Selvstendig næringslån: en nybegynnerguide

click fraud protection

Selvstendig næringslån vil være noe du tenker på hvis du jobber for deg selv eller driver et selskap. Men gitt at de fleste selvstendig næringsdrivende vil ha opplevd noen svingninger i inntekt, og mengden av papirer du trenger kan være forvirrende. Å få ditt første boliglån mens du jobber for deg selv kan føles skremmende. Du kan også være bekymret for at du kan bli diskriminert og det finne den beste boliglånsavtalen blir vanskelig.

Vær trygg: et selvstendig næringslån er godt innen rekkevidde - men du må sørge for at alt postene dine er rene og oppdaterte, og at du er klar til å snakke gjennom økonomien din med et boliglån megler. Finn ut detaljene nedenfor.

Usikker på hvor mye du kan låne? Vi har samarbeidet med online boliglån spesialister Habito; bruke deres online sammenligningsverktøy under.

Selvstendig næringslån: hvor vanskelig er det å få et?

I teorien, hvis du er selvstendig næringsdrivende, kan du få de samme boliglånene som noen som har lønn. Du er ikke begrenset til noen bestemt type boliglån, og det er heller ikke spesialiserte boliglån for selvstendig næringsdrivende. I praksis er det som ofte forårsaker vanskeligheter med å få boliglån mangel på pålitelig oversikt over inntekt, eller enorm svingninger i inntekt som selvstendig næringsdrivende ikke kan forklare på en måte som boliglånstaker vil finne tilfredsstillende.

Så er det vanskeligere å få boliglån hvis du er selvstendig næringsdrivende? Svaret er: det kan være. Hvis du planlegger å kjøpe et hus og jobber for deg selv, må du føre nøye oversikt over all din økonomi for minst to år. Boliglånsmeglere og långivere foretrekker å se en klar, pålitelig oversikt, så det er lurt å leie en konto for å føre regnskapet ditt.

'Selvstendig næringsdrivende' kan imidlertid bety forskjellige ting, og jo mer kompleks virksomhetsstrukturen din er, desto flere bøyler er det å hoppe gjennom for å få boliglån. Les mer om spesifikke krav fra forskjellige typer selvstendig næringsdrivende nedenfor.

Å få boliglån som enkeltmann

Å være enkeltmann er den enkleste selvstendig næringsdrivende, og det gjør det igjen lettere å få boliglån. I tillegg til de to regnskapsårene, må du skaffe et skjema kalt SA302 fra HMRC, som angir din inntjening, fortjeneste og skyldige skatt. Det er nå umulig å få boliglån hvis du ikke har betalt all skatt, eller hvis det ser ut som om du unngår å betale skatt, så sørg for at alt er perfekt i den avdelingen. Vær også oppmerksom på at HMRC kan være treg å behandle og sende ut dokumenter, så gi et par uker før det kommer.

Å få boliglån hvis du eier et aksjeselskap

Hvis virksomheten din er registrert som et aksjeselskap, og du er direktør (eller en av flere styremedlemmer), er det mest sannsynlige tilfellet at du får lønn en lønn du har satt for deg selv, samt utbytte fra fortjeneste, mens resten av overskuddet beholdes på selskapets konto - disse kalles beholdt overskudd. Nå kan utfordringen være å finne en utlåner som vil ta hensyn til både lønn og utbytte, og beholdt overskudd. Noen långivere vil gjøre dette, men ikke mange. Så det beste du kan gjøre for å maksimere sjansene for å få boliglån er å heve lønnen din (om bare midlertidig) før du søker. De fleste selskapsdirektører har en tendens til å betale seg lavere lønn for å være mer skatteeffektive, men å sette lønnen din for lav kan hemme sjansene dine for boliglån.

Å få boliglån når du er selvstendig næringsdrivende: våre beste tips

  • Ansett en regnskapsfører og sørg for at regnskapet ditt er signert av dem;
  • Oppretthold en sunn kreditt score: aldri gå glipp av nedbetalinger; hvis du har et kredittkort, må du sørge for at du gjør mer enn minimumsbetalingen;
  • Vær forberedt på å diskutere din inntjening i detalj og sørg for at du kan forklare eventuelle fall i inntekt. Jo bedre ide du kan gi megleren din eller utlåner om hvordan virksomheten din fungerer, desto bedre er sjansene dine for å sikre boliglånet.
  • Prøv å sette sammen så mye av et innskudd du kan; som i alle andre boliglånssaker, jo mer innskudd du har, jo bedre boliglånsrente får du tilgang til.

Remortgaging når du er selvstendig næringsdrivende

Remortgaging når selvstendig næringsdrivende ikke burde være et problem, med mindre omstendighetene dine har endret seg drastisk, f.eks. virksomheten din var omstrukturert på en vesentlig måte, solgt, eller arten av det du gjør som handelsmann/selskap har endret seg kvalitativt, med ennå uklart resultater.

Hvis alt har vært det samme, men med et jevnt inntektsnivå, bør du ikke ha noen grunn til å bekymre deg.

Hvis du har blitt selvstendig næringsdrivende mellom å kjøpe ditt første hjem og søke om boliglån for det andre, må du ha de samme postene (dvs. to års kontoer) før du reforterer, akkurat som du ville gjort når du kjøpte den første eiendom. Noen långivere godtar 12 måneders rekord hvis inntektene dine er gode.

Sammenligning av boliglån

Er du i orden med kontoene dine og klar til å ta steget? La boliglånsspesialistene Habito gjøre søket enklere; bruk deres online kalkulator nedenfor for å få en ide om den beste boliglånsavtalen for deg, og snakk deretter med en rådgiver for upartiske råd om å ta et boliglån, hjelp til å finne de beste tilbudene og svar på spørsmål du kan ha. De kan bruke sin innsidekunnskap til å forhandle frem den beste avtalen basert på din økonomiske historie og nåværende status også.

  • Kjøp for å la boliglån
  • Boliglånsmeglere: en guide for å få den beste boliglånsavtalen

instagram viewer