Blå romideer: 23 inspirerende måter å dekorere med blått på

click fraud protection

Vi ELSKER blå romideer. Og selv om vi aldri trodde vi skulle si det, men vi tror grå kan være i fare for å bli erstattet som vår favorittfarge med blått. Med sin evne til å være både fet og subtil, moderne og tradisjonell, lunefull og lys, har blå bare en allsidighet at grå aldri kunne gi oss - derfor er det utvilsomt en av de mest populære dekorasjonsfargene dette år. Det er dristig nok til å få deg til å føle at du er litt modig, men klassisk nok til at du ikke trenger å gå for langt ut av din greige komfortsone.

Så om du planlegger å gå til det store (tenk på et helt kobolt kjøkken) eller bare vil legge til noen små innslag av dette på trendfarge til et soverom eller stue, har vi dekket deg med vår runde av det beste blå romdesignet ideer.

Finn mer designideer og inspirasjon på hub -siden vår.

1. Følg trenden med Pantones Årets farge 2020

Årets Pantone -farge

(Bildekreditt: Pantone)

Ikke for å skryte eller noe, men vi hadde en lurende mistanke om at Årets Pantone -farge kom til å bli blå. Det føltes som det var på tide med en blå. 2020 -fargen heter Classic Blue, og det er bare det, en klassisk blå. Det er rent og elegant, men det er også veldig oppløftende og (i forhold til de siste årene) en veldig enkel farge å innlemme i hjemmet ditt. LES mer om det, nedenfor.

2. Gå for på trend marine kjøkkenskap

Mørkeblå romdesignideer i et åpent kjøkken

(Bildekreditt: Chris Snook)

Hvis du er fullt forpliktet til årsaken så blå kjøkken er så ønskelig for øyeblikket. Velg hvilken som helst blå farge, og vi er ganske sikre på at du kan få den til å fungere med alle kjøkkenstiler fra klassisk Shaker til moderne minimalistisk, men det er marineblå kjøkken som vi er spesielt glad i øyeblikk.

De synlige murveggene, lyse farger og industrielt tilbehør gir denne enkle Shaker et spark av modernitet. Hvis du vil få dette utseendet på et budsjett, eller bare ikke har lyst til å rive ut ditt nåværende kjøkken, kan du alltid male kjøkkenskapene dine - bare sjekk ut vår trinnvis guide for å male kjøkkenskap. Finn beste maling for kjøkkenskap i vår guide.

3. Velg en lys blå maling for et rent utseende 

blå romdesignideer på et kjøkken malt i Farrow and Ball Stiffkey Blue

(Bildekreditt: Farrow and Ball)

Føler du deg blå om ditt fargeløse kjøkken? Paint er din venn når det gjelder å raskt transformere plassen din, raskt og relativt billig (spesielt hvis du kan takle å male et kjøkken selv). For repliker denne rene, skarpe stilen en levende blå - noe som Farrow and Ball Stiffkey Blue, legg til en tung porsjon hvit (sjekk vår hvite kjøkkenideer for inspirasjon) og noe sart gult kjøkkenutstyr for en av de drømmende fargekombinasjonene. Finn mer inspirasjon til opplegget ditt med vår design ideer for mørk kjøkkenmalingogså.

4. Velg den lyseste bluesen for et beroligende rom

blå romdesignideer i et retro kjøkken med skap malt i Benjamin Moore Normandie

(Bildekreditt: Benjamin Moore)

Hvis stilen din er mer lys og luftig enn mørk og stemningsfull, ta notat fra dette kjøkkenet og velg den lyseste blå nyansen for å male veggene dine - noe som Benjamin Moore Vinteris ville fungere perfekt. Bare sørg for å kaste inn noen litt mørkere nyanser eller noen lyse farger (elsker hvordan eplegrønt fungerer her) for å stoppe plassen til å se for sakkarin ut.

Hvis du liker dette kjøkkenet, må du gå og sjekke ut flere av våre (voksne) pastelldekorasjonsideer.

5. Mal taket blått 

Blå romdesignideer på et kjøkken med treskap med blåmalt tak

(Bildekreditt: Clive Nicholls)

Ooft dette kjøkkenet gir opp alt det franske våningshuset/litt Middelhavet/feriehuset vibber og vi elsker det. Det beste med rommet (bortsett fra de eksotiske flasker med sprit) må være det taket! Det har nesten en filtmalingseffekt, men vi tror du kan gjenskape den autentiske maling som har vært her i århundrer, med litt pålitelig krittmaling. Prøv Annie Sloan Gresk blå for en lignende farge, og følg deretter vår trinnvis guide for å male et tak for å finne ut hvordan du gjør dette utseendet.

