Å bruke 15 000 pund på de riktige forbedringene kan gi 200 000 pund til hjemmets verdi

click fraud protection

De fleste hjemmeforbedre har en ide om drømmelivsstilen i tankene når de planlegger et prosjekt - enten det er ettertraktet innendørs-utendørs stue, muliggjort av en kjøkkenforlengelse med dobbelt- eller skyvedører, eller en luksuriøs hovedsuite i en nylig ombygd loft.

Men oppussingsprosjekter har fordeler utover vårt daglige liv: nemlig gjort godt og klokt valgt, kan de beste tilføre titusenvis av pund til verdien av våre hjem. Hvis du ønsker å prioritere budsjettet ditt eller øke eiendommens verdi før du selger det, er det avgjørende å vite hvilke oppussingsprosjekter som kan gi mest mulig verdi.

Den siste forskningen fra Postkontorpenger har avslørt - ikke overraskende - at de huseierne som tar skritt for å forbedre sine hjem ser deres eiendommer kommer inn på boligmarkedet til en mye høyere verdi enn lignende hus som ikke har vært forbedret.

Og mens det å bygge en forlengelse er en sikker måte å forbedre et hjem på, er det som er overraskende at forskningen viser at det er hagearbeid i toppen som topper listen over forbedringer i hjemmet som øker eiendommens verdi mest.

Ved å bruke gjennomsnittsprisen på en tomannsbolig med tre senger i Storbritannia (£ 286 000), fant forskere at eiendommer med forbedringer som landskapsarbeid, et nytt kjøkken eller en forlengelse var på markedet for mer enn 19 prosent høyere enn gjennomsnittlig lokal pris.

Tre av fem huseiere i studien hadde gjort forbedringer i hjemmene sine de siste fem årene, og brukte i gjennomsnitt 14 015 pund hver. Til gjengjeld estimerte de at forbedringene økte verdien av eiendommen deres med 40 000 pund til fra 210 000 pund til 250 000 pund.

Hageanlegg ble utført til en estimert kostnad på 2.750 pund, og eiendommer som gjorde denne forbedringen hadde i gjennomsnitt en økning i markedsverdi på 77 prosent. Å legge til et treningsstudio førte til en økning på 44 prosent for et utgift på 10 000 pund, mens en forlengelse på 80 000 pund forbedret verdien med 37 prosent.

Andre toppforbedringer som ga god avkastning på investeringen inkluderer:

  • Walk-in garderobe-34 prosent
  • Boblebad - 27 prosent
  • Nytt kjøkken - 26 prosent
  • Svømmebasseng - 22 prosent
  • Kjellerkonvertering - 17 prosent
  • Utestue - 10 prosent
  • Oppkjørselen - 9 prosent
  • Våtrom - 7 prosent

Chrysanthy Pispinis fra Post Office Money sier: 'I løpet av de siste årene har boligprisveksten avtatt, så huseiere har vendt seg til andre alternativer for å tilføre verdi til hjemmene sine - med renoveringer som er klare mulighet.

'Å gjøre de riktige endringene i hjemmet ditt kan øke markedsverdien betydelig; Hvis forbedring av husets pris er din prioritet, er det viktig å huske kostnaden for forbedringen og verdien det kan tilføre. '

Bare 5 prosent av de som gjorde forbedringer i hjemmet de siste fem årene, gjorde det med den uttrykkelige intensjonen flytte, men 28 prosent gjorde det fordi de trodde det ville være en god investering - og til slutt tilføre verdi til deres eiendom.

Chrysanthy legger til, 'Hjemforbedringer handler ikke bare om å gjøre endringer som gir verdi for gjensalg; 63 prosent av huseierne vi spurte hadde ingen planer om å flytte. Renoveringer tillater huseiere å lage boliger som gjenspeiler deres behov og smak, med den potensielle tilleggsfordelen med å tilføre verdi på lang sikt. '

instagram viewer