En guide for å male dører - hvordan du oppdaterer inngangsdører, uPVC, kompositt og mer

click fraud protection

Å male en dør kan virke skremmende, enten du kopierer det siste ideer til inngangsdøren, oppgradering av en intern uPVC- eller komposittdør. Men lær denne viktige DIY -ferdigheten, og du kan bruke den for livet.

Når du vet hvordan du skal male en dør, vil du se at teknikken i utgangspunktet er den samme for hver type. Du trenger bare riktig maling for jobben, i tillegg til litt tid og plass, men ellers er det ikke en komplisert jobb, og du trenger absolutt ikke betale en profesjonell for å gjøre det for deg ...

Det er ingen bedre måte å injisere farge og livskraft på, for ikke å snakke om å dempe hjemmet ditt enn med denne enkle oppussingsjobben. Fra prepping og grunning av døren for maling, til å la malingen tørke og herde, kan du garantere en profesjonell finish i hjemmet ditt med vår veiledning.

  • Se hvordan du går frem male et hus med vår ekspertguide.

Hva slags maling bruker du på dører?

Hvis du maler en inngangsdør, slik vi gjør i veiledningsvideoen, bør du velge en utvendig maling som fra Valspar'S Utvendige tre- og metalltrimserier.

Generelt sett ser alle dører mye trafikk, så du bør velge en blank eller sateng finish for holdbarhet, da disse er lettere å rengjøre. Hvis den innvendige døren er laget av massivt tre, henter du en av dørene beste maling for tre.

Dominic Myland, administrerende direktør i Mylands sier, 'Det er best å velge tre- og metallmaling for dører og vinduskarmer. Disse er spesielt formulert for å være spesielt holdbare og kan også påføres vegger for en konsistent finish. Hvis du ikke er for trygg på farger, anbefaler vi alltid å male et mindre område først, for eksempel en enkelt dør eller vindusramme i en dristig farge og forlater resten av rommet gråhvitt-det er veldig enkelt å leve med, men det er en morsom måte å introdusere farger på. Du kan øke områdene dine etter hvert som din selvtillit vokser. '

Maling av uPVC -dører: Hvis du maler komposittmaterialer som glassfiberdører eller oppgraderer en uPVC -dør, finner du mange spesialmalinger på markedet for jobben. Noen er tilgjengelige uten behov for grunning-selv om vi alltid vil anbefale å bruke en grunning når du maler rundt i huset-og andre er vannbaserte som alltid trenger grunning. Hvis uPVC -døren din er ekstern, må du se etter UV- og værbeskyttelse for å forlenge levetiden.

Maling av komposittdører: Selv om komposittdører ikke vil være 100% plast, bør du fortsatt bruke samme metode nedenfor og male som du ville gjort for uPVC for å beskytte det ytre laget mot flassing.

Grønnmalt inngangsdør i blågrå gang med husplante

(Bilde kreditt: Mylands)

Før du maler en inngangsdør

Hvis du maler en inngangsdør, er prosessen nøyaktig den samme som for en innerdør, men du har den ekstra komplikasjonen av været og sikkerheten å slite med.

Hvis du har en ny dør å male, la den gamle stå på plass til den nye er klar til å henge. Dette kan bety at du fjerner den gamle døren midlertidig mens du størrelser og kutter den nye.

Hvis du maler din eksisterende inngangsdør, må du fjerne den fra hengslene og fjerne eventuelle dørmøbler. Maskeringstape -vinduer for å beskytte dem mot maling. Hvis du ikke har noe for å blokkere døråpningen midlertidig, jobber du på et sted der du kan holde øye med døren for sikkerhet.

Myland legger til: 'Bruk alltid malertape der det er mulig før du begynner å male for å beskytte dørkarmer, jernvarer, vinduer, vegger og gulvlister mot flekker og uskarpe linjer.' 

