Hvordan bli kvitt veggedyr raskt

click fraud protection

OK, du er her for å finne ut hvordan du kan bli kvitt veggedyr, så vi skal klare det, skal vi?

Det er på tide å si ciao til de små critters. For å være brutalt ærlig, er det absolutt ingenting fint om veggedyr. Faktisk er de tingene med mareritt. Ikke bare er utsiktene til at disse skadedyrene i husstanden kryper over deg mens du sover ganske urovekkende, men bittene du kan oppleve som følge av dem er også veldig ubehagelige. Ikke gråt deg selv i søvn i natt, vi kan hjelpe deg med å bli kvitt dem.

Hvis du ikke er altfor sikker på om du har denne spesielle critteren, kan du kontakte vår hvordan identifisere feil artikkel for å doble, trippel sjekk.

Her er litt mer om hva du skal se etter fra ekspertene på Rentokil: 'Det er ikke alltid lett å identifisere veggedyr eller vite at det er et problem. De forblir gjemt i små sprekker og sprekker i løpet av dagen. Ofte er det første tegnet på veggedyr bitt som dukker opp på kroppen din etter at du våkner. '

Enten du nylig har ryggsekket og mistenker at du kan ha tatt med deg noen uventede gjester hjem, har du flyttet inn i en utleiebolig bare for å oppdage brukte madrasser er full av dyr, eller hvis du er bekymret for hva som kan bo i barnets uni -innkvartering, følg tipsene våre for å bli kvitt dem... fort.

  • For å forvise veggedyrene, finn tips om hvordan du holder sengen ren på vår Slik rengjør du en madrass guide.
Hvordan bli kvitt flygende insekter hjemme - et soverom med lys og nattbord - Unsplash

(Bildekreditt: Christopher Jolly på Unsplash)

Se etter tegnene på veggedyr

Før du kan begynne å håndtere veggedyr, må du en gang for alle vite om du har angrep.

Siden det er svært lite sannsynlig at du noen gang vil se veggedyrene dine, er det noen tegn på at du kan håndtere de små krypene:

  • Hvis du våkner om morgenen med super kløende hud som du ikke hadde da du sovnet, kan dette være et tegn på at du har veggedyr. Du kan også merke et utslett som består av små, røde flekker over kroppen din.
  • Du kan få øye på små blodflekker på sengetøyet ditt, sammen med rustfargede flekker på veggedyr. Hvis du har mørkt sengetøy, kan dette være vanskeligere å få øye på.
  • Hvis du klarer å finne hvor veggedyrene gjemmer seg, kan du også få øye på små egg, eller bevis på at de feller skinnet.
  • Det kan være en muggen lukt rundt rommet ditt, dette er noe som veggedyr slipper.
nydelig, mønstret tregavl gir varme til et soverom i skandi-stil fylt med teksturert tilbehør

(Bildekreditt: Denny Designs)

Hvor veggedyr gjemmer seg

Hvordan kommer veggedyr inn i hjemmet ditt? Det kan være at de har kommet inn med bagasje (har du bodd et sted angrepet?), Klær eller i allerede brukte senger eller møbler.

De liker å gjemme seg i grupper - og hvis de har infisert madrassen din, kan du være ganske sikker på at de også bor i sengestellet og hodegjerde.

hvordan bli kvitt veggedyr - en støvsuger på et soverom - Getty

(Bildekreditt: Getty)

Rengjør sengen din for å bli kvitt veggedyr

Den beste løsningen for å bli kvitt veggedyr kan være å bytte madrassen helt. Dette er imidlertid en stor investering, så din første anløpshavn må kanskje være å gi sengen en grundig skrubb.

Slik gjør du dette effektivt:

  • Ta en stiv børste til madrassen, støvsug den grundig og regelmessig. Tøm støvsugeren umiddelbart i en utendørs beholder.
  • Gjør det samme for sengerammen og rundt i rommet der du har funnet veggedyrene.
  • Vask alt sengetøy, klær, gardiner og andre myke møbler på en varm vask (minimum 60ºC) og, hvis du har en tørketrommel, på en varm setting.
  • Alt annet rundt sengen-leker, puter, klær-må også vaskes varmt.
  • Alternativt kan du legge laken og sengetøyet i fryseren i tre til fire dager - dette vil drepe veggedyrene.
  • Hold deg oppdatert på rengjøring - dette betyr at du regelmessig rengjør og støvsuger plassen din. Og hvis du har et teppe, kan du tenke på å rengjøre det grundig mens du holder på.
  • Få en god madrassbeskytter. Dette fungerer som en barriere mellom madrassen og sengetøyet ditt. Fjern det hver gang du vasker sengetøyet og varmvask det også. Dra fordel av den strippede sengen for å børste og støvsuge den (som ovenfor).
  • Se etter steder som veggedyr kan gjemme seg (husk at de er dypt på et kredittkort) og fyll hullene - selv skrelles tapet er et potensielt hjem for dem.
  • Behold rommet der du oppdaget veggedyrene upåklagelig rene og rotfrie-veggedyr kan overleve i flere måneder uten fest.

