11 blå stueideer for å vise hvordan du arbeider med dette på trendfargen

click fraud protection

Leter du etter ideer om blå stue? Så mange av oss har endret våre 'lyse og luftige' måter i det siste og blitt mer åpne for å dekorere med dristigere farger, og en av de mest populære fargetonene har vært blå.

'Blues har alltid spilt en viktig rolle i dekorasjonsfargepaletten, men nå mer enn noensinne resonerer de over nøytrale og spesielt gråtoner i våre designvalg for stuer. ' forklarer Patrick O'Donnell, Farrow & Ball Brand Ambassadør.

'Det er viktig å lage en stue hvor du kan slappe av etter en lang dag. Som en del av prosessen har vi vurdert farge så mye mer for å hjelpe med stemningen i stedet for bare et estetisk valg tidligere. Vi vil ha farger som løfter ånden, gir ro og ro og for å hjelpe oss der det passer, og blues hjelper oss med dette. '

Blått er akkurat en så allsidig farge. Du har din superbleke, knapt-der-himmelblues, lyse, glitrende kobber, og alles favoritt, den mørke, lunefulle marineblåen som pryder rutenettene til hver interiør Instagrammer.

Men hvordan kan du bringe denne fargen inn i din nåværende stue? Hvilken følelse vil du fremkalle? Beroligende og kystnær? Mørkt og dramatisk? Moderne og elegant? Selvfølgelig kan blått fungere med alle disse stilene, det handler bare om å velge de riktige nyanser. Men vi har dekket deg der, vi har samlet alle våre favorittrom og ideer for å gi deg all inspirasjon og råd du trenger for å få blått til å fungere i ditt boareal.

  • For mer stue maling ideer sjekk ut galleriet vårt 

1. Bestem deg for hvilken blå farge som er best for deg

Blå stue

(Bildekreditt: Malcolm Menzies)

Før du drar på deg møblene og pusser ut penslene eller bestiller alle de blå møblene på Wayfair, er det viktig å velge riktig blått for din plass. Det er selvsagt helt opp til smak og stil, men det er noen generelle regler når det gjelder valg av farger for rom i en viss størrelse eller rom som ikke får naturlig lys etc.

For rom som vender mot sør, kan du vanligvis gå med de fargene du liker fordi plassen din vil bli velsignet med naturlig lys hele dagen. Bare sjekk med fargeprøver, fordi vi har funnet ut at noen mørkere blues kan se ganske flate og dystre ut i direkte sollys.

Hvis du har å gjøre med en nordvendt stue, er det lettere å velge lysere, mykere blues. Men mørkere blues kan også fungere hvis du vil omfavne mørket i rommet, bare pass på med nyanser som har varmere flere lilla undertoner.

2. Velg humørfylte mørkeblå vegger

Blå stue ved far og ball

(Bildekreditt: Farrow & Ball)

Kan du til og med bla gjennom Instagram eller Pinterest uten å se en mørkeblå vegg? De er måten å gjøre blått akkurat nå, og vi skjønner det, en dyp blå vegg høres fet ut, men det de skaper er vakre, myke kokongrom.

En rik midnattblå er veien å gjenskape dette utseendet, noe som den klassiske Haagblå fra Farrow & Ball. Den fungerer med mange forskjellige fargepaletter, men vi elsker den som en del av en rustikk stemning med varme tresorter, mørkt skinn og en kremhvit kontrast.

3. Lag en rolig følelse med himmelblå

stue nicki bamford-bowes

(Bildekreditt: @still_loljohnsonphotography)

Og hvis du vil skape en mer oppløftende, velg en dempet himmelblå og gå over med det, til og med taket. Mal fargen med metalliske aksenter og innslag av noe mørkere som du ser her med de svarte linjene på møblene. For å gi denne enkle nyansen mer interesse, kan du kombinere den med et snev av mønster i form av et teppe eller et stort trykk med litt mørkere blues blandet der for ekstra dybde.

4. Bli fet med den lyseste av bluesen

Blå stue

(Bildekreditt: Chris Snook)

Nå er dette en titt, og vi vet at det ikke vil være for alle, men vi er besatt! Fargene er dristige ja, men faktisk, fordi plassen er holdt så minimalistisk at den ikke føles overveldende. Pluss at selv om oransje og blått er teknisk kontrasterende farger, mykner det oransje her faktisk det blå, noe som gjør at det føles mindre radikalt, og det snevet av rødme i rosa gjør det bare enda mer. Og teppet! Teppet bringer hele fargeskjemaet perfekt sammen.

5. Lag en beachy stemning med lys blues 

Lys blå stue

(Bildekreditt: Benjamin Moore)

Blues går hånd i hånd med hele nautisk stil. Vi snakker ikke "Livet er bedre på stranden" -innredning, vi snakker nydelige, elegante rom i strandhusstil som oser avslappede vibber, selv om du tilfeldigvis er miles fra sjøen.

Malte vegger vil alltid skape den følelsen i et rom, og de er også så trendy nå. For dette utseendet, velg en blek blågrønn som Winter Ice by Benjamin Moore og par den knapt-der blå med dypere blues, greener og nøytrale.

