Slik rengjør du fugemasse - de beste måtene å takle dusj-, vegg- og gulvfliser på

click fraud protection

Å vite hvordan du rengjør fugemasse er en viktig ferdighet å legge til i rengjøringsarsenalet ditt, enten du takler baderomsfliser, gulvfliser eller kjøkkenveggfliser. Skitten fugemasse er ikke bare uhygienisk, men det kan også ødelegge utseendet på et rom. Så det er viktig å behandle fugemasse som en del av din vanlige granplan.

Heldigvis er det enkelt å rengjøre fugemasse med husholdningsprodukter som blekemiddel, men også naturlige rengjøringsmidler som natron og eddik. Alt du trenger er en tannbørste, omtrent en halv time maks, og litt albuefett, selvfølgelig.

Når du kommer inn i rytmen, vil du oppdage at det ikke tar tid i det hele tatt å gjenopprette fugemasselinene til storhet, enten du har hvit, grå, svart eller en annen fugemasse. Det som er viktig, er at den uslående gule fargen - eller himmelen forbyr svart mugg - vil være borte.

  • Sjekk vår guide på hvordan du rengjør baderomsfliser å fullføre jobben.

Hvorfor rengjøring av fugemasse er viktig

De små svarte flekkene som stadig dukker opp på flisemassen din er faktisk mugg - og sporer fra den slippes lett ut i resten av rommet. Ta det fra oss, du vil ikke puste dem inn - spesielt hvis du allerede lider av tilstander som astma. Så å vite hvordan du rengjør flisemørtel handler ikke bare om å ta vare på badet eller kjøkkenet ditt, det handler også om helsen din.

Vi snakket med Victoria VVS om rengjøring av fugemasse på riktig måte. Å takle misfarget eller mugginfisert fugemasse kan føles som en kamp som aldri tar slutt. TikTok -bruker @sarah_nde delte en trinn-for-trinn-video som viser hvordan hun fjerner opphopning av skitt fra baderomsfugen med en flaske toalettrens. For det første belegger hun fugemassen i toalettrenseren. Når løsningen er satt i et par minutter, skrubber hun den med en gammel tannbørste. Det var ikke lenge før smusset begynte å løfte seg. ' Fra et ekspertperspektiv, 'Toalettrens inneholder høye nivåer av kraftige sure kjemikalier, og bruk av denne løsningen kan forårsake skade på fliser fugemasse. Bruk i stedet en fortynnet blekemiddel - og ikke glem å bruke vernehansker og åpne et vindu. '

Fortsett å rulle etter de forskjellige måtene å takle fugemasse på, så finner du også flere eksperttips.

  • Vil lære hvordan fuges fliser deg selv? Vi kan hjelpe.
Dusjramme i svart ramme i Crittall -stil med hvite metro -fliser og matt svart dusjhode

(Bildekreditt: Victoria Plum)

Slik rengjør du fugemasse i dusjen

  1. Kjør en varm dusj med døren og vinduene lukket i noen minutter før du begynner å rengjøre fugemasse fra veggflisene.
  2. Bland blekemiddel med natron eller bikarbonat av brus for å lage en pasta (tenk konsistens på tannkrem).
  3. Bruk et lite, mykt materiale som bomullsull eller bomullsknopper for å få blandingen inn i flisemassen i dusjens hjørner og la den stå i 15 minutter.
  4. Tørking av vegger etter dusjen med en ren, tørr klut kan bidra til å begrense skitt og mugg som vannet oppmuntrer til.
  5. Vær spesielt oppmerksom på disse hjørnene, så vel som bunnen av veggen, for å unngå opphopning av vann.
Kjøkkengulvet har 3D-effektmønstrede fliser, som står i kontrast til veggenes lyserosa

(Bildekreditt: Kasia Fiszer)

  • Finne ut hvordan du rengjør en dusj i guiden vår hvis du vil fullføre jobben ordentlig.

Slik rengjør du fugemasse på gulvfliser

  1. Bland en kopp peroksid med en kopp natron i en bolle iført hansker.
  2. Påfør på gulvmørtelen enten med en sprayflaske eller med en gammel tannbørste og la den sitte i ca 15 minutter.
  3. Skrubb skrubb skrubb med tannbørsten og skyll med varmt vann.
  4. For store flislagte gulv kan du unngå å skrubbe ved rengjøring av fugemasse ved å investere i beste dampmopp eller renere.