6. Kontrast det blå kjøkkenet ditt med andre rom

Blått og gult kjøkken

(Bilde kreditt: Conran)

Tenk også på fargene på de sammenhengende rommene. Legg dukker med gule eller appelsiner til gangene eller landinger, slik at når du ser inn i rommet fra utsiden, får du denne nydelige kontrasten som kan være for mye hvis de var i samme plass. For en lignende blå som brukes på dette kjøkkenet, gå til klassikeren Haag blå fra Farrow & Ball og kontrast den med Sitron og Charlottes låser.

7. Legg til litt interesse med et blått blomstertapet 

Dette luftige mønsteret med sine fjærblader er inspirert av tapet fra 1700 -tallet. Grenene med den lille fuglen slynger seg oppover veggen og skaper en harmonisk rytme, ettersom de friske fargene gir skjønnhet til både store og små rom. Produkt: Marianne 401-86 Legg skjønnhet til hjemmet ditt

Et bilde postet av @sandbergandfriends 12. november 2018 kl. 21.45 PST

Selv om maling er et opplagt valg for å legge til blå fargetoner i hjemmet ditt, kan tapet være en mer interessant måte å få i de blekkfargene. Blomstertapeter kan minne deg på gamle hotellbad og besteforeldrenes stue, men vi lover at de gjør et comeback! Bare vær sikker på å velge et mønster i stor skala som ikke er for masete - for eksempel, denne utskriften fra Sandberg.

For mer bevis på at blomster er tilbake, sjekk disse blomsterdesign ideer.

8. Bruk himmelblå for en kyststemning 

Ideer til design av blå rom i en levende spisestue i et svensk øyhus

(Bildekreditt: Anne Nyblaeus/A Design Features)

Planlegger du ikke en strandferie i år? Slapp av, du kan ta med deg alle de vakre vibber til deg. Bytt ut putene dine til noen blåstripede varianter, sykkel opp møblene dine med litt kritt maling, prikk rundt litt tilbehør med sjøtema (vær så snill, ingen miniatyrskip i flasker), og du er flink å gå.

9. Kombiner lyst tre med dyp blues 

Ideer for blå romdesign i en stue i ny nordisk stil av John Lewis

(Bildekreditt: John Lewis)

Beklager, vi kunne ikke komme gjennom et galleri uten å nevne hvordan du kan jobbe i blått med Skandi trend. Men mørk blues fungerer virkelig med mange av de viktigste elementene i Scandi -stil - spesielt Nye nordiske designideer - spesielt de lyse, slanke møblene i tre, som vakkert demonstrert nedenfor. For lignende møbler, gå og sjekk ut John Lewis 'Croft Collection og for en lignende blå maling anbefaler vi Farrow & Ball's Hague Blue.

10. Velg en klassisk blå for en tradisjonell følelse

Ideer til blå romdesign i en blå stue med bar i tre, malerier og trebord

(Bildekreditt: Matt Clayton)

Den riktige blåfargen kan fungere like godt i et tradisjonelt rom som i en moderne, som perfekt vist av denne stuen. Velg en frisk blå farge som Farrow & Ball Lulworth Blue, som til tross for sin dristighet ikke overvelder et mellomrom, og par det som kontrasterende trebiter og innslag av brent oransje.

Finn mer flott stue maling ideer i vårt malingsdesigngalleri.

11. Gul og blå? Alltid en vinnende kombinasjon

Ideer for blå romdesign i en blå og hvit stue av Vanessa Arbuthnott

(Bilde kreditt: Vanessa Arbuthnott)

Gult og blått høres kanskje ut som et vågalt fargevalg, men det trenger ikke være forbeholdt minimalistene blant oss. Ta et tips fra denne flotte stuen og velg mer dempede fargetoner. En havskumgrønn og en blek lime-tonet gul fungerer vakkert sammen, spesielt med en sunn dose off-white og noen mørke tre-aksenter kastet inn.

Vi har masse tips om hvordan du bruker et fargehjul til interiørdesign i vår guide.

