Din guide til tømmervinduer og vinduer

click fraud protection

Når du skal bytte vinduer og dører, er det viktig å vurdere typen glass ved siden av vinduets U-verdi.

En U-verdi måler hvor godt varme overføres fra vinduet ditt inn eller ut av bygningen. Jo lavere U-verdi jo bedre varmebesparelse.

Enkelt glass

Ofte et krav i fredede bygninger, er enkeltvinduer der vinduet eller døren er glassert med et enkelt lag glass.

Alle originale vinduer og dører i periodiske eiendommer ville ha hatt enkeltvinduer. Imidlertid ser de fleste nå på å ha vinduer med enkle vinduer som en ulempe på grunn av det høye varmetapet.

Vinduer med doble vinduer i tømmer produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Dobbel glass

Doble vinduer har vært mye brukt for trevinduer og dører i over 40 år. En dobbelglasset enhet består av to glassplater atskilt med et luftespalte. Luftgapet bidrar til å redusere varmeledningen mellom rutene. Dette gjør at varmen kan beholdes om vinteren og holde huset kjøligere i de varmere sommermånedene.

For ytterligere å forbedre termisk effektivitet pumpes ofte gasser, som Argon, xenon eller krypton, inn i luftrommet mellom de to glassrutene.

Selv om et gjennomsnittlig enkeltvindu vil ha en U-verdi på 4,8, faller dette drastisk med installasjon av doble vinduer, med et typisk vindu med to vinduer som har en U-verdi på rundt 2,3.

Finn ut mer om alternativer for doble vinduer

Trippel glass

Triple glass fungerer på samme måte som doble glass, men med en ekstra glassrute. Det er verdt å merke seg at vinduer med tredobbelte glass ofte ikke passer i periodeegenskaper på grunn av tykkelsen på vinduene.

Kabinettvindu sekundær glass produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Sekundær glass

For ikke å forveksle med doble vinduer, er sekundærvindu der et separat vindu er installert internt for å forbedre termisk effektivitet og redusere støy. Dette er populært i fredede bygninger der det er usannsynlig at doble glass eller tredobbel vinduer vil bli godkjent.

Sekundær vinduer gir alle termiske og støydempende fordeler med doble vinduer samtidig som de eksisterende vinduene beholdes. Det er imidlertid verdt å merke seg at du må åpne to vinduer når du vil sirkulere frisk luft inn i rommet.

To-fold dør med sikkerhetsglass produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Glassvalg

Avhengig av plasseringen av vinduet eller døren, er det forskjellige typer glass du kan velge. Hver av disse har sine egne spesifikke fordeler. Nedenfor er noen eksempler på de forskjellige glassalternativene:

Akustisk glass er designet for å redusere støy som kommer inn i eiendommen gjennom glasset.

Sikkerhetsglass er designet for å knuses i små biter når det blir hardt rammet, noe som reduserer sjansen for skade. Dette er et lovkrav i glass under en viss høyde fra gulvnivå.

Obscure Glass, også kjent som Opaque, er ethvert teksturert glass og brukes ofte for økt personvern eller dekorative effekter. Eksempler på uklart glass inkluderer frostet eller etset glass.

Sash vinduer med uklart glass produsert og installert av The Sash Window Workshop.

Innhenting av sitater

Når du bytter vinduer eller dører, snakk med selskapene du får tilbud fra om de forskjellige glassalternativene. Et spesialisert vindus- og dørfirma bør kunne gi deg råd om det beste glasset som dekker dine behov.

Sash Window Workshop har over 20 års erfaring med å produsere og installere trevinduer og dører i London og Sør -England. Selskapet tilbyr også tjenester kun for forsyninger for nye snekkerarbeid på landsbasis. For å få et gratis, uforpliktende tilbud kontakt The Sash Window Workshop på: 01344 868 668

instagram viewer