Hvordan isolere en kjeller

click fraud protection

Kjellerisolasjon kan gjøre din til et både behagelig og tørt rom - kvaliteter du ikke vil gå glipp av. Og selvfølgelig er kjelleren et av områdene i hjemmet ditt som bør være godt isolert hvis hele hjemmet skal være så energieffektivt som mulig.

Å vite hvordan du isolerer en kjeller kan også ha økonomiske fordeler. "En skikkelig isolert kjeller kan spare deg for oppvarming," sier US Department of Energy's Office of Energy Efficiency & Renewable Energy.

Din kjeller ideer kan inkludere å gjøre det til et hjemmekontor, ekstra boareal, soverom og bad, eller det kan ganske enkelt være et vaskerom eller lagringsplass, men uansett hvilke planer du har, er kjellerisolering et must, og her er detaljer.

Kjellerisolasjon: vegger, tak og gulv

Hvis din er en ny kjellerkonstruksjon, kan du legge til isolasjon på utsiden av veggene. Av praktiske årsaker i et eksisterende hjem, isoler innvendige vegger. Husk at selv om du vil vite det hvordan fullføre en kjeller på et budsjett, bør veggisolasjon være en del av planene dine.

Du kan også isolere taket i en kjeller, men vær oppmerksom på at Energidepartementet anbefaler at kjellerveggisolasjon er å foretrekke fremfor takisolasjon.

På samme måte, mens isolering av kjellergulvet ikke er like viktig som å isolere kjellerveggene, kan det være verdt det.

Slik isolerer du en kjellervegg

Å vite hvordan du isolerer en kjellervegg er derfor nøkkelen til ethvert kjellerisolasjonsprosjekt, og din prioritet nummer én.

Byggekoder angir R-verdien som kreves for hjemmet ditt. R-verdien forteller deg isolasjonsmaterialets motstand mot ledende varmestrøm-jo høyere R-verdien er, desto bedre er isolatoren.

Energidepartementet sier at nesten hvilken som helst isolasjonstype kan brukes, og dens R-verdi guide tilbyr anbefalinger for forskjellige regioner.

Alternativer for kjellerveggisolering inkluderer teppeisolering, skumplate, isolasjon med løsfylling og sprayskumisolering, sier energidepartementet.

Innvendig isolasjon reduserer plassen inne i kjelleren, og vær også oppmerksom på at mange typer isolasjon krever et brannklassert deksel, sier avdelingen.

Slik isolerer du et kjellerhimling

Et annet alternativ for kjellerisolering er isolasjon for taket. Hvis kjelleren er et helt uoppvarmet rom, vil tilførsel av takisolasjon i form av flagger eller tepper holde boarealet over varmere. Vær oppmerksom på at hvis det er vannrør, bør disse isoleres fordi kjelleren blir kaldere enn før.

Men hvis din er en oppvarmet kjeller enten fordi du vil bruke den som boareal eller på grunn av varmesystemet, må du holde deg til å isolere kjellerveggene for å holde varmen i rommet.

Slik isolerer du et kjellergulv

For å isolere et kjellergulv kan du bruke skumplate. Det tilbys også modulære gulvsystemer som kan gå over betongplaten uten undergulv og som skaper et termisk brudd, eller de som er undergulv og isolasjon i ett.

Sistnevnte er å foretrekke hvis takhøyden i kjelleren din er begrenset, og kan være nødvendig for å overholde høydekravet til byggekoder.

Vurder et alternativ for strålende oppvarming på undergulvet etterpå og før du installerer kjellergulv for behagelig, jevn varme.

Hvilken type isolasjon er best for kjellere?

Den beste kjellerisolasjonen for vegger er sannsynligvis sprayskumisolasjon som holder fuktighet ute, stopper at kald luft kommer inn og har høye R-verdier. Husk at dette er den dyreste isolasjonsløsningen, og den må være riktig installert for å stoppe luftlekkasjer.

Enklere å installere hvis du gjør det selv, er skumplater. Hvis du velger skumplate, må du huske på at det er viktig at skjøtene er teipet ordentlig og at de er kuttet nøyaktig.

Hvordan isolerer jeg min betongkjeller?

"Når det gjelder å konvertere en kjeller til et boareal, er en av de beste tingene du vil gjøre å sette veggene dine mot betongen for å holde isolasjon," sier Abel Gonzales fra Brunson Construction. 'Dette er fordi betongen og grunnen lett blir kald, og det vil gjøre boarealet kaldt.'

Betong inneholder fuktighet, så det er viktig å bruke kjellerisolasjon som forhindrer bevegelse av denne fuktigheten og stopper muggveksten. Velg skumisolasjon, som enten kan være i form av sprayskum eller skumplate.

Isoler et betonggulv før du legger gulv, enten med et spesialprodukt som kombinerer isolasjon og undergulv, eller med skumplateisolasjon. Hvis du bruker sistnevnte, kan du legge trykkbehandlede sveller etterfulgt av undergulvet.

Er det verdt å isolere en kjeller?

Uansett hva du planlegger å gjøre med din fra å finne kjeller soverom ideerHvis du bruker det som ekstra boareal eller bare bruker det til lagring, er det verdt det å isolere en kjeller.

Energieffektivitet i hjemmet krever riktig isolasjon fra taket til fundamentet, ifølge Department of Energy, og kjelleren er intet unntak fra regelen. En uisolert kjeller mister varme, noe som betyr større strømregninger, og det er et resultat ingen ønsker velkommen - spesielt når du administrerer kostnader til ombygging av kjelleren i utgangspunktet.

instagram viewer