Kostnader til hagearbeid i hagen - hvor du skal tilbringe og hvordan du skal bo på budsjett

click fraud protection

Hvis tomten din trenger en makeover, vil hagearbeidskostnader være i tankene dine. Godt hagearbeid kan gjøre din til et sted der du virkelig liker å tilbringe tid enten det er plantepleie, dyrking av grønnsaker og frukt, avslapping, matlaging eller bespisning - eller alt sammen ovennevnte.

Kostnadene ved landskapsarbeid inkluderer både det som kalles hardt og mykt landskapsarbeid. Hardt landskapsarbeid inkluderer elementer som asfaltering og terrasser og vegger og gjerder, men det kan også innebære utjevning av tomten og håndtering av dreneringsproblemer. Senger og grenser og plantingen som går inn i dem sammen med å legge plen, er det myke landskapsarbeidet.

Hvis du vil ha inspirasjon til hvordan hagen din kan se ut og finne ut om prosessen, sjekk ut vår spesialtilbud hagearbeid trekk. For å få veiledning om hva du bør forvente å betale, bare rul ned.

The Health & Wellbeing Garden av Alexandra Noble Design på Hampton Court 2018

(Bildekreditt: Karen Darlow)

Kostnader for harde landskapsarbeid

Kostnader for harde landskapsarbeider, som vi nevnte, inkluderer kostnader for drenering og utjevning etter behov, gjerder og vegger, asfalteringen du legger for terrasser, terrasser og stier, og alle terrasser du velger installere.

Hvis prosjektet innebærer en total transformasjon av hvert element i hagen, eller kanskje du har en skrånende hage å jobbe med, bør kostnadene for alle disse være en del av budsjettet ditt. Imidlertid, hvis noen eller alle de eksisterende elementene er sunne, kan du kanskje inkorporere dem i en ny design og spare på de totale kostnadene.

Kostnader for hageanlegg: myk og hard landskapsarbeid

(Bildekreditt: Future + Centaur Archives)

  • Trenger litt skrånende hageideer? Vi kan hjelpe.

Kostnaden for hardt landskapsarbeid vil bli påvirket av materialene du velger. Gjenbruk av materialer som for eksempel gamle murstein for belegning, kan for eksempel spare mot å kjøpe nye materialer. Å legge grus i stedet for asfaltering kan også spare deg for penger.

Lage et dekk i hagen din? Hva dekket er laget av vil også ha innflytelse på hagearbeidskostnadene. Et dekk i mykt tre er det billigste alternativet i utgangspunktet, med dekk i løvtre og komposittgulv som koster mer.

Hvor mye hardt landskapsarbeid du inkluderer vil også påvirke kostnadene for hagearbeid. Dette er imidlertid ikke bare en funksjon av hagens størrelse. Hvis du bruker mer av hagen til å plante og mindre for hardt landskapsarbeid, kan du også senke den totale regningen.

  • Sjekk ut vår ideer for litt inspirasjon.
landskapsarbeid materialer

(Bildekreditt: Shutterstock)

Myke landskapsarbeidskostnader

Kostnader for myk landskapsarbeid vil ikke bare påvirkes av hvilke trær, busker og andre planter du inkluderer, men størrelsen. Med andre ord, hvis du er forberedt på å vente på at hagen din skal vokse, kan du redusere kostnadene. Hvis du velger store prøver for en umiddelbar hage, vil budsjettet ditt imidlertid bli høyere.

skogsområde i en hage

(Bildekreditt: Abigail Rex)

Hvilke andre hagearbeidskostnader er det?

Bortsett fra kostnadene ved det harde og myke landskapsarbeidet, er en viktig innflytelse på den endelige summen for din makeover i hagen om du velger å bruke en hagedesigner eller landskapsentreprenør. Hvis du føler deg glad for å lage din egen hagedesign, kan du spare disse pengene.

Liker du ideen om å ansette en profesjonell til å lage et design? Husk at du kan bruke en hagedesigner for nettopp det - selve designet. Alternativt kan de designe og deretter administrere prosjektet, eller de kan gi deg en komplett design- og byggetjeneste.

Hvis du er glad for å planlegge funksjonene i hagen selv, har du muligheten til å ansette en landskapsarkitekt for å gjøre planene dine til virkelighet, og kan få tilbud fra fagfolk til å sammenligne.

