Hvordan bli kvitt sølvfisk med hjemmemedisiner, fru Hinch -tips og mer

click fraud protection

Du har kommet hit for å lære hvordan du kan bli kvitt sølvfisk, så vi skal gå nærmere inn på detaljene.

Hvis du har funnet disse hudkrypende insektene hjemme hos deg, føler vi smerten din. Disse små sølvinsektene kommer gjerne ut om natten og lever på mørke steder, så de kan være ganske vanskelige å få øye på. De får navnet sitt fra sin sølvfarge og fisk som reflekser, og de beveger seg raskt, noe som øker deres skummel vurdering.

De elsker å bo på fuktige steder der det er rikelig med støv og rusk, og lever av stort sett alt de kan få antennene sine på, som uforseglet tørket mat og rot. Vanligvis er det første tegn på et sølvfiskproblem når du begynner å se bittemerker i papir, papp og varer med lim (en rik proteinkilde for dem). Hvis du ser rester av sølvfisk, for eksempel smeltet vekter, avføring og gule merker, er det et sikkert tegn på en angrep.

Hvis dette ikke høres ut som de uvelkomne gjestene du har å gjøre med, ta kontakt med vår Hvordan bli kvitt skadedyr guide for å få en fornuftig sjekk.

Eksperter på Rentokil forklar mer: 'Sølvfisk er serpentininsekter som krever fuktige og fuktige forhold og trives godt på kjøkken, vaskerom, bad og andre mørke, isolerte områder. Å fikse lekkasjer i rørledninger, forbedre ventilasjon og bruke avfuktere kan hjelpe motvirke sølvfisk. '

La oss veilede deg gjennom alle måtene å bli kvitt disse superskumle crawlene.

  • Trenger du å bli kvitt mer enn bare sølvfisk? Gå til vår Hvordan bli kvitt insekter guide for flere råd.
hvordan bli kvitt sølvfisk - badekraner - unsplash

(Bildekreditt: Abigail Lynn - Unsplash)

1. Prøv Mrs Hinch -fansenes beste tips

Mrs Hinch "hær" avslørte hvordan man kan bli kvitt sølvfisk Fru Hinch Rengjøringstips Facebook -side.

En avslørte at en lekkasje i et rør var kilden til problemet, mens en annen nevnte at en opphopning av papp var hovedattraksjonen for sølvfisk.

En fan skrev:

'Har du hatt lekkasjer noe sted? De tidligere eierne av huset vårt hadde en kontinuerlig lekkasje fra badekaret som hadde sivet gjennom til gulvbordene, vi har fikset lekkasjen, luftet det hele ut og gjentok oss ovenpå - bare sett en siden, så håper det er gjort triks.'

En annen anbefalte et skadedyrsbekjempelsesprodukt Dethlac spray som er et insektmiddel som når det sprayes på overflater, tørker til en hard, klar film som dreper insekter i løpet av få timer.

Verdt å gå, eh?

hvordan bli kvitt sølvfisk - en kvinne som skreller agurk - Unsplash

(Bildekreditt: Catherine Atwood - Unsplash)

2. Velg naturlige frastøtende midler

Som mange insektangripere er det en rekke naturlige måter å kvitte seg med sølvfisk, inkludert noen lukter som lukter søtt. Det er virkelig en vinn-vinn.

Gi disse naturlige avstøtningsmidlene en virvel:

  • Essensielle oljer: Kanel og nellik og sedertre er bare noen av whiffs som sølvfisk avsky. Slipp den essensielle oljen der du har sett dem, eller lag en enkel spray med vann og 20 - 30 dråper olje.
  • Agurk: Sølvfisk hater agurk... hvem visste? Neste gang du skreller en agurk til en salat, bruker du skrellene og prikker rundt de angrepne områdene.
  • Sitrusfrukter: Skallet av sitron og lime er bare for mye for sølvfisk, så som ovenfor, bruk skallet på områdene du har sett dem, eller bland sitronsaft med vann for å lage en fin spray.
  • Salt: Etter først å ha blitt tiltrukket av saltet, vil sølvfisken bli dehydrert og dø.
Hvordan bli kvitt fluer - et landskjøkken med åpne hyller, matbeholdere og benkeplate i tre - Getty Images

(Bildekreditt: Getty)

3. Hold maten forseglet

Den første anløpshavnen når du skal finne ut hvordan du blir kvitt sølvfisk, er å sørge for at de ikke har mat å bite i utgangspunktet.

