Hvilken farge skal små stuemøbler ha

click fraud protection

Vil du vite hvilken farge små stuemøbler skal ha? Å velge de beste nyansene for møblene dine vil fullstendig endre hvordan oppholdsrommet ditt ser ut og føles. Å gjøre det riktig første gang vil spare deg penger i det lange løp.

Hvis du nettopp flytter inn, er det mange møbler du kan kjøpe til den lille stuen din. De viktigste inkluderer sofaer, TV-stativ og salongbord, men du kan også trenge sidebord, konsollbord og aksentstoler avhengig av plassen din. De kommer i så mange forskjellige farger, så det kan være vanskelig å vite hvor du skal begynne.

Ser igjennom ideer til en liten stue, og ønsker å velge de perfekte møbelfargene for ditt sted? Jeg har snakket med designeksperter for å finne ut hvilke du bør gå for, pluss plukket ut kjøp slik at du kan få utseendet på ditt eget sted.

Alt du trenger å vite om farger på små stuemøbler

Hvis du er valg av møbler til en liten stue, farge er en viktig faktor å vurdere. Her er eksperttips om hva du bør vurdere.

Hvilken farge skal små stuemøbler ha

En beige og hvit stue med en sofa, salongbord og en lampe

(Bildekreditt: @sundayharris)

Det er ikke ett svar på dette spørsmålet - i stedet er det noen få faktorer å vurdere. "Dette inkluderer den generelle estetikken til rommet, naturlige lyskilder og personlige preferanser," forklarer Ricky Allen, interiørdesigner og grunnlegger av Ever Wallpaper.

Et bilde av Ricky Allen i dress
Ricky Allen

Ricky Allen er interiørdesigner og direktør for Ever Wallpaper. Det selger tapeter og veggmalerier av høy kvalitet, med giftfrie, luktfrie og miljøvennlige materialer.

Han sier at fargen på møblene dine skal utfylle den generelle estetikken i stuen din. "Hvis du har en moderne og minimalistisk stil, nøytrale farger som hvit, grå eller beige ville fungert bra, sier han. "For et mer eklektisk og levende utseende, vurder dristige farger som marineblått eller smaragdgrønt." Når du har valgt et fargevalg for hjemmet ditt, er det viktig å holde seg til det.

Hvis du leter etter populære farger, er det noen du kan vurdere. "Hvis du vil bringe moderne vibber til livet ditt, så gå med gråtoner. De passer godt sammen med forskjellige aksentfarger og kan ta stuen din til neste nivå, sier Daniella Menachemson, interiørdesigner og administrerende direktør i StyleNations.

Et bilde av Daniella Menachemson i en hvit t-skjorte, jeans og en lue, sittende i en kurvstol
Daniella Menachemson

Daniella Menachemson er interiørdesigner, leverandør og produsent av spesialtilpassede møbler hos StyleNations. Hun spesialiserer seg på design, innkjøp og produksjon av møbler for gjestehus.

For et mer naturlig utseende, sier Menachemson å gå for jordfarger. "Brune gir en veldig koselig og jordnær atmosfære til rommet, det samme gjør olivengrønn," sier hun. Hun foreslår også lyseblått, siden det er en beroligende og forfriskende farge som er perfekt for små rom.

Mens lyse farger kan få et rom til å se lyst og vakkert ut, kan nøytrale farger få et rom til å se enda lysere ut. "Fete farger kan overvelde små rom, så nøytrale eller minimalistiske farger som lysegrå anbefales," sier Mohammad Ahmed, interiørdesigner og grunnlegger av The Home Guidance.

Et bilde av Mohammad Ahmed i brun dress
Mohammad Ahmed

Mohammad Ahmed er interiørdesigner og hjemmeekspert. Han tok sin bachelorgrad i interiørdesign ved University of Minnesota i 2013 og har siden den gang gjort det jobbet som interiørdesigner i ulike bedrifter, og designet funksjonelle og vakre rom for klienter.

