Hvordan bli kvitt kjæledyrlukt på en liten plass - 9 eksperttips

click fraud protection

Når det gjelder å bli kvitt kjæledyrlukt på en liten plass, vet jeg at det kan virke som en ganske overveldende, og nesten umulig, oppgave. Den gode nyheten er at det er en rekke trinn som rengjøringseksperter sverger til og alltid anbefaler å prøve.

I motsetning til andre lukter, har kjæledyrlukt (spesielt lukten av kjæledyrurin) en tendens til å henge igjen. Så når det gjelder å fjerne kjæledyrrelatert lukt fra hjemmet ditt, krever det faktisk mye mer enn en rask tørking og litt støvsuging.

Enten det er bli kvitt den hundelukten hjemme eller fjerne stanken av katturin fra teppene dine, vi har dekket deg. Jeg har snakket med rengjøringseksperter om alle de beste måtene å tilnærme seg å fjerne kjæledyrlukt fra en liten plass, i tillegg til å grave litt på alt de beste kjæledyrsikre rengjøringsproduktene å bruke.

Hvordan rengjøringseksperter takler kjæledyrlukt på en liten plass

Når det gjelder å fjerne kjæledyrlukt fra hjemmet ditt, for eksempel å legge til en av våre beste luftfriskere, det er mange forskjellige hacks du kan prøve. Men hvordan kan du spesifikt takle å bli kvitt kjæledyrlukt på en liten plass? Og hvilke skritt tar det faktisk for å fjerne lukten fullstendig, i stedet for bare å maskere den? Dette er hva rengjøringseksperter har å si, slik at du kan replikere

hva folk med hyggelig luktende hjem alltid gjør.

1. Ventiler plassen skikkelig

Åpne vinduer med luftige gardiner

(Bildekreditt: Getty Images)

En av de beste tingene du kan gjøre for å holde hjemmet ditt fritt for kjæledyrlukt, er å ventilere det ordentlig.

Ben Gold, grunnlegger av Anbefalte boligkjøpere og Home Cleaning Expert, sier: «Sørg for riktig ventilasjon ved å åpne vinduer og bruke vifter til å sirkulere frisk luft. Dette bidrar til å spre kjæledyrlukt og fremmer et sunnere innemiljø." 

Hvis du er bekymret for kjæledyr som rømmer ut av åpne vinduer, er et godt tips å installere kjæledyrsikkert vindu begrensninger som lar deg åpne vinduene for frisk luftstrøm, men blokkerer kjæledyr fra å falle ute. Disse selvklebende vindusbegrensere fra Amazon, som jeg har hjemme, er et godt kjøp.

Ben Gold

Ben Gold er en rengjøringsekspert og grunnlegger av anbefalte boligkjøpere.

2. Lag en vanlig rengjøringsplan

Person som tørker glassbord

(Bildekreditt: Getty Images)

Regelmessig rengjøring, ved å bruke de riktige produktene og metodene, er avgjørende for å holde hjemmet ditt fritt for stygg kjæledyrlukt.

Gold sier: «Etabler en konsekvent rengjøringsrutine for å ligge i forkant av kjæledyrlukt. Rengjør sengetøy til kjæledyr, søppelkasser og andre overflater ofte med kjæledyrvennlige rengjøringsmidler. Dette fjerner ikke bare lukt, men bidrar også til et hygienisk oppholdsrom.»

For å holde søppelboksene rene og luktende frisk, kan du fôre dem med en søppelbrett (som disse søppelbrettene fra Amazon) kan bidra til å forhindre dvelende lukter. For å rengjøre søppelboksen, bruk en kjæledyrsikker søppelboksrens, som disse søppelkasseserviettene fra Amazon, er et flott alternativ. I tillegg er de raskere enn å skrubbe hele greia fra topp til bunn, slik at du kan rengjøre den lille boksen oftere.

3. Hold kjæledyrsengetøy og -møbler rene

Oransje katt sover på hvit stol

(Bildekreditt: Getty Images)

Å holde kjæledyrsengetøy og -møbler som kjæledyrene dine bruker rene er avgjørende for å sikre at hjemmet ditt lukter friskt og rent, til tross for at du deler det med kjæledyrene dine.

Angela Rubin, rengjøringsspesialist fra Hellamaid, sier: "Vask sengetøy til kjæledyr, tepper og stoffkledde møbler regelmessig. Bruk kjæledyrsikre vaskemidler eller enzymbaserte rengjøringsmidler (som denne enzymatiske kjæledyrvaskeren fra Amazon) som effektivt bryter ned organiske lukter. Vurder å bruke vaskbare, avtagbare trekk til møbler for enkel rengjøring."

Lina DeSilva, eier av Toronto Shine Cleaning, sier: "Vaskbare trekk og avtagbare foringer er ideelle for enkelt vedlikehold." 

