En guide til de forskjellige stilene av tømmervinduer

click fraud protection

Ledningshengt karnappvindu produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Snorhengte vindusrammer

Tradisjonelle, snorhengte vindusvinduer har blitt brukt over hele Storbritannia siden midten av 1600-tallet. De opererer ved hjelp av trinser, med snorer og vekter og har en dyp ramme som normalt settes bak bak murverket i en avsløring.

Ledningshengende vindusvinduer varer vanligvis lengre enn spiralhengte vindusvinduer ettersom de operasjonelle delene av vinduet er mer holdbare, noe som betyr at de kan fungere i flere tiår uten problemer.

Loddrette skyvekarmvinduer vil normalt enten ha en fast overkarm og en bunnramme i bevegelse eller kan henges dobbelt, noe som betyr at begge rammene kan åpnes.

I den georgiske perioden var det vanlig å ha flere glassstenger i vinduene, ettersom glass var dyrt. I 1851, i viktoriansk periode, ble imidlertid vindusavgiften fjernet, noe som betyr at flere mennesker hadde råd til vinduer med en enkelt rute.

Spiralhengte sash -vinduer produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Spiralhengd vindusramme

Spiralhengte vindusrammer er en mer moderne oppfinnelse, introdusert fra 1930 -årene. I motsetning til tradisjonelle snorhengte sash -vinduer, henges spiralhengt sash -vinduer på mekaniske fjærer. Dette betyr at de kan ha en smalere ramme, slik at de kan installeres i bygninger som ikke er designet for å ha snorhengende vindusvinduer.

Yorkshire Sash Windows

Yorkshire sash -vinduer glir horisontalt, i stedet for vertikalt. De var forgjengeren til vertikale skyvekarmvinduer, og selv om de heter Yorkshire sash -vinduer, kan de bli funnet over hele landet. Imidlertid er de ikke veldig vanlige i bygninger i dag.

Fast tømmervindu produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Faste tømmervinduer

Faste vinduer åpnes ikke. De kan utformes enten i stil med et vindusvindu eller et vindusvindu og er et populært valg for funksjon vinduer eller vinduer som er plassert ved siden av en dør, der vinduet skal forbli permanent lukket for sikkerhet problemer.

Åpne vinduet Casement

Vinduer av treverk ble populære i Storbritannia fra 1600 -tallet. Vinduer som kan åpnes, kan henges topp, sidehenges eller senteres. I Storbritannia åpnes vinduer vanligvis utover, mens de fleste kontinentale vinduene åpnes innover.

Tømmervindu produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Fransk vindusvindu

Karmvinduer uten sentrale riller er kjent som franske vinduer i karm. En mullion er en vertikal seksjon av rammen som skaper en oppdeling mellom forskjellige deler av et vindu.

Skifte tømmervinduer

Hvis du er usikker på hvilken type vinduer som passer din eiendom, bør et spesialisert tømmervindusfirma som har erfaring med å arbeide med periodiske eiendommer kunne gi deg råd. Finn ut mer om hvordan du velger riktige tømmervinduer for hjemmet ditt klikk her.

Det er verdt å merke seg at tradisjonelle tømmervinduer må lages etter skreddersydde krav. Det er ikke noe som heter et "standard" tradisjonelt vindu. Dette er fordi alle vinduene ville blitt laget for hånd av håndverkere som passer den enkelte eiendommen.

Når du bestemmer deg for hvilket selskap du skal gå videre med, sjekk om selskapet har erfaring med å jobbe med lignende eiendommer og at de kan produsere et erstatningsvindu til dine nøyaktige krav.

Sash Window Workshop ble grunnlagt i 1994 og spesialiserer seg på utskifting av tømmervinduer i periodiske eiendommer. Når det er nødvendig, kan selskapet overholde bevaringsområdet og de fredede bygningskravene.

Gå til: www.sashwindow.com.

instagram viewer