5 hurtigreparasjoner for å stoppe trekkfulle dører

click fraud protection

Sesongen med å stoppe trekkfulle dører er i full gang. Hvis du bor hvor som helst det blir vind og kaldt om vinteren, og du bor i en eldre bolig uten omfattende isolasjon, vil du føle den umiskjennelige kjølige brisen som kommer inn fra gapet under og rundt inngangsdør. Du vet den, den gir gåsen kviser og øker energiregningen din... Ikke ideelt.

Heldigvis kan du fikse trekkfulle dører ganske enkelt, det er en av dem vanlige boligreparasjoner godt innen rekkevidde, selv for en nybegynner.

Drafty dør - Lys som vises gjennom hull rundt dårlig tilpasset ytterdør i tre

(Bildekreditt: Kay Roxby / Alamy arkivfoto)

5 måter å stoppe trekkfulle dører raskt

Selvfølgelig, ideelt sett, ville du isolere døren for å bli kvitt den kalde trekk en gang for alle. Det er imidlertid ikke alltid mulig, spesielt for folk som bor i utleieboliger, eller de som ikke har budsjett for profesjonell isolering.

Vi snakket med en håndfull husholdningseksperter for deres råd om hvordan man kan stoppe luftlekkasjer rundt dører – uten spesialutstyr. Disse hurtigreparasjonene vil være den perfekte midlertidige løsningen for trekkfulle dører, mens det ikke er noen grunn til at du ikke kan bruke dem hele tiden.

1. Bruk skumtape

To ord: skumtape. Skumtape, tilgjengelig fra Amazon, er billig og enkel å påføre og fungerer virkelig som en rask løsning for luftlekkasjer rundt dører. Volodymyr Barabakh, medgründer og prosjektdirektør for boligentreprenører Strukturell bjelke, anbefaler å bruke skumtape "på enten kanten av døren eller dørkarmen." Grunnen til at skumtape er så bra, forklarer han, er at 'skum tapen er tykk nok, og materialet i den er isolerende nok til å redusere mengden varme som går tapt ved dårlig montering betydelig. dører.'

Du vil heller ikke ha problemer med å finne dette isolasjonsmaterialet som er lett å påføre; det 'kan kjøpes fra stort sett alle hjemmebutikker for så lite som et par dollar per fot.' Hva vi virkelig liker med denne løsningen er at den er selvklebende, så du trenger ikke å bekymre deg for å rote med lim.

montering av selvklebende PVC-skum trekksperre rundt en døråpning for å spare varme

(Bildekreditt: sciencephotos / Alamy arkivfoto)

2. Invester i utkastekskludere

Hvis ideen om DIY noe skremmer deg helt, så bare få en utkast utelukker. Trekksperre kan være en effektiv, umiddelbar løsning for trekkfulle dører, men noen er bedre enn andre, og du må flytte den ut av veien hver gang du vil åpne døren.

3. Installer en dørfeie

Hvis du ønsker en lignende, men mindre plagsom løsning, bør du vurdere å installere en dørfeie. Jordan Fulmer, en ekspert på husoppussing og husflipping Momentum Property Solutions, forklarer at 'huseiere kan forsegle bunnen av døren ved å installere en dør feie med fleksible tapper som presser mot gulvet og hindrer inntrenging av luft. Det finnes en rekke alternativer tilgjengelig for dørfeiing, inkludert feiemaskiner som er installert med skruer og de som sklir ned på underkanten av døren.'

4. Sjekk dørterskeldeksler

David Mason, en interiørdesigner og eier av The Knobs Company, påpeker også viktigheten av å 'ha gulvet jevnt med terskelen eller sette inn et terskeldeksel.' Terskel dekker eller cinch søm deksler er tilgjengelig fra Amazon og kan i det minste midlertidig løse problemet med et ujevnt gulv som forårsaker trekkspalten under døren din. Til syvende og sist kan imidlertid utjevning av gulvet være et bedre langsiktig alternativ.

En trekksperre i form av en katt ved siden av en hvit inngangsdør

(Bildekreditt: Kay Ringwood / Alamy arkivfoto)

5. Installer en trekkslange

Mason har en annen løsning for trekkfulle dører – å installere en trekkslange langs bunnen av døren. Denne kan være laget av skum eller fleksibel isolasjon som du vikler rundt underkanten av døren.' Så langt som hjem isolasjon alternativene går, dette er ikke den beste løsningen, men den vil gjøre jobben hvis det haster.

Hva hindrer luft i å lekke rundt vinduer og dører?

Hva med en situasjon der du har en freak værepisode i et ellers varmt klima? Det kan hende du ikke vil eller trenger å rote med semi-permanent inventar til døren din. Nathan Boschult, en oppussingsekspert hos Justin Haver & Associates Eiendom, har en genial løsning: 'Hvis det bare er en kaldfront som blåser gjennom et varmt klimaområde, plasseres et sammenrullet håndkle tett under døren burde være nok.' Faktisk vil ethvert ark med tett stoff, rullet sammen, kvalifisere som en midlertidig trekkekskluder, og vil koste deg nøyaktig ingenting.

Hvis du føler deg litt listig, kan du lage din egen kraftige trekkekskluder. Du trenger en robust klut (tenk tykk bomull eller til og med en gammel potetsekk) og korn, for eksempel tørkede erter eller bønner. Hvis du har en symaskin, sy sammen en lang sekk, fyll den med kornet og sy opp. Voila, din håndlagde trekkfulle dørløsning. Vær oppmerksom på at noen av disse løsningene kan hjelpe trekkfulle vinduer også. Det avhenger av omfanget av problemet og hvor mye budsjett/tid du har.

instagram viewer