Kan jeg bytte vinduer i et bevaringsområde?

click fraud protection

Hvis du bor i et bevaringsområde, er det viktig å utføre noen få kontroller før arbeidet utføres for å sikre at du har fått den relevante tillatelsen. Hvis du ikke får den aktuelle byggetillatelsen, kan det være kostbart og føre til at du må utføre arbeidet på nytt for å overholde planbestemmelsene.

Er det nødvendig med byggetillatelse?

Når du skal bytte vinduer i et verneområde, er det viktig å sjekke om området også er under artikkel 4 Bevaring, da dette vil påvirke om du trenger byggetillatelse.

Hvis bygningen også er fredet, må du søke om fredet byggetillatelse.

Hvis du er usikker på om du trenger byggetillatelse for arbeidet, må du snakke direkte med kommunen din som kan gi deg råd på riktig måte.

Tømmervindu av The Sash Window Workshop

Verneområde

Eiendommer i bevaringsområder beholder generelt sine rettigheter til "tillatt utvikling". Dette betyr at erstatningsvinduer kan installeres så lenge de er "i behold". De trenger derfor ikke å være ‘like for like’.

Nøkkelen her er at husets eller områdets generelle utseende må beholdes innenfor rimeligheten. Det er ingen lovkrav for å søke tillatelse til å utføre arbeid til vinduer.

Bevaringsområde i henhold til artikkel 4 Bevaring

Artikkel 4 -retningen tvinger en begrensning til rettighetene "Tillatt utvikling" på eiendommen. Dette gjør formelt planleggingstillatelse til et lovkrav for eventuelle endringer i vinduer.

Det er imidlertid større fleksibilitet i hva som kan gjøres i artikkel 4 -områder sammenlignet med fredede bygninger.

Fredede bygninger

Enhver endring av det ytre stoffet, inkludert vindusnekkeri og glass, i en fredet bygning vil kreve samtykke. Det er det estetiske utseendet og materialene som brukes i vinduene som planleggingskontoret vil være mest interessert i. De vil sjelden tillate noen endring, og hvis det gis tillatelse til arbeid, vil det nesten helt sikkert være på samme måte.

Heritage vinduer med vinduer i vindusflaten av The Sash Window Workshop

Kan jeg installere doble vinduer?

Dette vil avhenge av nivået på planleggingsbegrensninger på eiendommen. Det kreves ikke byggetillatelse for å installere doble vinduer i et verneområde som ikke er under artikkel 4 Bevaring.

Du vil normalt også ha en rimelig sjanse til å få godkjenning for å installere doble vinduer i et verneområde i henhold til artikkel 4 Bevaring med mindre eiendommen er oppført.

Hvis eiendommen er oppført, kan du kanskje installere arv med dobbeltvinduer i stedet for standard doble vinduer. Heritage doble vinduer bruker en slank profil med doble vinduer som er mer sannsynlig å bli godkjent i fredede bygninger.

Hvis doble vinduer ikke er godkjent, må du installere like-for-lignende vinduer med enkeltvinduer. Sekundær glass anbefales også ofte for å øke termisk effektivitet i bygninger som er fredet i klasse II.

Tømmervindu av The Sash Window Workshop

Innhenting av tilbud

Når du ønsker å få et tilbud fra et vindus- og dørfirma, må du kontrollere at de har erfaring fra verneområder og om nødvendig fredede bygninger. Disse egenskapene krever ofte eksepsjonell oppmerksomhet på detaljer når du bytter vinduer, så det er viktig å velge et selskap som kan overholde de strenge planleggingskravene.

Be om å se eksempler på tidligere arbeider som selskapet har utført og for å se hvor de produserer vinduene. Dette gir deg mulighet til å se kvaliteten på arbeidet på egen hånd.

Sash Window Workshop har skiftet ut vinduer i fredede bygninger og periodiske eiendommer som ligger i verneområder siden 1994. De har stor erfaring med å overholde disse strenge forskriftene og kan gi tekniske tegninger av eventuelle foreslåtte vinduer for å støtte en søknad når en ordre er blitt forpliktet til dem. For å få et gratis, uforpliktende tilbud, kontakt The Sash Window Workshop på 01344 868 668.

instagram viewer