15 små baderomsfliser - stilige måter å få rommet ditt til å føles større

click fraud protection

Ingen rom? Ikke noe problem, disse små baderomsflisideene er her for å hjelpe deg med å skape et lyst og luftig rom. Ikke bare kan de riktige flisene skape allusjon av plass, men de er en fin måte å legge til farge og mønster i selv de minste rom. Fra farge til flisestørrelse, form og plassering, har vi samlet mange flotte ideer som garantert vil forandre ditt lille baderom på en stor måte.

Rull ned for å finne favorittutseendet ditt, og sørg for å sjekke ut vårt ideer til små bad side for mer vakker inspirasjon også.

1. Bruk reflekterende fliser for å sprette lyset

Gullfliser på et bad som skvetter tilbake

(Bildekreditt: Fired Earth)

Som en del av a moderne bad design, velg fliser med en glitrende, multitonal effekt. Og ja, det høres kanskje litt ekstra og for luksuriøst ut for et familiebad, men metalliske fliser kan helt fungere på et lite bad.

'Det eldste trikset i interiørboken - speil og reflekterende fliser er en enkel måte å åpne et rom på. Bruk sølv eller svart reflekterende mosaikk for å legge til refleksjoner på badet ditt og legge til litt glans og glamour i et rom som ofte blir oversett, sier Kamila Chalfin, Marketing & Brand Manager hos

Tile Giant.

De gir tekstur, dybde og dimensjon, og reflekterer lys mer enn fliser med flat finish. Bare vær forsiktig med at plukking av små mosaikkfliser kan få et bad til å føles mer travelt, så begrens dem til en eller to vegger og kontrast med gulvfliser i stort format.

2. Bruk mønster for å lage visuelle triks 

Ved å legge til en annen etasje og en stor kjøkkenutvidelse doblet størrelsen på rekkehuset til Jasmin Robertson, og gjorde det til et moderne familiehus

(Bildekreditt: David Woolley)

Den grunnleggende tommelfingerregelen for å velge mønstrede fliser til et lite bad er å gå for grafiske design som kan brukes smart til å strekke rommet (visuelt, i hvert fall). Her vil en horisontal (ish) stripe få et smalt bad til å føles bredere. Match med gulvfliser i stort format, uten problemer. Hvis du trenger noen råd om velge gulvfliser på badet, sørg for å gå og sjekke ut vår guide.

'Vær flink med former - bruk av sekskantede fliser eller mosaikk gir interesse uten å overvelde et lite mellomrom. For en mer tradisjonell innredning, velg rektangulære fliser og bruk dem til å lage dine egne former på veggen, eller lag striper ved å kombinere to farger. Å bruke vertikalt legger til dybde i rommet og gir en illusjon av høyere tak. Når du ligger horisontalt, kan du optisk "strekke" ut rommet og skape følelsen av et større rom. ' fortsetter Kamila Chalfin.

3. Bruk diagonale linjer for å utvide og forlenge vegger

Lite bad med servantskap i tre og diagonale fliser

(Bildekreditt: Original Style)

Alle fliser som skaper et diagonalt mønster, men subtile, vil skape et annet visuelt triks: det å forlenge og utvide vegger. Det samme ruset kan brukes med vanlige fliser lagt diagonalt. Hvis ditt er et veldig smalt bad, unngå å legge fliser på alle fire veggene; I stedet kan du skape kontrast og interesse med en malingsfarge.

Psst... vi har mange flere måter å forbedre badet ditt, for å hjelpe et lite bad til å se større ut. Ta en titt!

4. Gå for en uttalelsesvegg bak badekaret

Real Homes Home of the Year -priser:

(Bildekreditt: David Woolley © Future)

Design bad på et budsjett, men ønsker å investere i luksusfliser? Gå for en uttalelsesvegg - helst den som rammer inn badekaret, siden du vil se mest på det - og hold de andre veggene enkle, kanskje malt med en tonende nyanse eller flislagt i noe virkelig enkel. Oppsiden av lage en funksjonsvegg? Du legger merke til den, ikke rommets beskjedne størrelse.

