Kjøper du i London for første gang? Du trenger 420k

click fraud protection

London eiendomspriser fortsetter å stige, til tross for en nedgang i den øvre enden av markedet. Ifølge de siste tallene utgitt av Lloyds Bank, vil en førstegangskjøper i London måtte betale mer enn 420 000 pund, det doble det nasjonale gjennomsnittet i Storbritannia på 210 000 pund.

Den største økningen er beløpet som er betalt for innskudd fra førstegangskjøpere - opp med mer enn to tredjedeler de siste fem årene, med innskudd på eiendommer i Camden det høyeste, gjennomsnittlig på over £175,000.

Boliglån for første gangs kjøpere har også økt kraftig de siste fem årene - til 327 299 pund, nesten det dobbelte av tallet for resten av Storbritannia.

Men til tross for at Generation Rent er priset ut av London -markedet, er det fortsatt gjennomsnittlig billigere å kjøpe enn leie, ifølge Lloyds 'tall, med et typisk tre-roms hus i London som koster en førstegangskjøper rundt £ 1,248 per måned i boliglån, men over £ 1500 per måned til leie.

Og selv om det fortsatt er billigere å leie i Londons ytre bydeler, viser dagens trender et raskt avtagende gap mellom sentrale og ytre London, delvis på grunn av den økende populariteten til områder som har forbedret forbindelser til London sentrum via Tverrbinding.

- Disse siste dataene viser hvor dyrt det har blitt å bo i hovedstaden, spesielt for unge mennesker prøver å komme på stigen for første gang, sier Andrew Mason, direktør for boliglåneprodukter i Lloyds Bank. 'Førstegangskjøpere må vente til de er 34 år før de får foten på eiendomstigen.' 

instagram viewer