderom siden den gang. Det er så mange forskjellige utseende du kan lage med denne enkle rektangulære flisen, så hvis du leter etter

bad fliser ideer du er helt sikkert på rett sted.

Designideer for baderom undergrunnsfliser for å oversvømme plassen din med personlighet og moro 

Det er så mange forskjellige oppsett du kan velge for t-baneflisene dine, noe som gjør dem veldig morsomme å jobbe med. «T-banefliser er et populært valg for bad fordi de er tidløse og allsidige. Du kan finne t-banefliser i en rekke farger og design, så det er lett å finne en stil som passer din smak, sier Dan Wiener, grunnlegger og ledende interiørdesigner for Hjemmemann.

Så uansett størrelse eller stil på badet ditt, og uansett budsjett, er det en t-baneflis som vil fungere perfekt. Men før du går til butikken eller klikker, "Legg i handlekurv" husk å planlegge, planlegge, slik at du har riktig farge, størrelse og mengde fliser for plassen din.

Bestem nøyaktig hvor og hvordan du vil legge flisene dine før du bruker en krone. Vurder hvilken type og hvilken farge fugemasse du vil bruke. Disse tilsynelatende små avgjørelsene blir ofte overlatt til siste minutt, men de kan gjøre eller bryte et opplegg, så vi foreslår at du planlegger hver detalj i god tid.

1. Gå over alt med et vertikalt blokkmønster

bad med rosa T-banefliser lagt vertikalt

(Bildekreditt: Jimmie Richardson på Bath& Toilet)

David Mason, interiørdesigner hos The Knobs Company sier at 'vertikale striper er en fin måte å legge til visuell interesse til badet. De får plassen til å føles høyere og mer romslig.' Å legge t-banefliser på denne lineære måten forlenger rommet ditt, slik at taket føles høyere enn det er.

Dette mønsteret er et godt valg hvis du vil at badet ditt skal være moderne, elegant og raffinert, og vi elsker hvordan dette badet tar t-baneflisene over badekarpanelet også for et enhetlig og komplett ordningen.

Å gå over alt med en blekfarget t-baneflis som dette betyr at det er spesielt viktig å holde plassen din ren – vi elsker myk rosa, men den viser skitt. De beste fliserensere vil bidra til å gjøre denne jobben mye enklere.

2. Lag et utsagn med en tagget kant 

Charlotte og Adam Jarega utvidet og rekonfigurerte sitt uhyggelige 1930-tallshus for å gjøre plass for et moderne, familievennlig hjem

(Bildekreditt: Georgia Burns)

Noe av det beste med t-banefliser er deres allsidighet, så la fantasien løpe løpsk med hvordan du bruker dem. Dette badet bruker et fiskebeinsmønster og har gått for en delt veggeffekt med blank matt maling på toppen og t-banefliser på bunnen, noe som skaper en visuell ramme og sprutsikker ramme for det frittstående badekaret.

I stedet for å tulle rundt med å kutte fliser (og risikere å knuse halvparten av dem) for å oppnå en rett linje, denne plassen omfavner sikk-sakk-kanten av fiskebein og lar den skape et morsomt og lekent uttrykk i rom.

'Sort fugemasse vil gi rommet det industrielle mer maskuline utseendet. En kontrastfarge i fugemasse vil trekke oppmerksomheten din til layoutmønsteret, sier Leah Tuttleman, alliert medlem av ASID og bedriftsdesigner for Re-Bath.

3. Skap et unikt utseende med farget fuging 

hvitt bad med fuging av rød t-baneflis

(Bildekreditt: Future Chris Snook)

Når du velger t-banefliser, er fuging en avgjørelse som ikke bør undervurderes, siden det totalt kan endre utseendet og følelsen av rommet.

"Hvis du elsker ideen om en klassisk hvit t-baneflis, men ønsker å trekke en farge fra rommet, velg en fugefarge for å komplimentere en annen farge," sier Leah. Her matcher kobberfugen perfekt til badekarkranen i kobber industristil for et enhetlig og sammenhengende rom.

Et vertikalt fiskebeinsmønster fungerer godt for høye vertikale områder fordi flisene er i en 45-graders vinkel til etasje, og bidrar til å skape flere linjer uten å bli overveldende, sier Andra DelMonico, ledende interiørdesigner til Trendy.

Det er lett å lære seg selv hvordan fuge fliser, og det vil også spare deg for penger.

4. Eller hold ting rolig og enkelt med kamuflert fuging 

moderne dusjrom med hvite t-banefliser og monokrom gulv

(Bildekreditt: Etch Design Group-fotograf Mia Baxter)

Hvis en rolig scene er det du er ute etter, velg en fugefarge som passer inn med flisfargen din. «Å bruke t-banefliser med en matchende fugefarge skaper et sømløst utseende,» sier Leah.

