Eksperter advarer om temperaturen på soverommet ditt kan tiltrekke veggedyr

click fraud protection

Veggedyr. Bare setningen vil få de fleste av oss til å grøsse, men de er en realitet, og ferske tall* viser at de er på vei oppover. Dette kan komme som en overraskelse for de av oss som forbinder veggedyr hovedsakelig med reiser og å bringe dem tilbake i kofferter. Pandemien har drastisk redusert reiselivet, så hvordan kommer det at antall veggedyr øker?

Hvis du vil vite hvordan bli kvitt veggedyr som allerede er på soverommet ditt, er det mange nyttige teknikker og produkter du kan bruke. Men som med de fleste ting, er forebygging bedre enn kur, og det mange kanskje ikke er klar over er at soverommene deres har de ideelle forholdene for å være vertskap for disse ubehagelige skadedyrene. Og den desidert mest utbredte er soverommets temperatur.

Soverommets temperatur kan tiltrekke veggedyr

Det viser seg at "den ideelle temperaturen for en voksen veggedyr å trives er mellom 21-32°C" (70-90°F), ifølge British Pest Control Association. Dette er grunnen til at veggedyr er så mye mer aktive i sommermånedene – de liker å mate og parre seg i varmt vær.

Det er sant at veggedyr er spenstige og kan overleve temperaturer "så lave som null (32°F) og så høye som 49°C (120°F).' Hvis det også er det kalde eller for varme til at de trives, vil de ofte ligge i dvale så lenge som et år og vente på gunstigere forhold for å komme tilbake.

En veggedyr på madrassen

(Bildekreditt: Jeff March / Alamy arkivfoto)

Åpenbart er et hjem som er konstant varmt en velsignelse for veggedyr - de trenger ikke å gå i dvale og kan fortsette å mate og reprodusere (beklager) hele året. Og selv om de ikke utelukkende koloniserer soverom – alle rom med kriker og sprekker vil gjøre det – foretrekker de soverommet fordi i dette rommet er de nærmest en kilde til mat (deg).

Hvis du liker å sove i et varmt, oppvarmet soverom, gjør du deg selv mer sårbar for veggedyrangrep, spesielt hvis denne varme temperaturen er kombinert med en annen faktor som brukte møbler (veggedyr elsker vintage også) eller en gammel madrass.

Løsningen? Du trenger ikke å sove i et frysende soverom, men å holde det kjøligere, ved mellom 14°C-18°C (57°F-65°F), vil ikke bare gjøre soverommet ditt mindre attraktivt for veggedyr, men vil også fremme bedre søvn. Og hvis du velger en helt ny beste madrass i tillegg bør du være veggedyrfri denne vinteren.

*Forskning av Madrass neste dag

instagram viewer