De beste produktene for å bli kvitt veggedyr

1. Takle dem med veggedyrspray

Et av de første trinnene for å eliminere veggedyr, er å prøve å drepe dem in situ før de blir spredt rundt i huset. Du må vaske alt sengetøy eller myke møbler de har vært på, men før du gjør det, vil du bli kvitt dem der de bor. En spray er også bra for ting du ikke kan vaske som noen møbler og madrasser.

Hvis du bare har sett noen få veggedyr, kan du prøve mindre giftige metoder som en destillert eddikspray. Det vil drepe dem det kommer i kontakt med og kan sprayes ganske liberalt så lenge du lar det tørke, men merk at det ikke blir kvitt eggene.

Det vil heller ikke fungere på riktig angrep - for dette trenger du kjemiske plantevernmidler som f.eks veggedyrmordere tilgjengelig på Amazon.

Advarsel: Bruk disse i et godt ventilert område og hold det borte fra barn og kjæledyr. Du må sove andre steder et par netter etter behandlingen.

damprenseavtale: Beldray BEL0701TQN 10-i-1 håndholdt damprenser

(Bildekreditt: Robert Dyas)

2. Drep dem med damp

En trygg, ren og giftfri måte å drepe veggedyr på er med damp. Bruk en bærbar damprenser for å drepe dem (det bør også gjøre eggene ikke levedyktige), og tørk deretter restene når de er tørket.

Du kan bruke et strykejern, men dampen er vanskelig å dirigere og vil ta mye påfyll - du risikerer også å brenne gjenstander som ikke bør strykes. En damprenser er mye mer effektiv, og du kan se vår topprangerte damprensere her eller kjøp et utvalg nedenfor.

3. Vask dem bort og tørk dem i tørketrommel for å være sikker

Selv om du dreper alle veggedyrene der du fant dem, må du fortsatt vaske alt sengetøy og klær som kan ha kommet i kontakt med dem.

Vi anbefaler at du legger alt på den varmeste vasken stoffet kan ta (selv om vannet selv gjør det gjør hovedjobben ved å drukne dem), og følg deretter opp med en tørketrommel for å være ekstra sikker på at de ikke gjør det overleve.

Hvis du fremdeles ikke er overbevist om deres bortgang, er det her hvordan du rengjør maskinen effektivt.

4. Støvsug det angrepne rommet grundig

Når veggedyrene er drept, må du være sikker på at du også har blitt kvitt eggene deres. Bruk det faste børstetilbehøret på støvsugeren til å rengjøre døde insekter og egg, og sørg for at du kommer inn i hvert hjørne eller inventar og trimmen av madrassen.

Vi har vurdert beste støvsugere hvis du trenger en ny modell som passer deg, eller handler dagens støvsugeravtaler nedenfor.

hvordan bli kvitt edderkopper - forskjellige eteriske oljer i kø - unsplash

(Bildekreditt: Kelly Sikkema på Unsplash)

Hold dem unna med hjemmelaget eterisk oljespray

Det antas at en rekke essensielle oljer vil bli kvitt veggedyr, og noen kan også påføres huden for å motvirke at de tar en bit. Peppermynteolje blir ofte varslet som den de liker minst.

Du kan smøre små dråper rundt sengen din, men noen reagerer på huden på huden, så vær forsiktig og vurder andre oljer med sitrusbunn for bruk på huden. Tea tree er et flott naturlig insektmiddel og lavendelolje er også et godt frastøtende middel - pluss hvis det brukes rundt sengen din, vil det hjelpe deg med å viske deg bort til nikkelandet.

Her er en praktisk veiledning om hvordan du lager en insektspray:

  • Velg dine essensielle oljer (i dette tilfellet lavendel, tea tree og/eller peppermynte)
  • Fyll en sprayflaske med vann og tilsett de essensielle oljene etter din smak (vi regner med at 20 dråper lavendel og/eller peppermynte og 10 dråper tea tree skal gjøre susen.)
  • Spray til hjertens lyst - over sengen din og området rundt.
  • Hvis du skal på ferie, ta sprayen med deg, og når du kommer til hotellet, spray sprayen og rundt kofferten din for å prøve å avvise de små skadedyrene fra å ha en tur hjem med deg.
  • Du kan også lage et fint edderkoppavstøtende middel med essensielle oljer. Sjekk det ut i vår hvordan bli kvitt edderkopper guide.

Vet når du skal ringe skadedyrbekjempelse

Hvis alt annet har mislyktes, og du fortsatt er plaget av disse ekkel små bugs, vil vi anbefale å ta kontakt med din utleier, lokale råd eller skadedyrkontrollenhet som kan tilby profesjonell råd.

Ofte vil du ikke kunne kvitte deg med veggedyr helt, med kjøpte løsninger.

instagram viewer