Rengjøringsmasse med natron og eddik

Et flott alternativ hvis du vil ha en naturlig rengjøringsløsning for fugemasse. Bland natron (fizzier) eller bikarbonat av brus med litt vann for å danne en pasta og påfør den på fugemassen med en gammel tannbørste. Sprøyt deretter med hvit eddik og la det frese. Skru deretter forsiktig bort skitt og skyll godt med varmt vann.

baderomsfliser i keramisk glans

(Bildekreditt: Vegger og gulv)

Rengjøring av fugemasse med blekemiddel

  1. Hvis du planlegger å rengjøre fugemasse mellom fliser med et kjemisk rengjøringsmiddel, for eksempel blekemiddel, er det flere måter å gjøre dette på. Den raskeste og enkleste metoden er å helle litt pent blekemiddel i en kopp og deretter ta en gammel tannbørste, dyppe den inn og påføre fugemassen.
  2. Alternativt kan du blande blekemiddel med litt natron eller bikarbonat med brus for å lage en pasta (tenk konsistens på tannkrem); påfør det på fugemassen, la stå i 15 minutter, ta deretter børsten til fugemassen og skrubbe på den for å fjerne smusset.
  3. Uansett, avslutt med å skylle ned området med en rent dusjhode eller våt klut og la fugemassen tørke helt før du bestemmer deg for om du må ta en ny runde på den.
  4. Husk at hvis du bruker et tyngre kjemisk rengjøringsmiddel, for eksempel blekemiddel, til å rengjøre flisemasse, må du alltid åpne vinduene for å minimere røyk, og passe på hvilke produkter du bruker sammen.
Kjøkkenfliser for små kjøkken

(Bildekreditt: Original Style)

Hva er den beste hjemmelagde rengjøringsmiddel for flisemørtel?

Den enkleste måten å få ren flisemørtel ved å bruke en hjemmelaget fugemasserenser er bare å blande bakepulver og hvitt eddik i en bolle til du danner en tykk pasta. Arbeid pastaen mellom flisene inn i fugingen med en gammel tannbørste. Ikke vær redd for å bruke litt albuefett!

La rengjøringsmiddel for flisemørtel virke magisk i 30 minutter, skyll deretter av med rent vann og tørk av rester. Gjenta om nødvendig hvis fugingen ikke er skinnende ren med en gang.

Slik rengjør du fugemugg

  1. Vi er fans av HGs muggfjerner som også fungerer på forskjellige fugemasser. Bare pass på at du bruker hansker for å bruke den. Spray fugemassen med produktet, la det virke i noen minutter.
  2. Pensle fugemassen med en stiv børste (en gammel tannbørste er perfekt; en gammel neglebørste vil gjøre).
  3. Bruk et dusjhode for å fjerne løst smuss med rent lunkent vann og la det tørke.
  4. Gjenta behandlingen om nødvendig.
Ideer til baderomsfliser

(Bildekreditt: Tile Mountain)

  • Bruk guiden vår for å finne ut mer om bli kvitt mugg og mugg ut av alt fra fugemasse til skinn.

Slik rengjør du flisemasse med en fugepenn

Hvis det, når du har rengjort flisemassen din, fremdeles ser utilfredsstillende gult eller grått ut, ta en fugepenn til det - det nest beste for å hacke ut den gamle fugemassen og regrouting.

Det vil ikke rengjøre flisene dine, og det vil ikke vare evig, men det vil lyse flisemørtelene en stund. Disse pennene har vanligvis soppdrepende egenskaper, så de vil også motvirke muggvekst.

Eksperttips om rengjøring av fugemasse

Martha Stewart og Melissa Maker gjøre raske arbeider med sta flekker med en Magic Eraser.

Lynsey Crombie AKA Queen of Clean foreslå 'Bruk en liten hard børste til å skrubbe fugemassen og flisene. Skyll med varmt rent vann og tørk deretter. ' 

Og Crombys stjerneprodukt er 'Sonic Scrubber er flott for fugemasse og fjerning av kalk fra kraner '. To i ett!

like måte Fru Hinch etter at tilhengere høflig påpekte at hun savnet å rengjøre flisefugen når hun rengjør dusjen - bruker også en Sonic Scrubber, pluss et av hennes favoritt kommersielle rengjøringsprodukter. 'Jeg savnet flisemassen.' Takk for meldingene dine, jeg la ikke engang merke til flisemassen 😂😂😂. ' 'Jeg har min Sonic Scrubber og de rosa tingene.'

Buffet og vakkert. Du er så velkommen.

instagram viewer