Hagearbeid for å bekjempe klimaendringer? Få planting

click fraud protection

Hagearbeid er hyggelig og forbedrer skjønnheten i våre hjem; hagearbeid som terapi hjelper oss å bekjempe stress, og - hagearbeid kan hjelpe oss å bekjempe klimaendringer. Fakta (r).

  • Wildflower frø: blandinger og Beebombs for en bivennlig hage

I en enorm rapport utgitt av RHS, budskapet er høyt og tydelig: urban hagearbeid har betydelige miljøfordeler, og hvis byplanting økte med bare 10 prosent, ville vi ha en reell sjanse for å inneholde temperaturstigningene som var forutsagt dette århundre.

Ifølge rapporten fungerer hager som naturlige klimaanlegg i byene våre og absorberer noe av varmen som forsterkes av bygninger og asfalterte områder. Motsatt kan trær og hekker plantet i urbane hager redusere oppvarmingsbehovet ved å øke isolasjonen fra vind og kulde (ja, det er virkelig sant).

  • Hvordan lage en dyrelivshage - fordeler miljøet og dyrelivet på en gang

Hager fungerer også som naturlige anti-flomsystemer, som fanger opp regn og reduserer avrenning, noe som gjør at avløp overløper mindre sannsynlig. Og - urbane hager er fristeder for dyreliv, med noen arter rapportert om økningen i byområder takket være folks grønne områder.

Det er imidlertid et par problemer med urbane hagearbeid. De mest betydningsfulle er bruken av ugjennomtrengelige materialer som asfalt, det økte karbonet utslipp fra bensindrevne hageverktøy, og det økte vannbruket er nødvendig for å vanne mer planter.

Alle disse problemene har imidlertid løsninger: bruk permeable materialer som grus til stiene dine; ikke bruk bensindrevne maskiner, og installer en vannstump for å samle regnvann.

Vil du ha flere tips om hagearbeid for å bekjempe klimaendringer? Les vår guide til miljøvennlig hagearbeid.

Bier på echinops blomster

(Bildekreditt: Leigh Clapp)

  • Hvordan lage en miljøvennlig hage
  • Hvordan velge planter til hagen din
  • Hvordan vokse en rosehage

instagram viewer