Siden de liker å knaske gjennom tørrproduktet ditt akkurat som pantry møllVed å investere i noen lufttette murkrukker, bokser og beholdere vil du virkelig hindre dem fra buffeen.

Å lagre mat i smørbrødposer og pappkasser vil bare ikke kutte det, da de lune skadedyrene sannsynligvis vil tygge gjennom dem for å komme til de gode tingene.

hvit avfukter i et vaskerom

(Bilde kreditt: Zanussi)

4. Reduser fuktigheten

Sølvfisk trives i fuktige, fuktige miljøer, så ditt neste trekk blir å ta bort favorittforholdene deres. Å investere i en anstendig avfukter i fuktige kjellere, tette opp eventuelle lekkende rør og sørge for at badet er godt ventilert, bør få dem til å føle seg passende uvelkomne.

Bruk tetningsmasse for å forsegle eventuelle sprekker som forsegler utvendige sprekker med tetningsmasse og klare takrenner slik at vann kan renne ned og vekk for å unngå fuktighet.

  • Trenger du en ny avfukter? Sjekk vår guide til beste avfuktere så du kan ta farvel med de store dårlige sølvfiskene.

5. Bruk kiselgur

Når sølvfisk kommer i kontakt med kiselgur, er det hvite smuldrende pulveret som består av det fossiliserte rester av kiselalger (en bestemt klasse av alger) ødelegger deres ytre voksaktig belegg, noe som får dem til å tørke ut og dø.

Vi anbefaler at du sprinkler det om kveldene rundt gulvbordene, gulvlistene eller gulvlistene i hjemmet ditt og andre steder du har sett tegn på sølvfisk.

tre skuffer i canalside kunst og håndverk hjem

(Bildekreditt: Kasia Fiszer)

6. Fjern ryddet

Sølvfisk er store fans av et skjult hull, og de vil sikkert finne mye i et rotete hjem. Gobbling opp de gamle avisene, magasinene og bøkene deres er deres vaner, så hvis du liker å beholde hvert stykke papir, anbefaler vi en god gammeldags rydding. Men ikke gjør det kast disse tre tingene.

Sølvfisk har også en forkjærlighet for å lese garderoben din som CleanipediaInnholdssjef Alice Shaw-Beckett forklarer mer:

'... sølvfisken er en liten trussel for garderoben din. De elsker å kaste ned på proteinfylte fibre som bomull, silke og lin, og tiltrekkes av klær med mat og flekker fra kroppsvæske. '

Gå gjennom rotet ditt, bli kvitt ting du ikke har sett på eller trengt på lenge og lagre papirer i forseglede mapper eller tett lukkede beholdere. Og ta tak i garderoben din ved å sørge for at de dyre brikkene dine enten er vakuumpakket eller dekket i en plaggpose.

Hvis det noen gang var en grunn til å rydde opp, er dette det.

7. Prøv en felle

Hvis du følger de ovennevnte til en t, kan du prøve å skrive ut din jeg med noen få pålitelige feller for å sikre at de er borte for lenge siden. Skjul fellene der du har sett gjærene, og vær spesielt oppmerksom på skrivebordskuffer, under vasken og bokhyllene, samt loft og kjellere.

Advarsel: Hvis du bestemmer deg for å bruke borsyrefeller, hold dem borte fra barn og kjæledyr, og hvor du oppbevarer mat, da det kan være giftig ved svelging.

instagram viewer