Ny studie avslører overraskende fakta om våre valg av malingsfarger

click fraud protection

Fargepsykologi er ikke et nytt fenomen, men har du noen gang trodd at en farge du velger for et rom faktisk kan påvirke hvordan du oppfører deg i den? Spør deg selv: holder fargen du har valgt på soveromsveggene deg våken om natten? Motsatt, kan fargen du har valgt for kjøkkenet ikke bare glede deg visuelt, men også gjøre deg til en bedre kokk?

Vi vet alle at farge påvirker humøret vårt og velvære, men det kan være at fargene vi tradisjonelt alltid har tenkt på som de mest passende for boliginnredning er ikke best egnet til et bestemt roms formål - og at hvis vi er informert om de riktige valgene, kan vi endre måten vi dekorerer på, og føle.

Så, hjulpet av en nylig undersøkelse blant 1500 mennesker av Dulux, satte vi oss for å finne hvilke farger som skal brukes der for den perfekte livsstil/psykiske helse vi alle streber etter. Undersøkelsen avslører noen overraskende fakta om effekten av forskjellige farger på hvordan vi bruker hjemmene våre.

  • Finn de beste malinger og malingsfarger for hjemmet ditt

Når det gjelder søvn, for eksempel, får briter med grønne soverom mest, mens røde vegger holder flest mennesker (50 prosent) våken. På den annen side (og litt forvirrende) ble rød kåret til den mest avslappende fargen på bad, med 69 prosent som hevdet at et rødt bad ga den mest beroligende badeopplevelsen.

Tenker du på å male stuen din lilla? Vær forsiktig, siden dette er fargen mange hevdet gjorde dem avhengige av å se på TV (Fargen lilla, ved en tilfeldighet?). Grønne stuer, derimot, var mest sannsynlig å hjelpe folk med å fokusere på arbeid.

Orange var den totale vinneren for kjøkken, med 61 prosent av de som har kjøkken som er malt i denne fargen at kjøkkenet var hjertet i hjemmet deres, og 12 prosent hevdet til og med at denne positive fargen gjorde dem bedre kokker.

Dulux Color of the Year -ambassadør, Fearne Cotton, sier: 'Vi glemmer å se himmelens blå, sollyset som treffer fortauet, og vi ignorerer virkningen disse tingene har på humøret vårt. Dette er det samme i våre hjem. Vi må se på hva vi vil ha fra det rommet og deretter lage mellomrom som hjelper oss til å føle oss mer positive. '

instagram viewer