Dette gjør t-bane-flisoppsettet ditt mindre fremtredende for en mer enkel, mindre plass. Her er dusjområdet minimalt og rolig. Fullfør looken din med en av de beste høytrykksdusjhoder, og du får den perfekte, avslappende dusjopplevelsen hvor du kan slå av og slappe av.

5. Hold deg klassisk med den originale mursteinseffekten 

bad med sort rullbad, hvite t-banefliser med mørk fugemasse og et fargerikt mønstret dusjforheng

(Bildekreditt: Fireclay Tile)

Du kan ikke gå galt med en klassisk murstein-effekt layout. Disse flate, matte metroflisene kombinerer moderne stil og klassisk design til perfeksjon for det perfekte moderne, gamle badet.

Disse flisene er litt mindre enn den klassiske stilen, for å passe til det mindre badet. «Hvis du har en mindre plass, kan du vurdere å skalere ned t-baneflisene dine til de slankere 2x6 tommer eller 2x8 tommer. Eller hvis du har et større rom, kan du skalere opp til 3x9 tommer eller 3x12 tommer. Hvis du fliser et veldig lite område, men fortsatt vil ha et mønster, kan du skalere enda lenger ned til en flis i mosaikkstørrelse, sier Kali Gibson på Fireclay fliser.

6. Velg skrå fliser for en mer tradisjonell følelse

et moderne, praktisk bad med grå metrofliser

(Bildekreditt: Future© Paul Arthur)

Legg til en ekstra dimensjon til rommet ditt med t-banefliser som har en skrå kant. "Skårne kanter gir et snev av detaljer og visuell interesse," sier David. "Jeg anbefaler vanligvis å velge en skråkant hvis du vil legge til litt ekstra detaljer på badet ditt." Å bringe en tredimensjonal, taktil vri på utseendet, disse t-baneflisene er en flott måte å gi karakter og sjarm til din rom.

7. Bland og match T-banefliser med andre formede fliser 

dusjrom med hvite T-banefliser, blå fiskeskjellfliser og gul tapet

(Bildekreditt: Fireclay Tile)

Å velge å ha t-banefliser på badet ditt betyr ikke at du ikke kan bruke andre formede fliser også. Ideer for små baderom dusjfliser, slik som denne fiskeskaladesignen, legger til en levende farge og mønster, men, som bevist her, kan de også fungere perfekt sammen med mer subtile t-banefliser. Disse miks og match-formene utfyller hverandre for et rom som er en visuell nytelse fra alle vinkler.

8. Legg til overdådighet med marmor undergrunnsfliser 

dusjkabinett med marmor t-banefliser lagt i forskjellige mønstre

(Bildekreditt: JLK Interiors )

Hvis det er én enkel måte å bringe eleganse og storhet til badet ditt, er det med marmor. Mens ekte marmorstein har en lysende kvalitet, anbefaler vi å velge imitert marmor på badet. Den spesielt porøse naturen til marmor kan gjøre det vanskelig å vedlikeholde og vil kreve regelmessig vedlikehold og vedlikehold, så det er verdt å lære hvordan rengjøre marmor trygt uten å skade overflaten.

Vi elsker hvordan disse tunnelbaneflisene i marmor har blitt brukt i varierende størrelser og mønstre for å skape et skille mellom de to dusjveggene, noe som gir interesse samtidig som de opprettholder et slankt og sammenhengende opplegg.

9. Velg et horisontalt blokkmønster for å utvide rommet ditt

dusjbad med rosa t-banefliser og kobberbeslag

(Bildekreditt: Etch Design Group. Fotografi av Cate Black )

Å legge t-baneflisene dine vertikalt i et horisontalt blokkmønster som dette fungerer for å visuelt utvide rommet ditt, slik at det føles større enn det er. Dette skaper også en ryddig, strukturert og lineær følelse.

«Flisfarge er en fin måte å tilføre karakter, kreativitet og gi et rom en personlighet,» sier Leah. Rosa bad skap en myk, delikat stemning, og disse blekrosa flisene fungerer perfekt sammen med metallet i rosa gull.

10. Ta t-baneflisene dine opp til dado-høyde

bad med metrofliser halvveis opp på veggen og blå flamingotapet

(Bildekreditt: Fireclay Tile)

Revet mellom T-banefliser og tapet? Tapetideer på badet er så trendy, så vi sier at du bør velge begge deler. Bruk t-banefliser for den nedre halvdelen av veggen din (da det er her sprut er mest sannsynlig) og tapetser resten.

Å tapetsere bare deler av veggen betyr at du kan bli spesielt dristig med mønsteret ditt uten å risikere å overvelde rommet. Her passer de hvite T-baneflisene perfekt sammen med det hvite svanetapetmønsteret for et perfekt sammenhengende opplegg.