12. Hold rommet lyst med et lyseblått tapet

Ideer til blå romdesign i en blå stue med sofa fra sofa.com

(Bildekreditt: Sofa.com)

Nordvendt stue? Til tross for at det er en kjøligere tone, kan et lyseblått fargevalg være det beste alternativet, da det er en selvfølge at bruk av lyse farger i et lysberøvet rom kan få det til å se lysere ut. Vi elsker hvordan utskriften av Cole & Sons ku persille  er subtil nok, slik at du fortsatt kan innlemme andre mønstre i rommet (merk den stripete puter), så til tross for at det er et veldig klart fargevalg her, ser ikke rommet ut også matchy-matchy.

13. Match sofaene dine til veggene dine for et sammenhengende utseende

Vekten sofa

(Bildekreditt: Vekten)

For et virkelig dramatisk utseende, prøv å matche trekket ditt med veggene. Det skaper en nydelig omsluttende følelse som fungerer veldig bra i rom som ikke får mye naturlig lys. Gi utseendet enda mer en stemningsfull følelse ved å legge til større stueplanter rundt kantene på rommet og i hjørnene, og velg reflekterende møbler for å gi et snev av lys.

Vi elsker dette Vekten blå fløyelssofa og matchende lenestol og hvis du er ute etter en maling som er like drømmende og dramatisk, prøv den alltid populære Farrow & Ball Haagblå.

14. Omfavn fargeblokkerende trenden med dyp indigo

Blå romdesignideer i en blå stue med Annie Sloane -maling

(Bildekreditt: Annie Sloane)

Fargeblokkering går fortsatt sterkt, og vi er helt ok med det. Det er en så lett trend å gjøre det selv og kan fullstendig omdanne et rom. Du trenger ikke å bli gal med masse farger heller, her Annie Sloan's Duck Egg Blue har blitt brukt som en nøytral bakgrunn for det levende Napoleonblå .

For mer fargeblokkerende designideer sørg for å sjekke ut funksjonen vår.

15. Gå for et blått veggmaleri som et dramatisk bakteppe

Søte drømmer er laget av dette.. . Foto: @secretlinenstore.. Ekte hjem

Et bilde postet av @real_homes 14. november 2018 kl. 13:00 PST

Vi er store fans av veggmalerier. En opp fra tapet, disse store designene har en virkelig dramatisk innvirkning. Velg et veggmaleri som veileder fargeskjemaet for resten av rommet - i dette veggmaleriet fra Designers Guild, blå er åpenbart nøkkelfargen, men hintene av grønt og rosa gir deg en ferdiglaget pall for å begynne å designe plassen rundt. Til tross for det tradisjonelle trykket, gir det levende koboltblå sengetøyet og de lyse putene i boho -stil rommet en elegant, moderne stemning.

For mer strålende veggmaleri design ideer gå til vår funksjon.

16. Mal gulvbordene blå

Se ned - ditt neste blanke lerret kan være bakken du går på. Vi elsker hvordan @a_prettier_interior stilte #StGilesBlue på soverommet hennes! #FarrowandBall Farrow & Ball

Et bilde postet av @farrowandball 27. august 2018 kl. 13.10 PDT

Å male gulvbord er en superenkel måte å oppdatere et rom på et budsjett - spesielt hvis du har tid til å takle jobben som et DIY -prosjekt. Hvis du liker et rent, skarpt opplegg, men klør for å leke med en lysere farge, kan gulvbordene være det perfekte lerretet å eksperimentere med. Velg en klar, klar farge som Farrow & Ball St Giles Blue, som vist nedenfor, for et veldig friskt utseende.

For tips og triks, pluss massevis av ideer, sjekk ut vår guide til å male gulvbord.

17. Legg lag på blå sengetøy 

Ideer til blå romdesign i soverom i Scandi -stil med mange teksturer

(Bildekreditt: Secret Linen Store)

Å bytte sengetøy er sannsynligvis den enkleste måten å bringe denne trendfargen inn i din soverom. Lag alle de kule tonede blå putene, teppene, kastene og putene for å skape et virkelig beroligende søvnrom. Du kan også investere i et blått hodegjerde for å gjøre fargen enda mer et fokuspunkt på soverommet ditt. Bind sammen hele looken ved å legge til matchende tilbehør i hele rommet.

