Hjemmelagde rengjøringsprodukter: lag en universalrenser som er bedre enn kommersielle produkter

click fraud protection

Hjemmelagde rengjøringsprodukter er mer populære enn noensinne, med forbrukere som våkner opp for miljøfarene ved kommersielle rengjøringsmidler, så vel som deres potensielle farer for helsen vår. Det er tonnevis av oppskrifter for DIY -rengjøring online - inkludert vår egen liste over rengjøringshack som ikke bruker rengjøringsprodukter -men hva om du bare vil ha et flerbruksprodukt som vil takle alle overflater i hjemmet ditt?

Mange DIY -oppskrifter på nettet foreslår at du blander eddik med natron og sitronsaft, som er en flott hjemmelaget løsning for rengjøring av vinduer eller speil. Det er imidlertid potensielle ulemper. For det første vil du kanskje ikke bruke denne blandingen overalt i huset på grunn av eddikens særegne lukt. For det andre krever en flytende rengjøringsmiddel en sprayflaske, noe som vil bety bruk av plast (enten selve flasken eller i det minste pumpen) - ikke bra hvis du prøver å redusere plastavfallet.

Løsningen? En hjemmelaget rengjøringsmiddel i form av en pasta. Med denne typen rengjøringsmidler trenger du ikke eddik, og dufter den med essensielle oljer. Du trenger natron, flytende Castilla -såpe og bruskrystaller. Bare fortsett å tilsette brus i såpen til du får ønsket konsistens. Du kan også legge til litt vegetabilsk glyserin, noe som vil gi rengjøringsmidlet en myk og pent smørbar finish. Duft deretter rengjøringsmidlet med dine foretrukne eteriske oljer. Vi anbefaler å tilsette fem dråper eterisk lavendelolje, to dråper eukalyptus, to dråper tea tree -olje og tre dråper sitronolje. Unngå å legge i for mye eterisk olje, da du kan ende opp med en allergisk reaksjon.

Og det beste med denne hjemmelagde universalrengjøringsmiddel? Du kan lagre den i en krukke eller tinn, ingen plastsprayflasker trengs.

instagram viewer