De beste fargekombinasjonene for små rom

click fraud protection

De beste fargekombinasjonene for små rom vil få stedet ditt til å se så mye mer stilig ut. De riktige fargene sammen kan få en plass til å føles lysere og mer innbydende, så det er en god idé å vite hva de er.

Når du skal innrede ditt lille hus eller leilighet, kan det være vanskelig å vite hvor du skal begynne når det gjelder å velge farger som utfyller hverandre. Hvis du ikke har budsjett til å fortsette å prøve ut forskjellige, er det en god idé å prøve å få det riktig første gang. Det er her våre ekspertråd kommer inn.

Hvis du har sett gjennom liten plass dekorere ideer og vil vite hvilke farger du bør male og møblere med, jeg har deg. Jeg har snakket med designere for å finne de beste kombinasjonene for små rom som vil fungere i alle rom.

Beste fargekombinasjoner for små rom

Klar til å komme i gang? Disse nyansene er definitivt de beste malingsfargene for små rom. For hver kombinasjon har jeg funnet farger du kan male med og dekor du kan style, slik at du kan komme i gang ASAP.

Prisene nedenfor var korrekte på tidspunktet for publisering av denne artikkelen.

1. Lyse farger med dristige farger

En liten entré med blå og gule vegger, med tremøbler med dekor på

(Bildekreditt: @tropicali_heaven)

Lyse farger er flotte for å få en liten plass til å se lysere ut. Du kan fortsatt bruke dem til å gjøre det mens du tar inn personligheten din. "Å bruke bare lyse farger kan noen ganger få rommet til å føles blid og lite innbydende - det er her det å legge til en pop av levende eller dristige farger kommer inn," sier Jonathan Faccone, interiørdesigner og grunnlegger av HALO boligkjøpere.

Et bilde av Jonathan Faccone i en svart skjorte
Jonathan Faccone

Jonathan Faccone er en designekspert, eiendomsinvestor og utvikler. Han er administrerende medlem av Halo Homebuyers, et boligkjøpeselskap basert i Bridgewater, New Jersey.

Kontrasten mellom den lyse bakgrunnen og den lyse aksenten skaper dybde og gir interesse til rommet. "Bare pass på å ikke overdrive det, siden for mye dristige farger kan overvelde den lille plassen," legger han til.

En hvit firkantTidløs

Hvit 01 Matt Maling

$70 for 1 gal

En blå firkantFredelig

Blå 08 Eggeskallmaling

$70 for 1 gal

En gul firkantLys

Gul highlightermaling

Fra $59,99 for 1 gal

2. Krem og lyst tre

En krem ​​liten stue med en grå sofa og salongbord

(Bildekreditt: @sundayharris)

For de som elsker Skandi små stueideer, denne naturlige kombinasjonen er veien å gå. "Cream, med sin myke og lette tone, fungerer som en ideell base, og skaper en illusjon av romslighet og forsterker naturlig lys," forklarer Ana Coddington, ledende interiørdesigner hos Arkivdesign.

Hun legger til at det lyse treet tilfører akkurat den rette mengden varme og tekstur, og forhindrer at rommet føles flatt og matt. "Når du kombinerer krem ​​med lyst treverk - som bjørk eller lønn - har du en vakker match som utfyller hverandre perfekt."

Et bilde av Ana Coddington mot en grå bakgrunn
Ana Coddington

Ana Coddington er ledende interiørdesigner hos Archival Designs. Hun har over 10 års erfaring med konsultasjoner, CAD-programvare og plassplanlegging, og hjelper til med å skape unike og stilige hjem.

En peel and stick tremønstret flisSkrell og fest

Nexus selvklebende vinylgulvfliser

$20,14 for 20

En off-white firkantNøytral

Perlehvit maling

$85,49 for 1 gal

Et trebord med rund plateEtt års garanti

George Oliver Kadrien rundt spisebord

$370

3. Monokromatiske farger

En blå gang med en hvit dør og konsollbord med en vase med blomster på

(Bildekreditt: @mylifeinmulticolor)

Å bruke samme farge i forskjellige nyanser vil skape en følelse av samhørighet i hele hjemmet ditt. «Dette kan for eksempel være å bruke nyanser av lyseblått og marineblå i et soverom eller forskjellige grønnfarger i en stue, sier Faccone. "Monokromatiske farger skaper et harmonisk og sammenhengende utseende, noe som gjør at rommet føles mer romslig." Dette gir også visuell interesse uten å bli for overveldende.

