Hvordan bytte vinduer i verneområder, fredede bygninger eller i henhold til artikkel 4

click fraud protection

Det er så mye å ta tak i når du går i gang med en eiendomsutvikling, og så mange beslutninger og valg å ta. Dette blir enda mer komplisert når det er begrensninger på grunn av bygningens status eller området det er i. Hvis du bor i en fredet bygning, verneområde eller andre steder med planleggingsbegrensninger, vil du være klar over at du ikke kan gjøre noen av endringene som andre kan gjøre i hjemmene sine uten tillatelse på forhånd.

Selv om dette er for å beskytte og forbedre området og bevare lokal arv, kan det være vanskelig for huseiere som ønsker å oppgradere eksisterende vinduer og dører. Dette trenger imidlertid ikke å være tilfelle.

Her forklarer vi hva slags begrensninger du kan oppleve, og ser på hva du bør vurdere når du bytter vinduer og dører.

Planrestriksjoner: Hva er verneområder, fredede bygninger og artikkel 4 -retningslinjer?

EN verneområde er et område "av spesiell arkitektonisk eller historisk interesse, hvis karakter eller utseende det er ønskelig å bevare eller forsterke". Mange av våre byer, landsbyer og byer er avhengige av historiske vinduer for mye av deres arkitektoniske innvirkning og karakter. Upassende vinduer av dårlig kvalitet kan lett ødelegge tradisjonelle funksjoner på historiske bygninger.

bad med autentisk vindusvindu fra Residence 9

(Bildekreditt: Residence 9)

An Artikkel 4 retning er laget av den lokale planmyndigheten. Det begrenser omfanget av tillatte utviklingsrettigheter (endringer du vanligvis har lov til å gjøre uten planlegging godkjenning) enten i forhold til et bestemt område eller område, eller en bestemt type utbygging hvor som helst i myndighetens område. Når en artikkel 4 -retningslinje er i kraft, kan det være nødvendig med en planleggingsapplikasjon for utvikling som ellers ville vært tillatt utvikling. Artikkel 4 -instruksjoner brukes til å kontrollere verk som kan true karakteren til et område av anerkjent betydning, for eksempel et bevaringsområde.

Oppføring er ikke en bevaringsordre, som forhindrer endring. Det fryser ikke en bygning i tide, det betyr ganske enkelt at det må søkes om fredet byggetillatelse for å kunne gjøre endringer i bygningen som kan påvirke dens spesielle interesse. Den lokale myndigheten bruker fredet byggetillatelse til å ta avgjørelser som balanserer nettstedets historiske betydning mot andre spørsmål, for eksempel funksjon, tilstand eller levedyktighet.

Stråtakstue med utskiftningsvinduer fra Residence

(Bildekreditt: Residence 9)

Hvordan påvirker disse måten du velger vinduer og dører på?

I disse områdene trenger utskifting av vinduer og dører planleggingstillatelse, og dette er ganske riktig gjort for å bevare arkitektoniske fortjenester. Planmyndigheten vil lete etter enhver erstatning for å opprettholde bygningens karakter og matche den lokal estetikk, så i de fleste tilfeller der det er behov for en erstatning, vil et vindu eller en dør like nødvendig.

Som sådan forhindret noen planleggingsmyndigheter bruk av "moderne materialer" eller PVCu fordi vindusdesignene er upassende i størrelse, form og design. Men i nyere tid, siden vindus- og dørsystemer har utviklet seg og perfekt kan gjenspeile tradisjonell estetikk, men med en moderne vedlikeholdsfritt materiale, har tilnærmingen fra mange myndigheter vært å godkjenne bruk av systemer vil kunne kopiere originalen design.

For mer informasjon besøk Historiske England.

diagram over sash vinduer

Bosted 9 spylevinduer er designet for å etterligne størrelsen og proporsjonene til de originale vindusrammene

(Bildekreditt: Residence Collections)

Ikke utelukk alternative materialer

For å erkjenne de mange fordelene som alternative materialer kan ha i forhold til tømmer, er planretningslinjene enige om at moderne materialer kan brukes forutsatt at vinduet med samme design og dimensjoner og åpningsmekanismene samsvarer med vinduene til opprinnelig. Derfor kan du vurdere pulverlakkerte metaller og PVCu når du bytter vinduer, så lenge designet er nøye vurdert.

Når du har funnet det riktige materialet i vinduene dine, er stilen og fargen de neste viktige avgjørelsene du må ta. Hvis du leter etter et alternativ til tradisjonelle trevinduer og dører, vil du bli imponert over utvalget av farger og design som er tilgjengelig for å kopiere tømmer fra 1800 -tallet, både inne og ute.

Om Residence Collection

Residence Collection sine tømmeralternative dører og vinduer er designet for å være i tråd med retningslinjene for bevaringsområder. Residence 9 er godkjent for bruk i en rekke verneområder, artikkel 4 -områder og fredede bygninger. Tilgjengelig i et utvalg av håndplukkede arvfarger, kan du tilpasse rammene for å utfylle interiøret ditt ved å velge en annen farge for innsiden og utsiden.

grønt vindu i tradisjonell stil på en bygning i svart tømmer

(Bildekreditt: Residence 9)

Se hvordan fru Lloyd valgte sine erstatningsvinduer for dette tomannsboligen i viktoriansk hjem 

For mer informasjon besøk Residence Collection eller søk #residencecollectionInstagram for mer vindusinspirasjon.

instagram viewer