11. Bruk metrofliser for å sone dine våte områder 

bad med t-banefliser og tregulv

(Bildekreditt: The Pure Bathroom)

Hvis du jobber med et større bad, bruk t-banefliser for å sone rommet ditt. Her er det brukt T-banefliser til badekar- og dusjområdene, mens resten av rommet er enkelt malt hvitt.

Dette er en fin måte å bryte opp ordningen på, og det betyr at veggene i de våteste områdene er beskyttet mot sprut. Bruk alltid en spesialist baderomsmaling, da denne er spesialdesignet for å tåle sprut og fuktighet, og vil derfor vare mye lenger enn vanlig maling.

12. Velg en håndglasert finish for et rustikk utseende

bad med grønne vertikale metrofliser og gullspeil og servantskap i tre

(Bildekreditt: Topps Tiles)

Finishen på flisene dine kan utgjøre en stor forskjell for det generelle utseendet og følelsen av rommet ditt. Et mer rustikk, håndlaget utseende med fargevariasjoner og uregelmessige finisher gir et helhetlig opplegg som er mer avslappet og avslappet. Mens håndlagde, porselensalternativer er flotte, betyr den nyeste teknologien at dette utseendet kan lages massevis ved å bruke billigere, og ofte mer holdbare, materialer som keramikk, slik at du kan få utseendet etter mindre.

Trendende design for t-banefliser inkluderer dype fargetoner som marineblått og smaragdgrønt. Disse svært mettede fargene er perfekte for å skape et luksuriøst utseende, sier Andra. Grønne bad er alltid en vinner for en avslappende plass, og disse fyldige grønne t-baneflisene blander seg vakkert med gullbeslag for et elegant og glamoristisk utseende.

13. Velg ekstra lange t-banefliser for større plass

dusjrom med hvite T-banefliser på dusjvegg og mønstret gulv

(Bildekreditt: Interior Impressions)

Mens T-banefliser er en standardform, er noen design slankere enn andre. Flisene som brukes her er lengre og slankere enn standarden, og dette fungerer igjen for å visuelt strekke rommet ditt for å få det til å føles større enn det er. Dette er spesielt nyttig for dusjområder, for å forhindre lite baderomsoppsett fra å føle seg trang eller klaustrofobisk.

Dette bildet er nok et eksempel på en rustikk, håndlaget finish, som gir subtil interesse til denne elegante plassen.

14. Bruk kontrastfarger for ekstra interesse 

hvitt bad med hvite og blå T-banefliser

(Bildekreditt: Think Chic Interiors)

Hvem sier at du trenger å holde deg til én t-baneflisfarge i hele rommet ditt? Ikke oss. Farger kan utgjøre en stor forskjell for det generelle utseendet og følelsen av rommet ditt, så vurder fargekombinasjonene nøye. Her bringer den myke blåen en kjølig og beroligende kant til det ellers rene hvite rommet, og forhindrer at rommet føles for sterkt eller klinisk.

Du kan til og med blande fargen på t-baneflisene dine i mønsteret ditt for en mer uttalt, leken veggdekor på badet.

Hvordan velger jeg et t-baneflisemønster?

Tenk først på stilen på badet ditt. Har du gått for et industrielt, luksuriøst, ultramoderne eller tradisjonelt rom? Visse t-bane-flisoppsett egner seg til visse stiler.

En murstein-effekt layout egner seg godt til både tradisjonelle hvite bad ideer og mer industrielle ordninger, mens mer lineære layouter som det vertikale eller horisontale blokkmønsteret egner seg til mer moderne rom. Spør deg selv om du vil ha en statement-vegg eller et enkelt og enkelt bakteppe.

Hvis det er en se-på-meg-design du er ute etter, vil mer dekorative layouter som fiskebein eller kurvvev skape dette utseendet for deg.

Hva er den mest populære t-baneflisen?

Den mest populære t-baneflisen er den klassiske 3 x 6-tommers designen. For de fleste rom anses dette verken for stort eller for lite, men akkurat passe.

Og den mest populære fargen er, ikke overraskende, hvit. Og interessant nok er det mest brukte layoutmønsteret mursteinseffektstilen; vi kan ikke bla gjennom Instagram uten å se minst en håndfull eksempler hver gang. Som en kopi av de originale t-baneflisene i New York for alle disse årene siden, er dette et feilsikkert valg som garantert vil tåle tidens tann.

Etter at hun begynte i Real Homes som innholdsprodusent i 2016, har Amelia tatt på seg flere forskjellige roller og er nå innholdsredaktør. Hun spesialiserer seg på stil og dekorasjonsfunksjoner og elsker ingenting mer enn å finne de vakreste nye møblene, stoffene og tilbehøret og dele dem med våre lesere. Som nybegynner i London, elsker Amelia å utforske storbyen og moche rundt på vintagemarkeder for å sette sammen sitt nye hjem.

instagram viewer