For å beholde kjæledyrsengetøy og møbeltrekk, velg å vaske ting med et antibakterielt vaskemiddel, som denne Lysol vaskerens fra Amazon, for å fjerne dvelende lukt.

Angela Rubin, rengjøringsekspert hos HellaMaid
Angela Rubin

Angela Rubin jobber hos Hellamaid, et topprangert rengjøringsselskap i Canada. Hellamaid er bransjeeksperter som spesialiserer seg på bolig- og kommersielle rengjøringstjenester.

Lina DaSilva
Lina DaSilva

Lina DaSilva er en rengjøringsekspert og er grunnleggeren av Toronto Shine Cleaning.

4. Støvsug og mopp ofte

Person som støvsuger seng

(Bildekreditt: Getty Images)

Dyrehår og dander kan føre til at det oppstår en duft i hjemmet ditt, så det er avgjørende å støvsuge disse opp, etterfulgt av mopping. Investering i en av beste støvsugere for kjæledyrhår er et smart valg siden de er spesialdesignet for å håndtere dander og lukt fra kjæledyr.

Vårt beste teamvalg for en støvsuger for kjæledyrhår er Shark Stratos Cordless tilgjengelig på Amazon, men mitt favorittprodukt for dette er Shark Life Away 2-i-1 dampmopp fra Amazon som jeg bruker hver eneste dag for å holde gulvene og møblene mine friske.

Rubin sier: "Støvsuging av gulv, tepper og møbeltrekk er viktig for å kontrollere kjæledyrhår og dander. Bruk en støvsuger med HEPA-filtre for å fange luftbårne partikler effektivt. Følg opp med å tørke harde gulv med kjæledyrsikker gulvrens for å eliminere gjenværende lukt."

Et flott tips for kjæledyrsikker mopping er å bruke en flerbruks dampmopp som ganske enkelt bruker kokt vann for å rense gulv og møbeltrekk, da du på den måten ikke trenger å bekymre deg for at små poter tråkker på potensielt farlig rengjøring kjemikalier.

5. Implementer luktnøytraliserende produkter

Miljøvennlige rengjøringsprodukter i glassflasker

(Bildekreditt: Getty Images)

Når det gjelder å fjerne kjæledyrlukt fra hjemmet ditt, er det viktig å huske at de ikke er like enkle å fjerne som vanlig lukt. Det er her luktnøytraliserende produkter kommer svært godt med.

Gold sier: "Bruk naturlige luktabsorberende midler som aktivt kull (som disse luktfjernerne med aktivt kull fra Amazon som har over 7000 femstjerners anmeldelser) eller natron (vi liker alltid å anbefale Arm & Hammer natron fra Amazon) på nøkkelområder. Plasser disse i nærheten av kjæledyrsenger, søppelkasser eller andre problemområder for å nøytralisere lukt effektivt."

Rubin sier: "Bruk spesialiserte luktnøytralisatorer for kjæledyr (som disse luktabsorberende kjæledyr fra Amazon) eller enzymatiske sprayer (som denne enzymatiske sprayen fra Amazon som har over 20 000 femstjerners anmeldelser) spesielt formulert for å bekjempe kjæledyrlukt. Påfør disse produktene på tepper, tepper og andre berørte områder, slik at de kan trenge inn og bryte ned luktfremkallende molekyler."

Det er riktignok noen områder det er vanskeligere å fjerne kjæledyrlukt fra, som f.eks fjerne kattetiss fra tepper. Men med de riktige produktene som nøytraliserer disse luktene, kan du la rommet lukte friskt og rent.

6. Bruk en luftrenser

Hvit luftrenser på gulvet ved siden av bordet

(Bildekreditt: Getty Images)

Dele hjemmet ditt med kjæledyr betyr å være oppmerksom på å holde stedet luktende friskt og rent, som er hvor en av de beste luftrensere kan komme godt med.

Rubin sier: "Invester i luftrensere utstyrt med HEPA-filtre for å fange opp kjæledyrrelaterte allergener og lukter. Åpne vinduer for ventilasjon når det er mulig for å forbedre luftsirkulasjonen og redusere bedervet lukt i små rom."

For å fjerne luktpartikler fra luften, kan en luftrenser være en game-changer. I et forsøk på å bli kvitt den "kattaktige" lukten jeg la merke til i hjemmet mitt, begynte jeg å bruke denne Levoit luftrenseren fra Amazon på en daglig basis. Og, ærlig talt, det har fungert en godbit.

7. Gjør vedlikehold av søppelkasse til en prioritet

Oransje kattunge i beige søppelkasse

(Bildekreditt: Getty Images)

Hvis du lar kattens søppelkasse for å lukte, vil lukten raskt reise gjennom hjemmet ditt. Dette er grunnen til at regelmessig vedlikehold av søppelkassen er så viktig for å redusere kjæledyrlukt på en liten plass.