18. Legg til et snev av teal på badet

#InchyraBlue ser fantastisk ut på baderom - spesielt med de riktige vintage -brikkene. #FarrowandBall 📸 av @nkliving_1 Farrow & Ball

Et bilde postet av @farrowandball 3. februar 2019 kl. 19:48 PST

Ikke klar til å forplikte deg til fire blå vegger på badet ditt? Ta en pekepinn fra dette nydelige badet, og gå halvtier, og mal den nederste delen av veggene dine i det vakre Inchyra Blue fra Farrow & Ball. Finn mer ideer til maling av bad i vår guide; og ikke gå glipp av vår beste bademaling kjøperguide slik at du kan være sikker på å velge riktig finish.

19. Velg blå baderomsskodder

Ideer for blå romdesign i en lukkerfabelaktig lukker på et tradisjonelt bad

(Bildekreditt: Shutterly Fabulous)

Du kan også bruke vindusbehandlingene dine for å bringe blått inn på badet ditt. Fargerike plantasjeskodder er et flott alternativ til en vegg i et lite rom, som et bad, og er ideelle for å skape et fokuspunkt. Vi elsker hvordan det badende frittstående badekaret på dette badet perfekt matcher skodder, og teppet med grafisk trykk i en dypere nyanse skaper akkurat den rette kontrasten.

Overbevist om at du umiddelbart trenger skodder i hjemmet ditt? Sjekk ut vår guide til valg av vinduslemmer. Finn mer ideer for behandling av baderomsvinduer i vår guide.

20. Match baderomsdøren med flisene dine

Ideer til blå romdesign på et bad i hvitt plan med et blått og frittstående badekar og mønstret flislagt gulv

(Bildekreditt: Ton Bouwer)

hvis du er gjør opp et bad på et budsjett, kan du enkelt legge til bare en blå farge ved å male innsiden av baderomsdøren. Det er et superrask helgprosjekt som kan gjøre en stor forskjell for rommet ditt. Hvis du har litt mer av et budsjett, kan du velge noen av flisene (eller noen veldig overbevisende vinylgulv) som har innslag av blått for å matche den nymalte døren din.

Vi har masse tips om hvordan male dører over i vår guide.

21. Eller bare male det hele blått 

Ideer for blå romdesign på et blått bad med badekar og vasker

(Bildekreditt: Quick-Step)

Vil du forplikte deg fullt ut til saken? Et helt blått bad kan virkelig ha en slående effekt. Vi vil anbefale å prøve dette hvis du har et stort, lyst, luftig bad som kan håndtere fargen. Hvis du er designe et lite bad, for all del gå for det, men kanskje beholde taket og gulvet lys og plukke ut hvitt sanitetsutstyr for å gi litt kontrast.

22. Velg et blått fargevalg for gangen din 

Ideer til blå romdesign i en blå gang med geometriske fliser og gul uttalelsesstol

(Bildekreditt: Ca Pietra)

Bruk noen få forskjellige toner av samme farge for å lage en beroligende, sammenhengende gang. Vi elsker hvordan en mørkere blå har blitt brukt på treverket i denne gangen, men veggene har blitt beholdt i en lysere farge som virkelig forlenger plassen. De blå gulvflisene bringer hele utseendet sammen, og den gule popen? Fullkommenhet.

Bli inspirert av mer nydelig ideer om gangmaling. Og sjekk vår kjøpers guide til beste malingen for gangene for noen veldig tøffe avslutninger.

23. Lag et beroligende arbeidsområde med en fet, blå farge

Ikke vær redd for å inkludere sterke farger i rommet ditt - ta ledetråder fra designeren @bennettleifer, som la til denne fantastiske aksentveggen i #PitchBlue. #FarrowandBall | 📷 Cody Giulfoyle / Aaron Bengochea via @dominomag Farrow & Ball

Et bilde postet av @farrowandball 12. mai 2018 klokken 16.05 PDT

Blå er kjent for sine beroligende, stressavlastende egenskaper, så det er bare fornuftig å innlemme det i din hjemmekontor. Å male flytende hyller i samme farge som veggene stopper små rom (som de fleste av hjemmekontorene våre) føles rotete og holder rommet mer åpent.

Vi har en belastning på ideer til design av små kontorer hvis du er ute etter flere tips.

Les mer...

  • Designideer for små soverom: 11 måter å strekke plass på
  • 20 oransje romdesignideer
  • Hvordan lage en tavlevegg: 11 gode tips og ideer

instagram viewer