5. Hev taket med en vertikal kolonne med fliser

Da de renoverte terrassen med nedslitt periode, opprettet Ali og Rob en utvidelse i åpen plan som fungerer for alle

(Bildekreditt: Rachel Manns)

Hvis badet ditt har lavt tak, vil montering av fliser som dette i en vertikal søyle trekke øyet oppover for å skape inntrykk av et høyere rom. Hvis det kommer til å se formelt ut for en hel vegg på det lille badet ditt, kan du gå med halvveggstrikset og male den øvre delen.

Men hvilken farge skal du velge? Vi sier at du ikke kan gå galt med en klassisk hvit flis kombinert med en grå fugemasse for å få mønsteret til å poppe. Dette vil også fungere med mange andre flisemønstre, slik at du kan gå stort på gulvflisene hvis du har lyst.

6. Gå for mørke fliser? Velg noe med tekstur

Svart bad med sorte fliser og svart vask

(Bildekreditt: The Pure Bathroom Collection fra Smiths Briten)

Et svart bad kan se veldig elegant og innbydende ut, og å holde seg til bare en farge betyr at du virkelig kan gå til byen med forskjellige teksturer og mønstre. På et lite bad ville vi gå på trend med sekskantede mosaikkfliser og gå for en litt lysere grå fugemasse, slik at du kan se de enkelte formene, men de er ikke så åpenbare.

For mer design av svarte baderom, ta en titt på galleriet vårt.

7. Hvordan introdusere en fargerik flis til et lite bad

Rosa bad med firkantede fliser

(Bildekreditt: Vegger og gulv)

Ønsker å introdusere farge og mønster til dine små badvegger? Å velge et design med et varmt fargevalg - som denne støvete rosen - vil få plassen til å føle seg imøtekommende; holder seg til veldig enkle overflater (enten håndklær, vinduer på badet eller gulv) og slanke linjer andre steder i rommet vil hjelpe det til å føles så stort som mulig også.

8. Bare flis under dado -skinnen

Fargerike baderomsideer

(Bildekreditt: Malcolm Menzies)

Metro -fliser er uendelig fasjonable - men også flotte for bruk på et lite bad. Hvorfor? De sterke horisontale linjene de lager når de er på veggene, skaper den utvidende effekten vi nevnte tidligere. Å begrense flisene (eventuelle fliser for den saks skyld) til under dado -skinnenivået, med en lysere malingsfarge over, vil også få rommet til å føles høyere. Vinn vinn.

Hvis du liker disse klassiske flisene like mye som oss, kan du gå og sjekke disse vakre måter å bruke metro -fliser på.

9. Lag en vegg/gulvkontrast

Fargerike baderomsideer

(Bildekreditt: Malcolm Menzies)

Vil du introdusere mørke fliser, samtidig som du holder badet så lett, lyst og romslig som mulig? Dette er den perfekte flisekombinasjonen: mørke baderomsgulvfliser og lyse baderomsveggfliser.

10. Velg en hel flis i et dusjrom

Bad med dobbel vask og dusjkabinett

(Bildekreditt: Chris Snook)

Har du et dusjrom eller våtrom? Strekk plass visuelt ved å bruke den samme flisen gjennomgående; det vil også gi deg et smart, moderne utseende-og sørge for superenkel rengjøring. Velg en off-white flis med marmoreffekt for varme, tekstur og interesse.

Hvis du har lyst legge til et våtrom, gå og les vår guide for å komme i gang eller sjekk vår gå i dusjen ideer hvis det høres mer oppnåelig ut.

11. Velg en trendig, flisete flis 

Eget bad av Topps Tiles

(Bildekreditt: Topps Tiles)

Som vi har nevnt, trenger du ikke å flise en hel masse plass på et lite bad for at det skal påvirke. Prøv i stedet å bruke en dristig flis, i en modig nyanse eller interessant form, på innsiden av dusjen. Scalloped fliser er en så stor trend akkurat nå (faktisk har de til og med gjort det til vår oppsummering av de beste interiørtrendene), og disse Syren fliser fra Topps Tiles kommer i fem strålende sjøinspirerte fargetoner.