Du kan også dele arbeidet som er involvert i prosjektet ditt i henhold til dine talenter. Du kan gjøre plantingen og legge plen, men betaler for eksempel for å legge dyre belegningsstein. Hagebelysning er underlagt byggeforskrifter, så du kan velge å kalle inn en installatør som er registrert hos en kompetent personordning. Hvis ikke, vil det være nødvendig med en søknad til bygningskontroll eller et byggkontrollfirma, noe som øker kostnadene.

Vær oppmerksom på at designet du velger for hagen også vil påvirke landskapsarbeidskostnadene. En moderne design vil kreve en ekstremt presis finish, mens en hyttestil med mykere linjer vil spare i sammenligning.

  • Finn alle våre ideer til belysning av hagen og kompetanse på ett sted.
Hagedam

(Bildekreditt: Hagedam)

Hvor mye skal jeg budsjettere for landskapsarbeid?

Budsjettet ditt for landskapsarbeid vil, som vi har sett, avhenge av om du kan beholde noen eksisterende elementer i hagen, de valgte materialene, balansen mellom hardt og mykt landskapsarbeid, enten du er forberedt på å vente på at hagen skal vokse eller ønsker mer umiddelbare resultater, og - selvfølgelig - det størrelse. Hvor mye rydding og utjevning som trengs vil også påvirke budsjettet for prosjektet ditt.

Ansette en profesjonell og ha en uteplass forberedt og lagt, en plen forberedt og lagt og en anstendig størrelse seng klargjort og plantet ut kan koste deg fra rundt £ 4000, men de fleste designene vil tydeligvis være mer komplekse enn dette. For en mindre hage kan du forvente å betale fra rundt 10 000 pund. For en stor hage, og avhengig av design, kan kostnadene nå opp til £ 50 000 og mer.

Når det kommer til å koste arbeidskraft, vil de fleste landskapsentreprenører lett gi deg en time-out eller daglig avgift, samt et anslag på hvor lang tid jobber kan ta. Spør lokale anerkjente utleiefirmaer om kostnadene ved maskiner og anleggsleie om daglige og ukentlige priser.

Vanligvis utgjør lønnskostnadene 50 til 60 prosent av prosjektets kostnader, så med et budsjett på 10 000 pund - typisk for urbane hager - som etterlater 4000 pund for klareringsarbeid og hoppeleie, designavgifter (rundt 1 500 pund), spesialistkonsulentavgifter, om nødvendig, og materialer.

Hvis du bruker noen til å ta på seg hele prosjektet, er det verdt å få tilbud på både arbeidskraft og materialer. Denne sammenligningen av en "alt-i-rate" er lettere når du velger. Dette bør inkludere den totale kostnaden for en bestemt del av jobben, inkludert arbeidskraft og alt materiale. Denne prisen vil variere avhengig av entreprenøren og også størrelsen på selskapet (jo større selskapet er, desto høyere er prisen). Omkostninger og overskudd på nettstedet er ikke oppført, så det beste er å spørre erfarne entreprenører som kan gi råd og kunne sitere for arbeidet på forhånd. Entreprenører som er tilknyttet enten British Association of Landscape Industries (BALI) eller Foreningen for profesjonelle landskapsarkitekter (APL) bør være ditt førstevalg, mens Checktrade har også anerkjente hagearbeidere i hele Storbritannia.

Vær oppmerksom på at hvis du skal inkludere en funksjon som krever byggetillatelse, for eksempel et hevet dekk, må du legge til gebyret, for øyeblikket £ 206 i England.

  • Vi har nok av budsjett hage ideer for å hjelpe med andre områder av hagedesignet ditt også.
Grønn frodig plen i nylig anlagt hage

(Bildekreditt: Getty Images)

Er landskapsarbeid verdt pengene?

Etter vår mening er hageanlegg verdt pengene. Det kan gjøre et trist uteområde til vakker ekstra plass som dekker dine behov når det gjelder å nyte hagearbeid (og dyrking av produkter hvis du liker ideen), og gir et sted å slappe av, spise og lage mat også, og et rom for barna å spille.

Husk at det er mange måter du kan senke kostnadene på uten å gå på kompromiss med hagens attraktivitet og funksjonalitet, som vi har beskrevet ovenfor. Enten koster forskningsmateriale deg selv å finne de billigere alternativene, eller la en hagedesigner eller landskapsentreprenør gi deg råd. Ta på deg arbeidet du kan gjøre trygt og kompetent på en DIY -basis, også hvis du vil senke regningen, og tenk på balansen mellom planting og om du vil ha en mer umiddelbar hage, eller kan vente på vekst.

På tide å komme på jobb.

instagram viewer