Tenker du på remortgaging? Slik bestemmer du om det er verdt det akkurat nå

click fraud protection

Føler du at du betaler for mye for boliglånet ditt? Kanskje du har sett en billigere boliglånsrente andre steder, eller kanskje dine personlige økonomiske forhold har endret seg, og det ville virkelig hjelpe hvis nedbetalingene av boliglån var mindre.

Remortgaging kan være fordelaktig, men det kan også være kostbart. Det generelle rådet er å alltid tenke på remortgaging når din nåværende tidsbegrensede avtale er over. Imidlertid er det unntak, og det kan være en god idé å remotere selv om du fremdeles er midt i en bestemt periode. Vi har snakket med Paul Stringer, direktør for Norton Finance Group; her er hans råd til de som vurderer remortgaging.

1. Vet hva du vil ha fra et nytt boliglån

Pauls primære råd er å være helt klar over hvorfor du vil remortgage; er det fordi du for øyeblikket bruker en standard variabel rente, og den er for høy? Eller er det fordi du trenger ekstra midler til et oppussingsprosjekt?

'Det er mange remortgage -produkter på markedet, fra fleksible boliglån som kan tillate overbetaling, til begrensede boliglån. Å ha en god forståelse av årsaken til at du remorterer, vil hjelpe deg med å avgjøre om det er det beste alternativet, og hjelpe deg med å bestemme hvilket remortgage -produkt som er riktig for deg. '

2. Regne ut kostnaden for remortgaging

Det er ikke nødvendigvis alltid en dårlig idé å remortgage midtkontrakt, selv med gebyrene involvert-men du må være sikker på at gebyrene ikke vil gjøre noe for mye på økonomien din på dette tidspunktet tid"

Oppsigelse av en avtale vil trolig føre til gebyrer; dette er kjent som et gebyr for tidlig tilbakebetaling. Det er her du må betale din gamle utlåner for kostnadene de pådrar seg som følge av tidlig innløsning. Timing er alt, remortgaging kan spare deg for penger i det lange løp, men vurder om du har råd til å gjøre det nå. Noen långivere kan også kreve administrasjonsgebyrer for eventuelle endringer i en kontrakt. '

3. Vurder din nåværende økonomiske situasjon

Hvis du vil betale tilbake fordi dine økonomiske forhold har forverret seg, er den uheldige sannheten at det er mest sannsynligvis en dårlig idé: 'Hvis din nåværende økonomiske omstendighet har blitt verre, vil du sannsynligvis ikke få en bedre avtale', sier Paul. Imidlertid kan det være andre omstendigheter som kan gjøre en bedre boliglånsavtale mulig - nemlig hvis huset ditt har gått opp i verdi.

4. Snakk med din nåværende utlåner først

'Å holde seg til din nåværende utlåner, men velge en annen avtale, kan ende opp som det beste alternativet. Det kan hjelpe deg med å unngå å betale gebyrer knyttet til å bytte til en annen leverandørs boliglån. ' Långiveren din vil også være mer oppdatert om økonomien din, så hvis du hadde en boliglånsbetaling feriefor eksempel vil de være mye mindre forklarende å gjøre enn hvis du skulle bytte långiver.

5. Sammenlign boliglåneavtaler

'Hvis avtalen nærmer seg slutten, er det mulig å unngå å bli pålagt en standard variabel rente, noe som kan være høyere enn din nåværende avtale. Ta deg tid til å sammenligne det som er der ute. Vær oppmerksom på at det vil ta tid å få en ny avtale, så planlegg på forhånd. '

Vi har slått oss sammen med online boliglånsekspert Habito: bruk deres gratis sammenligningsverktøy nedenfor for å se hvilke tilbud som er tilgjengelige for deg.

instagram viewer