Rubin sier: "Hvis aktuelt, rengjør og vedlikehold søppelboksen regelmessig. Bruk klumpende søppel (som denne Arm & Hammer klumpende kattesand fra Amazon) som absorberer fuktighet og lukt effektivt. Rengjør søppelboksen daglig og vurder å plassere en luftrenser i nærheten for å minimere lukt."

Hvis du ikke har tid til å rengjøre kattens søppelkasse regelmessig, er et godt alternativ å velge engangs søppelkasser, som disse engangs søppelboksene fra Amazon, som er høyt rangert av shoppere.

8. Bruk et UV-svart lys for å finne kjæledyrflekker

Lilla UV-lys

(Bildekreditt: Getty Images)

Riktignok kan dette høres litt overdrevet ut, men hør meg. Som kjæledyrmamma til både en hund og en katt vet jeg hvor stinkende en tørket flekk med urin fra kjæledyr kan være.

Problemet er at det ikke alltid er enkelt å finne disse flekkene, det er der et svart lys kan komme godt med, som dette håndholdte sorte lyset fra Amazon. Når du har funnet stedet for eventuelle skjulte kjæledyrflekker, kan du bruke en enzymatisk tepperenser, som denne Rug Doctor-rengjøringsformelen fra Amazon, for å fjerne lukten.

9. Bruk hjemmedufter

Siv skiller seg på brett med grønt

(Bildekreditt: Canva)

Selv om du ikke ønsker å dekke lukten, legger du til en lukt-eliminerende luftfrisker eller en av de beste siv diffusere er en fin måte å hjelpe med eventuelle ubehageligheter. Se etter friske dufter som lavendel eller friskt lin som vil bidra til at omgivelsene dine føles lette og rene. Lagets favoritt er Nest New York Himalayan Salt & Rosewater Reed Diffuser tilgjengelig på Amazon. Vi tar beste hjemmedufter ganske seriøst rundt Real Homes og anbefaler bare det beste av det beste.

Vanlige spørsmål

Kan du bruke natron og eddik for å bli kvitt kjæledyrlukt?

For en naturlig tilnærming til å fjerne kjæledyrlukt, rengjøring med natron og rengjøring med hvit eddik kan fungere veldig bra.

Rubin sier: "Dryss natron på tepper og møbeltrekk, la det stå i noen timer, og støvsug det deretter opp for å absorbere kjæledyrlukt. Lag i tillegg en løsning av vann og eddik (forhold 1:1) og spray den lett på berørte områder for å nøytralisere lukter."

Er det mulig å nøytralisere virkelig sterk kjæledyrlukt?

Ja, selv om rommet ditt lukter sterkt av kjæledyrlukt, er det mulig å fjerne det, hvis du bruker de riktige produktene, altså.

Rubin sier: "For vedvarende lukt, plasser boller med aktivt kull eller kaffegrut i rommet. Disse naturlige luktabsorberende midler kan bidra til å nøytralisere og absorbere ubehagelig kjæledyrlukt effektivt."


Å vite hvordan du fjerner kjæledyrlukt fra en liten plass kan være litt vanskeligere enn du kanskje tror. Spesielt ettersom kjæledyrrelatert lukt kan være vanskeligere å fjerne enn vanlig lukt.

DaSilva sier: "Å håndtere kjæledyrlukt i små rom krever en kombinasjon av regelmessig rengjøring, strategisk lukthåndtering og forståelse for kjæledyradferd."

Det er lett å anta at en luftfrisker eller to vil bekjempe problemet, men faktisk har de en tendens til å bare maskere lukten, i stedet for å faktisk bekjempe den. I stedet er det et flott sted å begynne å finne rengjøringsprodukter som faktisk fjerner kilden til lukten.

Det er også viktig å være sikker på at du vet hvilke rengjøringsmidler du bør unngå hvis du har kjæledyr.

Hei! Jeg heter Beth, og jeg er en stabsskribent hos Real Homes. Jeg spesialiserer meg på å skrive om små rom (tenk små bittesmå leiligheter og sovesaler), rengjøringstips (jeg er lavmælt #CleanTok besatt) og organisering. Jeg har også et øye for pene ting (tenk: sære veggutskrifter, kamskjellmøbler og servise med et dekadent utseende) og elsker ingenting mer enn et røverkjøp. Jeg leter alltid etter gjenstander som vil gi stil til min ganske sterile utleieeiendom. Jeg er alltid på utkikk etter iøynefallende og trendy dekorelementer som vil legge til personlighet uten å skade lakken, eller gamle møbler som jeg kan blåse nytt liv i ved gjenopprette. Når jeg ikke skriver, vil du vanligvis finne meg bake brownies, campert på favorittkaffehuset mitt med Kindle, teste ut nye skjønnhetsprodukter å skrive om, eller utforske sammen med forloveden min og vår hund.

instagram viewer