  • Finn mer interiør på strandhuset i vår fulle funksjon.

6. Varm opp blått med myke nøytrale 

Da de renoverte terrassen med nedslitt periode, opprettet Ali og Rob en utvidelse i åpen plan som fungerer for alle

(Bildekreditt: Rachel Manns)

Apropos nøytrale, de kan virkelig arbeide for å gjøre en mørkeblå mindre dramatisk og en mye mer levelig farge. Ved å kombinere denne veldig dype marinen med grå, krem ​​og brun, føles denne stuen koselig og innbydende og gir rommet en mye lettere følelse. Å bryte opp vegger i blått med utskrifter er et godt tips for å gjøre fargen mindre intens også.

7. Legg til blå detaljer for et subtilt utseende 

Hvit minimalistisk med blå stuemøbler

(Bildekreditt: Jeremy Phillips)

Se, en blå stue trenger ikke å bety bruk av maling, møbler kan også bringe inn denne trendy fargen. Dette rommet er faktisk ganske nøytralt, med hvite vegger, lyse gulv, så perfekt hvis du er en colorphobe, men det er interessant hvordan alle blåfargene kommer sammen for å få rommet til å føles mye... blåere. Men det er et subtilt utseende, lagene med forskjellige blues betyr at ingen av dem skiller seg ut som hovedfargen, pluss det brune i sofaen, teppet og tremøblene demper hvilken som helst farge som skjer.

8. Gå for en funksjonsvegg

Stue i åpen planløsning med blå vegg

(Bildekreditt: Darren Chung)

En annen blå stue -idé hvis du vil legge til et fargestikk, men ikke er klar til å male alle fire veggene. En funksjonsvegg kan gi akkurat den riktige mengden uten at det blir hovedfargen i rommet ditt. Det kan fungere som et anker for et ellers ganske enkelt rom. Du kan få utseendet til å føles mer sammenhengende ved å legge til aksenter av lignende blues - dette kan være i noe så stort som en sofa eller så lite som ryggraden i en bok.

9. Kontrastblå med skarpt hvitt treverk

Blå stue med hvit peis

(Bildekreditt: Rachel Manns)

Hvor frisk og skarp føles denne blå stuen? Og det er alt takket være det kontrasterende hvite treverket. Det løfter virkelig de blå veggene og balanserer de mørkere fargene. Det betyr også at du kan introdusere svarte aksenter i rommet. Vi vet at tradisjonelt marineblå og svart aldri bør blande seg, men med mye hvitt kastet inn der, fungerer det helt. Det føles så moderne og friskt og gir selv denne tradisjonelle stuen en moderne vri. Definitivt en fargekombinasjon vi skal teste ut.

10. Gå for en boho -stemning med denimblues

Et innlegg delt av Real Homes (@real_homes)

Et bilde lagt ut av on

Blues er kjent for sine avslappende, zeninduserende egenskaper, og derfor egner de seg så godt til mer avslappede rom. Deep marine kan være de blå akkurat nå, men myke denimfarger er fortsatt en klassiker, og hvis du elsker boho -stil, er det skyggen å gå for.

Legg på putene dine, velg forskjellige nyanser av falmet blått og gå for mye tekstur også. Disse kjøligere bluesene ser bra ut med gråtoner også, så legg til dem også, pluss noen naturlige elementer for å skape et virkelig avslappet rom.

11. Lag et luksuriøst preg med blå fløyel

Elegant stue med to blå sofaer

(Bildekreditt: Philip Lauterbach)

Du kan bare ikke gå galt med blå fløyel. Det gir bare et snev av luksus til ethvert rom, pluss at det er et materiale som fungerer med mange forskjellige stiler, fra en moderne lungeslynge fra midten av århundret til en tradisjonell lenestol med knapprygg.

Graver symmetrien som foregår i denne stua, med de to sofaene som speiler hverandre.. Den juvelblå fløyelen fungerer perfekt i dette elegante rommet, og blander moderne med litt mer tradisjonelt på en så perfekt måte.

Hvilke farger passer med en blå stue?

Fargene som passer best med blått i en stue, avhenger av utseendet du går etter. Hvis du liker ideen om å legge til blått, men fortsatt vil beholde plassen din ganske lav og nøytral, vil blanding av en mørk blå med krem, hvit og grå skape en sofistikert stemning.

Hvis du vil bli dristigere og ha det gøy med fargevalget ditt, vil det alltid være en uttalelse å blande blues med kontrastfarger som gule og appelsiner. Rosa ser nydelig ut med blått også, hvis du liker rosenrøde nyanser, men vil at de skal føles mer... voksen. Å kombinere den med en rik marine vil gjøre nettopp det.

Er blå en god farge på stua?

Ja, blå er en ideell farge for en stue! Den er klassisk, allsidig og har en nyanse som passer til enhver stil. Hvis du er bekymret for om du vil elske blått i stua for alltid, kan du eksperimentere med maling først før du investerer i møbler.

instagram viewer