Til slutt, i en ideell situasjon, trenger malingen en dag for å kurere, men dette er ikke alltid mulig når døren må fjernes. Hvis dette er tilfelle, start først og invester i primer og maling av god kvalitet som tørker i tide.

  • Hvordan velge en ny inngangsdør.
blå pastelldør med hvite vinduer og murstein

(Bildekreditt: Darren Chung)

Hva du trenger for å male en dør:

  • Støvark/newspaper
  • Primer
  • Maling (sørg for at den er egnet for utvendig bruk hvis den er for en inngangsdør) 
  • Lite malingsbrett
  • Skjærebørste
  • Liten skumrulle
  • Skrujern for å fjerne dør fra hengsler
  • Se vårt utvalg av beste børster.

1. Velg riktig dag

Når du maler en inngangsdør, kan du prøve å jobbe under tak hvis det er mulig, men velg alltid en dag uten prognoser for regn, sterk vind eller andre ugunstige forhold som kan påvirke arbeidet ditt.

Temperaturen er mest relevant hvis du bruker vannbasert maling, men prøv å velge en tørr dag igjen der temperaturen er ikke for varm, men over 10 ° C, da dette vil hjelpe malingen til å tørke skikkelig, ikke for raskt eller ikke i det hele tatt.

2. Ta døren av hengslene

Før du begynner å male døren, ta den av hengslene og legg den flat på et limbord. Fjern eventuelle håndtak, dørknotter og hengsler.

3. Rengjør og gjør døren klar 

Mye av å vite hvordan du maler en dør er i forberedelsen, og du vil sørge for at overflaten er ren, tørr og fri for støv og fett. Skrap av løs maling, fjern mugg med en oppløsning av blekemiddel og tredelt vann og sand grundig.

'Som alltid er forberedelse nøkkelen til en god avslutning. Start med en god sand på vinduskarmen eller døren for å jevne ut overflaten, og hjelp malingen til å fikse, etterfulgt av en rengjøring med en fuktig klut for å sikre at du har kvitt deg med støv. Legger til Myland.

Hell maling i et lite brett

4. Prime døren ordentlig

Når du maler dører selv, bør du påføre et strøk med en pensel og en liten rulle for å oppnå en profesjonell finish.

Zoe Warren, interiørekspert på PrisDinJobb.co.uk sier 'Hvis du maler en eksisterende dør som har malingskader, er det viktig at du dører døren, da dette vil hjelpe den nye malingen til å feste seg bedre og blokkere flekker.

Grunning vil også hjelpe deg med å oppdage eventuelle feil som bør dekkes med sprinkelmasse for å skape en glatt overflate. Du bør deretter pusse og danne døren før du maler. '

5. Mal døren

Når du skal male dører, vil du begynne med å pusse innfelling eller trim detaljer for hånd med en pensel, slik at du kan legge et jevnt underlag. Bruk penselen til å fjerne kantene på malingen slik at det ikke kommer drypp. Bruk deretter en liten skumrulle for å påføre en jevn, konsistent malingspåføring over alle de flate overflatene, inkludert ytterkantene på døren.

'Mal et strøk om gangen, følg retningen på trekornet, og sørg for at det første strøket rekker å tørke før du starter det neste.' Anbefaler Myland.

  • Finne ut hvordan male en garasjeport
Maling av dører med rull

6. La døren tørke

La det tørke i to til fire timer, lett pusse mellom strøkene for å oppmuntre til god vedheft og legge til et nytt strøk.

Myland legger til "Sørg for at du fjerner malertapen før den er helt tørr for å forhindre sprekker eller flis."

Når den ene siden er helt tørr, snu den og gjør den andre siden.

La døren stå en hel dag for å la malingen herde.

Malt dørplate

7. Fest alle delene igjen

Når den er fullstendig herdet, kan du feste håndtakene, hengslene og knottene på nytt og feste døren til rammen igjen.

  • Se vår guide på male vinduer også.

Det er en ny dør på blokken!

instagram viewer