Hvis du ikke får den riktige husundersøkelsen, kan du slippe 3000 pund ut av lommen

click fraud protection

Det er en enorm sjekkliste å jobbe gjennom når det gjelder kjøp av et nytt hus, og med så mange oppgaver er det alltid noe som glir gjennom nettet.

Men ifølge forskning fra interiørspesialist Hillarys, vi kan kaste tusenvis av pund ved å hoppe over en stor oppgave - eiendomsundersøkelser.

Hillarys intervjuet over 2000 briter som hadde kjøpt sitt første hjem i løpet av det siste året for å spørre dem om deres erfaringer. Over 60 prosent av respondentene avslørte at de ikke visste hvilke undersøkelser som var tilgjengelige for dem da de kjøpte hjemmet. Av dem innrømmet 79 prosent at de trodde at en undersøkelse dekket alt uten behov for ytterligere undersøkelser.

Ifølge forskningen var dette en kostbar feil for mange huseiere, med 58 prosent av respondentene som fant det at hjemmet deres trengte ekstra arbeid etter kjøpet - som kom inn til en gjennomsnittlig kostnad på £2,790.

De fem beste undersøkelsene som ble utført av huseiere var:

  • Tilstandsrapport: 61%
  • Bygningsundersøkelse: 58%
  • Homebuyer -rapport: 31%
  • Elektrisk installasjon Tilstandsrapport: 25%
  • Nybygg Snagging-undersøkelse: 19%

Av de 29 prosentene som følte seg glade for at de hadde gjort alle relevante undersøkelser, hadde 90 prosent av dem ekstern hjelp, for eksempel en boliglånerådgiver eller en venn som kjente prosessen.

Tara Hall, talsmann for Hillarys, sa: "Å kjøpe hus kan være en veldig komplisert og stressende prosess, så det er viktig å gjøre undersøkelser. Få om nødvendig råd fra familie, venner eller fagfolk som kan hjelpe deg gjennom det. '

instagram viewer