Det kan også være lurt å vurdere farger som er enkle å rengjøre og vedlikeholde. "Nøytrale elementer som grå, svart eller brun er allsidige og tidløse," legger Ahmed til. Mørkere nøytrale farger vil vise færre merker, i motsetning til beige og hvite som lett vil vise smuss.

Andre faktorer å vurdere når du velger farger for små stuemøbler

Et konsollbord med dekor i, med veggkunst hengende over

(Bildekreditt: @sundayharris)

Når du velger små stuemøbler, er det andre deler av stuen du bør ta hensyn til når du velger farger. «Med nøytral hvite vegger, har du mer frihet, mens dristige eller mønstrede vegger krever ensfargede møbler i en komplementær nyanse,” forklarer Allen.

Det er også en god idé å vurdere mengden naturlig lys i stuen når du velger farge på møblene. "Hvis rommet ditt får rikelig med naturlig lys, kan mørkere farger bidra til å balansere lysstyrken og skape en koselig atmosfære," sier han. "På den annen side, hvis du har en liten stue med begrenset naturlig lys, vil lysere farger bidra til at rommet føles mer åpent og luftig."

Til syvende og sist bør det være din personlige preferanse å bestemme hvilken farge du skal velge for dine små stuemøbler. "Tenk på fargene du blir tiltrukket av og vurder hvordan de vil passe inn med resten av hjemmeinnredningen din," avslutter Allen med å si. Du er den som vil nyte plassen din mest, så den må gjøre deg lykkelig mest av alt.

6 møbler kjøper til små stuer

Vil du følge rådene fra ekspertene våre? Disse seks møblene vil hjelpe deg med å gjøre nettopp det.

Prisene nedenfor var korrekte på tidspunktet for publisering av denne artikkelen.

En tre-seters hvit sofaRobust struktur

1. Romanilife moderne stuesofa

Pris: $379.99

I tillegg til beige kommer denne også i lys grå - en annen anbefalt farge.

Et mørkebrunt sirkulært salongbordEnkel montering

2. Winston Porter Pennels Ben Sofabord

Pris: $175.99

Dette Fransk stil salongbord er den riktig form for en liten stue.

En lang grønn tuftet oppbevaringsskaffel180 dagers garanti

3. Cecily knapp-tuftet polstret fløyelsbenk

Pris: $299.99

Jeg elsker at denne elegante benken også fungerer som en lagring ottoman.

Et mørkeblått sirkulært to-lags sidebordBevegelig brett

4. HollyHome runde sidebord i metall

Pris: $47.99

De to lagene er perfekte for dekorering og funksjonalitet.

En olivengrønn aksentstol med svarte benErgonomisk rygg

5. Zesthouse Velvet Swivel Accent Chair

Pris: $159.99

Plasser denne ved siden av en liten bokhylle for den koseligste lesekroken noensinne.

En grå oppbevaringsskaffel med trelokkSlitesterk stoff

6. Kakotito Modern Round Storage Ottoman

Pris: $113

Denne kan du bruke til oppbevaring og som fotstøtte.

Vanlige spørsmål

Hva er den beste møbelfargen for små stuer?

Selv om det finnes en rekke flotte farger, er lys grå den beste fargen for små rom, som den lyse fargen vil få et rom til å virke mer romslig.

Hva er den mest populære fargen på stuemøbler?

Grå er den mest populære fargen for stuemøbler, på grunn av hvor allsidig den er. Fra moderne hjem til Skandinaviske hjem, det passer godt med så mange forskjellige stiler.


Nå vet du hvilken farge stuemøblene dine skal ha, du lurer kanskje på hvilken farge veggene dine skal ha. Disse er de beste malingsfargene for små stuer, ifølge designeksperter.

Hei! Jeg heter Eve, og jeg er en stabsskribent på Real Homes. Jeg er her for å gi deg trendy nyheter, produktsammendrag og stylinginspirasjon. Jeg bor i et leid viktoriansk rekkehus, og liker å få det til å skinne med deler som er både vakre og praktiske. Når jeg ikke skriver, går jeg rundt på lokale skjønnhetssteder, putter meg inn i en bok eller dykker ned i en ostebrett (jeg er en total ostefantast!).

instagram viewer