Oppdag tingene du trodde du kunne resirkulere, men ikke kunne - og de du aldri visste at du kunne

click fraud protection

Blir du fortapt av tvil når du sorterer resirkuleringen din? Hvor mye vil det resirkuleres? Kan en gjenstand i det hele tatt resirkuleres? Forrige måned rapporterte vi om vanskene forårsaket av uvaskede beholdere blir gjenvunnet. Men hvor bevisst er du på ting som kan synes å være resirkulerbare, men ikke er det?

Mange av oss synes de komplekse reglene om resirkulering er forvirrende, med ni av ti personer sa at de ville resirkulere mer hvis det bare var mer enkelt.

Den desidert vanligste varen som legges i resirkuleringskasser som ikke kan resirkuleres, er en kaffekopp av papir. Det er riktig, du kan ikke resirkulere disse. Selv om de er laget av papir, er kaffekopper til engangsbruk belagt i et tynt lag med plast (dvs. det som hindrer dem i å lekke), så det er ikke bare plastlokket som er miljøvennlig uvennlig. Gjenbrukbare kaffekopper er allment tilgjengelig og veien å gå hvis du elsker takeaway -kaffen.

Neste opp er skarpe pakker og Pringle -rør. Begge disse skarpe emballasjealternativene er ikke resirkulerbare fordi de er laget av komposittmaterialer (plast foret med folie). I fjor var folk

sender tomme skarpe pakker tilbake til Walkers som en form for protest - i så store tall at Royal Mail endte med å tigge dem om å stoppe. Walkers løper nå sin egen pakkegjenvinningsordning, med skarpe pakker som blir gjort til plantepotter og parkbenker.

Tomme tannkremrør er et annet resirkuleringsmareritt. Med forskjellige deler av røret laget av forskjellige plasttyper, er det vanskelig å trekke dem fra hverandre. Heldigvis blir tannkrem i glassemballasje stadig mer tilgjengelig med Georganics lede veien.

Brukt vev og papirhåndklær er også ikke resirkulerbare, det samme er tomme vevbokser der plastbiten ikke er fjernet. Det samme gjelder papiremballasje som har et skinnende fôr.

Og hva med tingene du sannsynligvis trodde du ikke kunne resirkulere, men kan? Gled deg over: tomme rengjøringsspray kan resirkuleres i sin helhet, det samme kan tømme aluminiumsrør (tenk tomatpuré). Det samme gjelder brukt kjøkkenfolie, hvis den er vasket ren.

Vil du slippe plast? Vi har 10 måter å redusere plastavfallet på.

instagram viewer