Hvordan skjære ut og organisere et rengjøringsskap

click fraud protection

Prosjektet som fikk meg til å føle meg mest voksen noensinne, var å temme det vi pleide å kalle søppelskapet vårt. Det faktum at den inneholdt søppelbøttene våre, derav selve fotgjengernavnet, betydde at vi visste at det var på kortene å lage et organisert rengjøringsskap... Fordi vår var ikke-eksisterende og uansett hva den var, så også ut som totalt søppel. Hauger med ting satt fast på den eneste hyllen, upassende søppelbøtter og hele skapet var fortsatt malt 1960-tallsgult med tilfeldige gipsplater.

Det var klart, det var null hjemmeorganisasjon fortsette.

Organisert rengjøringsskap

(Bildekreditt: Ruth Jackson)

Topptips for å lage en zen, rensestasjon

Så inntraff en tragedie med hjemreparasjon, med sølvfôr. Et bad i etasjen over lekket og skapet ble sløyd under reparasjonen av de gamle rørleggerledningene. Vi benyttet den våte muligheten til å legge til funksjon og til og med, tør jeg si det, litt skjønnhet. Født ut av denne rørleggerlekkasjen, ble vårt nye og forbedrede skap brakt til verden. I tillegg ga vi den en mer avansert betegnelse, "rengjøringsskapet", og så oss aldri tilbake.

1. Gå opp

Bruk alle dine vertikale mellomrom. Baksiden av døren kan utvide lagringskapasiteten din dramatisk. Heng en organizer og gjemme alle kostene, moppene og i utgangspunktet hva som helst med et håndtak med løkker. Dette $12 Mopp og kostholder Veggfesteorganisator fra Amazon endret hele rensespillet vårt.

Monter hyller helt opp på bakveggen i skapet. Selv om du er vertikalt utfordret, gå helt til taket med hyllene dine. Disse øvre hyllene er perfekte for å oppbevare Costco-overløpet eller rengjøringsmidler i industriell størrelse du plukket opp ved rydning. (En sammenleggbar trinnkrakk kan gli ved siden av søppelkassene for rask tilgang.) I skapet vårt erstattet tre hyller en.

2. Gå helt matchy matchy

Dette kombinert søppel/resirkulering fra Amazon var litt av en splurge for meg. Tidligere hadde vi billige, ikke-matchende søppel- og resirkuleringsbeholdere laget av plast. Jeg nyter nå hvor fredelig dette tvillingoppsettet ser ut og setter pris på håndfrimekanikken.

Jeg kjøpte også alle matchende kurver for hyllene. Med mindre du er dedikert til én rengjøringslinje, er et virvar av forsyninger aldri søtt. Kurver skjuler rotet mens de fortsatt gir mulighet for gruppert organisering.

Proff-tips: pass på at du krysssjekker hylledimensjonene med kurvene for å sikre riktig passform.

Organisert rengjøringsskap

(Bildekreditt: Ruth Jackson)

3. Merk den

En av mine favoritt ting vi har lagt til er merkedekaler på søppeldunkene våre. Ja, de er ikke de søteste, men de stoppet min seksåring fra å spørre "hvilken går dette i?" for millionte gang. Noe som med hell har holdt alt matavfallet utenfor resirkuleringen. En total mamma-seier i boken min! Du kan også legge til etiketter til kurvhåndtakene for ytterligere avgrensning.

4. Oppretthold den

Ok. Så vi vet alle at dette er den tøffe delen. En gang i måneden går jeg gjennom og kaster ut andre ting som har sneket seg inn. Nedenfor er en liste over de eneste tingene som kaller rengjøringsskapet hjemme i huset vårt. Alle andre gjenstander som ikke hører hjemme må forlate. Skriv ned hva skapet ditt skal inneholde. Hold deg sterk på listen din; det er den eneste måten å forhindre at rengjøringslagringen din går tilbake til den triste tilstanden den begynte.

Her er min:

  • Rengjøringsløsninger
  • Koster, mopp og støvkost
  • Mikrofiberkluter og papirhåndklær
  • Søppelsekker
  • Batterier
  • Lyspærer
  • Saks
  • Dagligvareposer i plast

Hva er den beste delen av et organisert rengjøringsskap? Slutt å stenge når festgjestene spør «hvor er søppelet?»

instagram viewer