Slik forhindrer du karbonmonoksidforgiftning i hjemmet ditt

click fraud protection

Du har hørt om den "stille morderen", men hva har du gjort for å forhindre karbonmonoksidforgiftning i hjemmet ditt? Det er et velkjent faktum at den giftige gassen lett kan infiltrere et hus uten at noen vet det fordi det ikke lukter.

Rundt 60 mennesker blir drept av karbonmonoksid hvert år. Og dessverre har britiske brannvesen avslørt de siste ukene at karbonmonoksid forgiftninger steg fra 2450 hendelser i 2014 til 3249 de siste 12 månedene - det er en økning på 32 prosent.

  • Kjeler: en viktig guide for å kjøpe en ny

De tidlige symptomene inkluderer svimmelhet, sykdom, tretthet og magesmerter, mens langvarig eksponering kan føre til tap av bevissthet og påvirkningskoordinering og hjertehelse. Kalt den 'stille morderen', den er luktfri og smakløs, så du vil ikke legge merke til at den er der, med mindre du leser symptomene ordentlig.

Men fordi karbonmonoksid ofte kommer fra drivstoff som ikke brenner ordentlig-som i dårlig utstyrt eller dårlig vedlikeholdte apparater-det er noen enkle løsninger du kan gjøre for å beskytte deg selv og din familie.

Kjeleplan, spesialister på installasjon, service og reparasjon av kjeler, har satt sammen fire viktige tips for å forhindre karbonmonoksidforgiftning, under det lett å huske akronymet SIKKER. Og vi godkjenner. De er:

Service: Service og vedlikehold av apparater regelmessig. Bruk en anerkjent og registrert ingeniør for å installere og vedlikeholde kjeler, komfyrer, varmesystemer og andre apparater.

ENlarm: Installer en karbonmonoksidalarm for å varsle deg om de tidlige tegnene på gassen og forhindre langvarig eksponering. Du kan få dem online på Amazon og B&Q blant andre.

Flu som symptomer: Hvis du tror at noen kan lide av karbonmonoksidforgiftning, spør dem hvordan de føler det. Symptomer kan føles som influensa med en viktig forskjell: Kullosforgiftning forårsaker ikke høy temperatur. Søk lege hvis du mistenker lekkasje og føler deg uvel.

Eekstraktorvifte: Bruk en avtrekksvifte mens du lager mat for å redusere sjansen for karbonmonoksidforgiftning.

  • Bytte energileverandører: en ekspertguide

Ian Henderson, grunnlegger og administrerende direktør i Boiler Plan, sier: 'Vi anbefaler å kjøpe og installere en karbonmonoksidalarm da de kan redde liv, og de er så rimelige. Vi vil også på det sterkeste anbefale å få kjelen og gassapparatene dine servicert årlig av en gasssikker registrert ingeniør - dette er en lovpålagt kvalifikasjon for alle som jobber med gass. Lytt til fagfolk, vær beskyttet og vær trygg. '

  • Bestill en kjelereparasjon før den går i stykker med denne smarte gadgeten

instagram viewer