12. Utvid plassen din med smarte gulvfliser 

Lite bad med solnedgang fliser

(Bildekreditt: Meir)

Vi elsker denne ideen og besatt av dette veldig kule badet. Det er en ganske liten plass også, det har nettopp blitt laget for å se større ut med det smarte valget av gulvfliser. De falmende fargene trekker øyet til slutten av rommet, noe som gir en illusjon om at rommet er lengre enn det er, og det å kjøre flisene opp langs siden av badekaret bidrar bare til å forlenge rommet. Vi elsker solnedgangsfargene som brukes her, men hvis du er mer interessert i et monokrom bad, ville dette fungere veldig bra med å falme svart til hvitt.

13. Gå for en blank metro -flis 

Gå i dusjen på loftet badet

(Bildekreditt: Simon Whitmore)

Fordi du ikke kan gå galt med en klassisk grå metro -flis. Velg en blank finish fordi det vil hjelpe til med å sprette mer lys rundt i rommet og kombinere dem med en mer dristig gulvflis slik at de ikke ser for flate ut. T -banen er også perfekt for mindre bad fordi de horisontale flisene vil strekke veggene, slik at det føles mer romslig.

14. Flis alle fire veggene

Eget bad med rosa gulvfliser

(Bildekreditt: Chris Snook)

Flislegging av fire vegger på et større bad kan risikere å gi litt klinisk preg, men på et lite bad er det praktisk og stilig. Igjen, noe enkelt som en metro -flis ville være det beste å gå for hvis du fliser alle veggene dine, men legger til interesse ved å velge en kontrastmasse. En grå eller en nøytral vil begge arbeide med hvitt.

Å velge slike enkle veggfliser betyr at du kan legge til interessen på gulvet, så velg noe fargerikt eller mønstret for å bringe mye interesse inn i rommet.

15. Flis i taket!

Bad med speil i tak

(Bildekreditt: Jeremy Philips)

Jepp, flislegging av taket er helt en ting. Tinn takfliser blir ofte referert til som Brooklyn fliser, og du kan finne både nye og vintage tilbud online - disse huseierne pyntet taket med fliser fra Amerikanske tinntak, men sjekk ut eBay for noen rimelige brukte alternativer også.

Tydeligvis vil et reflekterende tak bringe mye lys inn i rommet, men vi tror det må være den mest stilige måten å gjøre det på. Dette utseendet er så glamorøst på en fabelaktig vintage måte, det bringer også inn tekstur og et tinntak kan fungere med så mange forskjellige stiler.

Hvordan får du et lite bad til å se større ut med fliser?

Fliser som reflekterer lys er en flott måte å få et bad til å føles lettere, mer romslig og mer luksuriøst, mens du kan legge gulvfliser diagonalt til å se bredere og lengre ut. Et annet triks for å få et lite bad til å føles større er å bruke de samme vegg- og gulvflisene, løpemønsteret bidrar til å skape drama som er perfekt for å etterligne et større rom.

Alle våre forslag vil åpne opp plassen din og derfor legge til et element av eleganse som du bare ikke ville forvente fra et eskebad! For å finne råd om hvordan velge små baderomsfliser, sjekk ut siden vår.

Hvilken størrelse fliser ser best ut på et lite bad?

Tommelfingerregelen vår er å gå større på et mindre bad for å forhindre at plassen ser for travel ut, men det er åpenbart at det er unntak fra den regelen. Hvis du liker utseendet på mindre fliser (vi vet at kronefliser er de fliser å ha akkurat nå) ikke bli skremt av mangel på plass, bare hold dem på en skvett eller et dusjkabinett. Hvis du vil bruke dem på en større overflate, si gulvet, bare velg større fliser til veggene for en fin kontrast.

instagram viewer