Når du velger fargekombinasjoner for hvert rom, er det et par ting å huske på. "For soverom anbefaler jeg å bruke myke og beroligende farger som lyseblå, grønn eller lavendel for å skape et fredelig miljø," sier Ricky Allen, interiørdesigner og grunnlegger av Ever Wallpaper. "For stuer kan du leke med varme og innbydende toner som jordnære brune, rustappelsiner og sennepsgul." Disse fargene vil få rommet til å føles koselig og innbydende.

Et bilde av Ricky Allen i dress
Ricky Allen

Ricky Allen er interiørdesigner og direktør for Ever Wallpaper. Det selger tapeter og veggmalerier av høy kvalitet, med giftfrie, luktfrie og miljøvennlige materialer.

Et lavendelfirkantGanske

Lilla 08 matt maling

$70 for 1 gal 

En indigo firkantDrømmende

Indi Go-Go Paint

$52,99 for 1 gal

En blå firkantFredelig

Blå 04 matt maling

$70 for 1 gal

4. Pastell og hvit

En liten stue med en grå sofa, salongbord og fargerik innredning og møbler

(Bildekreditt: @picsfromcandice)

Elsker du sukkersøte pastelltoner? Pare dem med hvit vil balansere dem ut og få dem til å skille seg ut mer. “Pastellfarger, som lys rosa, lyseblått eller mintgrønt, er myke og milde nyanser som gir et snev av eleganse til ethvert rom,” forklarer Coddington. "Når de er parret med skarpe hvite aksenter, skaper de en frisk og luftig følelse som kan gjøre selv de minste rommene ser større ut.» Denne kombinasjonen er perfekt for å skape en beroligende atmosfære i det små mellomrom.

En hvit firkantDesignerfavoritt

Ren hvit

$85,49 for 1 gal

En pastellrosa firkantSøt

HGTV rosa sløyfemaling

$55,98 for 1 gal

En honningbeige firkantVarm

Honey Harbor Paint

$53,99 for 1 gal

5. Salvie grønn og hvit

En liten stue med TV på et TV-stativ i tre, salongbord, teppe, sofa og myk fotstøtte

(Bildekreditt: @highboyla)

Hvis pasteller ikke er noe for deg, vurder å bruke salvie grønn som hovedfarge for en liten plass. "Denne dempede grønne nyansen er veldig allsidig og kan fungere godt med forskjellige designstiler," forteller Coddington meg. "Når den kombineres med hvite aksenter, skaper den et rent og rolig utseende som er perfekt for små rom." 

Hun legger til at lysheten i hvitt balanserer ut dybden av salviegrønn, slik at rommet føles mer åpent og romslig. Denne fargekombinasjonen er også flott for å bringe et snev av natur innendørs, og legge til en forfriskende og organisk følelse til rommet.

En salviegrønn firkantBladrik

Saybrook Sage Paint

$52,99 for 1 gal

Et rektangulært salvie-teppe med grønt områdeFluffy

Everly Quinn Lush Shag Sage Green Rug

$179.99

En salviegrønn firkantJordlig

Sage grønn maling

Fra $59,99 for 1 gal

Vanlige spørsmål

Hva er den beste fargekombinasjonen for små rom?

Den beste fargekombinasjonen for små rom som vil vise frem stil, samtidig som den får et rom til å se lyst og romslig ut, er hvitt og pastellfarger som babyrosa og blått.

Hvordan velge den beste fargekombinasjonen for små rom?

Hvis du maler den lille plassen din, kan du male fargeprøver av kombinasjonene du vil velge i nærheten av en naturlig lyskilde, slik at du kan sjekke at de fungerer i rommet uten å male hele området.


Nå vet du de beste fargekombinasjonene for små rom, du lurer kanskje på hvilke farger du bør unngå. Disse er de verste malingsfargene for små rom, ifølge designeksperter.

Hei! Jeg heter Eve, og jeg er en stabsskribent på Real Homes. Jeg er her for å gi deg trendy nyheter, produktsammendrag og stylinginspirasjon. Jeg bor i et leid viktoriansk rekkehus, og liker å få det til å skinne med deler som er både vakre og praktiske. Når jeg ikke skriver, går jeg rundt på lokale skjønnhetssteder, putter meg inn i en bok eller dykker ned i en ostebrett (jeg er en total ostefantast!).

instagram viewer